Manzini omgeving

Manzini is een van de grootste steden van Manzini omgeving en is de hoofdplaats van het gelijknamige district. Het ligt in het centrale deel van het land, waar zich ook Lobamba en de Ezulwini en Malkerns valleien bevinden. Maak ook eens een uitstapje naar het Mkhaya Game Reserve.

Informatie over Manzini omgeving

Beste foto's & tips van Manzini omgeving

'395467' door valari '395467' door valari

SwazilandManzini omgeving

SwazilandManzini omgeving

Clarence de leeuw

valari

Deze leeuw doet me denken aan Clarence de Leeuw uit de oude kinderserie Daktari. Populaire karakters uit de serie waren Clarence de leeuw en Judy de aap. En deze oude Leeuw was op z'n hoede, maar stoorde zich niet teveel aan ons.

'459975' door JMoerkens '459975' door JMoerkens

SwazilandManzini omgeving

SwazilandManzini omgeving

Bijeneter

JMoerkens

Nationaal Park Mlilwane is een fraai kleinschalig wildpark in Swaziland. Echt een aanrader voor een middagje dieren spotten zonder over de toeristen te struikelen. De Big Five vind je hier niet, maar des te meer oog ontwikkel je ineens voor al het kleine natuurschoon. Aan deze bijeneter bijvoorbeeld zou je bijna voorbij rijden, zo goed gecamoufleerd zit hij tussen het groen. Maar gelukkig zag ik hem en bleef hij net één seconde zitten zodat ik hem snel kon vastleggen. Welke soort het exact is weet ik niet, wellicht iemand anders wel! gemakkelijker gevonden worden.

'524443' door JMoerkens '524443' door JMoerkens

SwazilandManzini omgeving

SwazilandManzini omgeving

De Kinderen van...Swa

JMoerkens

Rijdend over een stoffige straatje van rood zand, na een bezoek aan wildreservaat Mlilwane gebracht te hebben, werd onze auto al snel opgemerkt door een tweetal jochies. Ze kwamen vluchtig aangerend, vanuit een kleinschalige nederzetting van eenvoudige hutten. Eenmaal bij de auto aangekomen, werd ik aangestaard. Ze stonden er ietwat verlegen bij, maar het was evident dat ze niet voor niets aangerend kwamen. Ze keken rond in de auto, duidelijk op zoek naar iets te snaaien. We gaven ze wat noten en gedroogd fruit dat we in de auto hadden liggen. Dat bleef niet onopgemerkt in de rest van het dorp. Niet veel later werd onze auto omringd door vragende handen en brutale kinderen. Deze twee bleven braaf, beleefd en verlegen. Swaziland heeft een ander karakter dan Zuid-Afrika. Daarom is het leuk om je rondreis door Zuid-Afrika even te doorbreken met een bezoekje aan dit kleine koninkrijk. De bevolking is heel trots op hun eigen cultuur en houden deze dan ook levendig in stand. Terwijl Zuid-Afrika in een rap tempo verwesterd en streeft naar vooruitgang, lijkt Swaziland eerder te focussen op hun oude tradities en gebruiken.

Laat kaart zien