Northern Province image

Northern Province


Beste reistijd

Northern Province
Sierra Leone
Charlottevdgaag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Northern Province

Het weer in Sierra Leone

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Sierra Leone te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Sierra Leone? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Sierra Leone

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Sierra Leone:De beste reistijd voor Sierra Leone is december t/m maart. Zes maanden per jaar komt de regen met een gemiddelde van 455 mm per maand uit de hemel kletteren. In juli en augustus komt die hoeveelheid soms boven de 800 mm per maand uit, wat in Nederland niet eens in een jaar valt! Zaak is dus deze maanden te vermijden. Op zoek naar een  maand waarin het wat frisser wordt? Vergeet het maar, want het gehele jaar door komt de temperatuur niet onder de 26°C, dit is te danken aan de Harmattan, een warme wind die vanuit de Sahara waait.