Manzini omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Swazi Candles

Manzini omgeving,
Swaziland


In Swaziland worden de prachtige en bekende [url="http://www.swazicandles.com/" target="_blank"]Swazi Candles[/url] gemaakt.
Het verhaal achter Swazi Candles is heel bijzonder. Directeur en oprichter Tony Marshak ontvluchtte het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Via Europa reisde hij naar Amerika waar hij een kunstenaar ontmoet die hem een bijzondere techniek leert waarmee unieke kaarsen gemaakt kunnen worden. Het verlangen naar Afrika bleef en Tony gaat naar Swaziland, waar geen apartheid is. In 1981, in de schuur van een melkveehouderij, start hij met twee compagnons het bedrijf Swazi Candles. De lokale bevolking volgt interne trainingen en al snel produceert de kleine werkplaats mooie kaarsen voorzien van prachtige patronen via de bijzondere techniek die hij van de kunstenaar heeft geleerd: Millefiore, wat staat voor duizend bloemen.
Ondertussen verdienen ruim 70 mensen een vast inkomen met het vervaardigen van ambachtelijke kaarsen.De kaarsen zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten, kleuren en decoraties. Vooral de kaarsen in de vorm van de bekende Afrikaanse dieren zijn echt prachtig...echt een knap staaltje vakmanwerk. Ze verkopen er niet alleen kaarsen maar ook heerlijke zeepjes en dergelijke.
Tegenwoordig kent de hele wereld deze kaarsen die nog steeds met de hand gemaakt worden waarbij er geen twee hetzelfde zijn.
Ook in Nederland worden deze kaarsen verkocht bij de Wereldwinkel maar mocht je in Swaziland zijn, is een bezoekje aan deze winkel/atelier zeker een aanrader.