Zuid Sahara en oases image

Zuid Sahara en oases


Beste reistijd

Zuid Sahara en oases
Marokko
Marayone

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Zuid Sahara en oases

Het weer in de Zuidelijke Sahara en oases

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Zuidelijke Sahara en oases te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de Zuidelijke Sahara en oases? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de Zuidelijke Sahara en oases

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Marokko:De beste reistijd voor de Zuidelijke Sahara en oases is april, mei, augustus en september. De tropische hitte wordt in de Zuidelijke Sahara en oases in toom gehouden door de bergketens en de Atlantische Oceaan. Het land is daardoor het hele jaar door goed bereisbaar, maar de gematigde temperaturen in voor- en najaar zijn het meest geschikt voor een actieve vakantie.  Vermijd hartje zomer het binnenland in verband met de hoge temperatuur.