Manzini omgeving beste reistijd

Het weer in de omgeving van Manzini

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de omgeving van Manzini te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de omgeving van Manzini? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de omgeving van Manzini

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in de omgeving van Manzini:De beste reistijd voor Manzini omgeving is juni t/m september. Meedansen op de twee grootste festivals van Manzini omgeving doe je in augustus en september bij de Umhlanga-rietdans, of in december en januari tijdens de Incwala-ceremonie. Gelukkig heb je rond de Umhlanga zowel voor het reizen als voor het dansen de koelste en droogste tijd te pakken, die duurt van juni tot september. Eén maand voor Incwala, het oogsten van het eerste fruit, breekt een minder aantrekkelijke, want hete en natte periode aan, die tot mei duurt.


Reisadvies
Voor Manzini omgeving geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
25 april Lintjesdag, 6 september Somhlolo Dag, 24 oktober Dag van de Verenigde Naties.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Manzini omgeving

Beste foto's & tips van Manzini omgeving

'395467' door valari '395467' door valari

SwazilandManzini omgeving

SwazilandManzini omgeving

Clarence de leeuw

valari

Deze leeuw doet me denken aan Clarence de Leeuw uit de oude kinderserie Daktari. Populaire karakters uit de serie waren Clarence de leeuw en Judy de aap. En deze oude Leeuw was op z'n hoede, maar stoorde zich niet teveel aan ons.

'459975' door JMoerkens '459975' door JMoerkens

SwazilandManzini omgeving

SwazilandManzini omgeving

Bijeneter

JMoerkens

Nationaal Park Mlilwane is een fraai kleinschalig wildpark in Swaziland. Echt een aanrader voor een middagje dieren spotten zonder over de toeristen te struikelen. De Big Five vind je hier niet, maar des te meer oog ontwikkel je ineens voor al het kleine natuurschoon. Aan deze bijeneter bijvoorbeeld zou je bijna voorbij rijden, zo goed gecamoufleerd zit hij tussen het groen. Maar gelukkig zag ik hem en bleef hij net één seconde zitten zodat ik hem snel kon vastleggen. Welke soort het exact is weet ik niet, wellicht iemand anders wel! gemakkelijker gevonden worden.

'524443' door JMoerkens '524443' door JMoerkens

SwazilandManzini omgeving

SwazilandManzini omgeving

De Kinderen van...Swa

JMoerkens

Rijdend over een stoffige straatje van rood zand, na een bezoek aan wildreservaat Mlilwane gebracht te hebben, werd onze auto al snel opgemerkt door een tweetal jochies. Ze kwamen vluchtig aangerend, vanuit een kleinschalige nederzetting van eenvoudige hutten. Eenmaal bij de auto aangekomen, werd ik aangestaard. Ze stonden er ietwat verlegen bij, maar het was evident dat ze niet voor niets aangerend kwamen. Ze keken rond in de auto, duidelijk op zoek naar iets te snaaien. We gaven ze wat noten en gedroogd fruit dat we in de auto hadden liggen. Dat bleef niet onopgemerkt in de rest van het dorp. Niet veel later werd onze auto omringd door vragende handen en brutale kinderen. Deze twee bleven braaf, beleefd en verlegen. Swaziland heeft een ander karakter dan Zuid-Afrika. Daarom is het leuk om je rondreis door Zuid-Afrika even te doorbreken met een bezoekje aan dit kleine koninkrijk. De bevolking is heel trots op hun eigen cultuur en houden deze dan ook levendig in stand. Terwijl Zuid-Afrika in een rap tempo verwesterd en streeft naar vooruitgang, lijkt Swaziland eerder te focussen op hun oude tradities en gebruiken.

Laat kaart zien