Bijzondere reis: Sierra Leone image
Mbrouwer

Bijzondere reis: Sierra Leone

Wie altijd al bij een lokale stam heeft willen horen, kan nu terecht in Sierra Leone! Tribe Wanted opent vanaf oktober een nieuw eco-dorp in dit voormalige oorlogsland en steunt daarmee de bevolking.

In samenwerking met de overheid, landeigenaren en de lokale John Obey gemeenschap heeft Tribewanted.com een eco-dorp ontwikkeld. Het is de bedoeling dat de komende jaren een duurzame ontwikkeling ontstaat in de omgeving vlakbij de hoofdstad Freetown.

Tribewanted.com

De organisatie heeft als doel om multiculturele gemeenschappen te creëren die bijdragen aan de ontwikkeling van de lokale omgeving. Leden van het initiatief kunnen de dorpen bezoeken. Het bezoek wordt ingevuld met wonen, werken en leven met de locals. Zo kunnen ze bijdragen aan de ontwikkeling van het dorp en de omgeving. Momenteel heeft Tribewanted.com 'tribes' op Fiji en nu ook in Sierra Leone waar vanaf oktober 2010 leden welkom zijn.

Sierra Leone

Het land schijnt de mooiste kust van Afrika te hebben met lange witte ongerepte stranden. Het land heeft een rijke en bewogen geschiedenis door het slavernijverleden en de onlangs uitgewoede burgeroorlog. Er is momenteel een tribunaal bezig voor de oorlogsmisdaden die toen zijn begaan. In de zomer van 2010 getuigde op dit tribunaal het topmodel Naomi Campbell in de zaak van één van de aangeklaagden, ex-president van Liberia Charles Taylor, aan het Scheveningse Internationale Strafhof in Nederland. Sierra Leone werkt sinds 2002 aan de wederopbouw van het land. Het is er inmiddels relatief veilig en dat is ook wat Tribewanted.com wil laten zien, zodat het toerisme op gang kan komen voor de ontwikkeling van het land.

Meldt je aan als nieuwste stamlid door een profiel te maken op de website van Tribe Wanted.

Maak alvast kennis met de dorpelingen van John Obey in de video hieronder en zie hoe zij het Tribe Wanted-dorp voorbereiden op de komst van de nieuwe, internationale 'stamleden'.Bovenstaand beeld door: Sanne1983.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Bijzondere reis: Sierra Leone"

  • profile image comment
    Door Nienkekrook• geplaatst op 13 Oct 2010 | 11:50:28

    Leuk dat jullie hier aandacht aan besteden. Ik heb zelf deelgenomen aan het project in Fiji. Het is echt een geweldig project en ik kan niet wachten ook Afrika te bezoeken. Het klopt trouwens niet dat er ook een stam in Peru is, er zijn daar alleen tot nu toe 2 trektochten gehouden, maar er is geen dorp gebouwd. Een interessant filmpje om te bekijken is die van deelneemster Hermione Way, die uitgebreid verslag doet van haar ervaringen in Sierra Leone tot nu toe (http://www.youtube.com/watch?v=vj2UDRX7STI&feature=channel)

    Bericht aangepast op 11:55:42