Northern Province

Foto door Reisreporter charlottevdgaag

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Northern Province

Beste foto's & tips van Northern Province

'1102713' door charlottevdgaag '1102713' door charlottevdgaag

Sierra LeoneNorthern Province

Sierra LeoneNorthern Province

Platteland van Sierra

charlottevdgaag

Het platteland van Sierra Leone is een cultuurrijke omgeving waar je tal verschillende soorten mensen zult ontmoeten. Ieder met zijn of haar eigen bijzonder verhaal. Nog geen 20 jaar geleden is er burgeroorlog geweest in Sierra Leone en haar buurlanden, waardoor de mensen die je tegenkomt dit allemaal nog vers in hun geheugen gegrift hebben staan. Een gevoel wat wij niet kennen, in ons vrije Nederland. Maak eens een praatje in de dorpjes waar je doorheen rijdt en leer over deze mensen. Deze foto is gemaakt in Northern Province, Sierra Leone van een man op straat, naam onbekend, die me erg deed denken aan een lieve opa (die ik helaas niet heb). Foto gemaakt tijdens mijn roadtrip van Nederland naar Ghana in 10 maanden.

'1102714' door charlottevdgaag '1102714' door charlottevdgaag

Sierra LeoneNorthern Province

Sierra LeoneNorthern Province

Sierra Leone

charlottevdgaag

Sierra Leone is een land wat niet veel in de top 10 zal staan van bestemmingen waar mensen in Nederland of het Westen graag heen gaan. Het zou een van de armste landen ter wereld zijn. Tijdens mijn 10 maanden durende reis van Nederland naar Ghana ben ik daarvan 5 maanden in Sierra Leone geweest. En uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het land heel veel mooie stranden, natuur, wildlife (chimpanzees), en vooral cultuur en mensen veel te bieden heeft. Nog steeds heb ik contact met de mensen daar en ik heb onderweg portretten gemaakt. Dit is een man waarvan ik de naam niet weet maar zijn ogen spreken mij zo erg aan, dat dit misschien wel een van mijn lievelings portretten is die ik ooit heb gemaakt. Zonder dat ik hem kende mocht ik een foto van hem maken en keek hij heel diep de camera in, recht de kijker in. Hopelijk doet deze foto ook zoveel met u als dat het mij doet!

'1102764' door charlottevdgaag '1102764' door charlottevdgaag

Sierra LeoneNorthern Province

Sierra LeoneNorthern Province

Sierra Leone...platte

charlottevdgaag

Tijdens een roadtrip van 10 maanden door West Afrika, verbleef ik 5 maanden lang in Sierra Leone, om het land beter te leren kennen. De mensen zijn er vriendelijk en vrolijk, maar het gevoel dat de burgeroorlog nog niet zo lang geleden voorbij is (2002) heerst nog wel. Mensen die je ontmoet hebben bijna allemaal gruwelijke dingen gezien, met als gevolg dat het nog steeds een gevoelig punt is voor iedereen. Hier een groepje kinderen langs de weg ergens in de buurt van Makeni. Ik stopte om een foto te maken van het landschap maar dit groepje kinderen kwam nieuwsgierig kijken naar ons en de auto. Ze vroegen om een 'snap' wat 'foto' betekent, en dus kwamen ze vooraan in beeld te staan. Uiteindelijk is dit een nog veel mooiere foto geworden doordat zij erbij zijn komen staan. Het laat goed het beeld zien van het platteland van Sierra Leone, families en hun kinderen die zich bezig houden met het land verbouwen, zelfs tot in de late uurtjes.

Laat kaart zien