Namibië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Olifanten onder schot in Namibië

Gepubliceerd: 28 okt 2008
0

De olifanten in het noordwesten van Namibië worden steeds meer in het nauw gedreven. In augustus gaf de Namibische overheid een jachtvergunning uit voor zes woestijnolifanten. Hierop volgde al snel meer vergunningsaanvragen. Daarnaast heeft de overheid ook plannen om een toeristenboycot uit te roepen.

Toeristenboycot
Volgens reisorganisaties zou een toeristenboycot een ramp zijn. Als er minder geld binnenkomt via het toerisme, worden de olifanten nog aantrekkelijker als doelwit voor stropers. Namibië telt 17 duizend olifanten en dat aantal blijft stijgen. Er zijn echter maar 160 échte woestijnolifanten. Waarom wil de overheid dan jachtvergunningen uitgeven voor deze zeldzame dieren? Het antwoord is simpel: geld. Jagers betalen zo’n 40.000 dollar om op een olifant te mogen jagen. De overheid kan met dit geld lokale gemeenschappen onderhouden. Toerisme is ook een geldbron, maar volgens de lokale bevolking komt maar een zeer klein deel van de inkomsten uiteindelijk bij hen terecht.

Wat te doen als reiziger?
Moet je nu naar Namibië of niet? Hoewel het makkelijk is om de olifantenjacht te veroordelen, levert deze wel geld op voor de lokale bevolking. Op lange termijn leveren investeringen in het toerisme echter meer op. En als er meer toeristendollars bij de bevolking terechtkomen, neemt het belang van de olifantenjacht vanzelf af. Vraag dus voordat je naar Namibië vertrekt aan je reisorganisatie hoe jouw toeristendollars precies worden besteed.

Foto Olifant door shapshap.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Namibië artikelen
Reisnieuws
4x de beste landen om wilde olifanten te zien

30 aug 2017, Olifanten zijn majestueuze dieren en voor velen is het dan ook een droom om ze in het wild te zien. Maar hoe kies je in hemelsnaam uit de honderden Afrikaanse en Aziatische natuurparken?! Wij helpen je een handje op weg, maar zijn ook benieuwd naa...

0
Reisnieuws
Beestachtig mooi: Afrika’s must-see natuurparken

18 mrt 2017, Wanneer je aan Afrika denkt, komt al snel het woord safari in je op. En dat is niet geheel onterecht, want het continent beschikt over enkele van 's werelds mooiste natuurparken. Deze mag je ab-so-luut niet missen...

0
Reisnieuws
Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines

13 mrt 2017, Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's beste budget airlines, gebaseerd op beoordelingen van passagiers.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.