| 9.0 / 10 (5 reviews)

Zuid Sahara en oases Reviews

8

Categorie: Regio

Zuid Sahara en oases

CharlotteSikkema was hier op 2017-09-30

Als je 6 dagen zonder internet, zonder passerende medemens, zonder zeep, zonder stress wilt beleven, met prachtige vergezichten, sportief buiten wilt zijn, kortom een uitzonderlijke ervaring wilt opdoen, ga dan een aantal dagen door de woestijn lopen (met een gids en genoeg water). Er is in dit gebied een goede rondreis te wandelen in afwisselend landschap (± 20km lopen per dag). Alles wat je tegenkomt is een verrassing, inclusief jezelf :-)
eigenzinnig
natuurlijke elementen
kamelen
rust
relativerend

afhankelijk
soms saai
review geplaatst op 2017-11-09 Door CharlotteSikkema.

10

Categorie: Regio

Zuid Sahara en oases

Natasjavdf was hier op 2017-04-30

Het is hier ontzettend mooi. Je ziet vrijwel alleen maar zandduinen. zover als je kan kijken zie je alleen maar zand, zand en zand. En oh ja, een wilde drommedaris tussendoor. Deze bestemming is uniek en onder andere daarom heel bijzonder. Mocht je naar Marokko gaan, sla dan zeker dit stukje niet over!
Mooi
Uniek
Warm (weinig regen)

Het zand waait je oren en ogen in
review geplaatst op 2017-05-30 Door Natasjavdf.

9

Categorie: Regio

Zuid Sahara en oases

ytos was hier op 2016-06-30

De Zuidelijk oases in Marokko liggen grofweg ten Zuiden van de lijn Ouarzazate - Tinerhir - Erfoud. Ik kom sowieso graag met eigen vervoer in Marokko, maar met name dit gebied is nog grotendeels authentiek met lemen huizen, kasbah's en de wereldberoemde ksar Aït ben Haddou. Neem de tijd, als je dit gebied wilt ontdekken. Laat je verrassen door het landschap, de bergen, de bezienswaardigheden en het eten. In de ksar Aït ben Haddou waan je je terug in de tijd. Er wonen nog wat mensen in dit lemen versterkte dorp, waarvan een aantal je graag rondleidt. Als je mazzel hebt, mag je zelfs thuis een kopje thee komen drinken. Mierzoet, maar heel lekker. Vervolgens kun je verder rijden naar het Zuiden (Zagora en evt. verder naar Tamegroute en M'Hamid el Ghizlane. Ik raad je echter aan om via de N12 naar het Oosten te rijden. Het bekendste is Erfoud; het mooiste is Merzouga. De zandduinen zijn indrukwekkend. Meer dan dat. Je kunt er wandelen, een rit maken op een dromedaris, op een quad of met een 4x4. Of je doet mee aan de laatste trend: je in laten graven in het warme zand. Natuurlijk is luieren aan het zwembad van je hotel ook ene optie. 's Avonds geniet je van de duizenden sterren en als je een klein beetje wegloopt van het licht, zie je zelfs de Melkweg. Indrukwekkend! Houd je van fotograferen, dan sta je natuurlijk 's ochtends vroeg op om de zonsopkomst vast te leggen. Of 's avonds de zonsondergang. Beide zijn geweldig om te zien. De Zuidelijke oases in Marokko? Doen!
Vriendelijke behulpzame bevolking
Afwisselend landschap, veel bezienswaardigheden
Veel te doen, voor ieder wat wils

Kan erg warm zijn in de zomer
review geplaatst op 2016-09-11 Door ytos.

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50

Praktische informatie