Tafraout

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tafraout ontwaakt

Tafraout,
Marokko


Wanneer je naar Marokko gaat en wilt genieten van een bijzonder landschap in het Anti Atlasgebergte dan is Tafraout een aanrader. Mensen met een camper weten het dorp inmiddels goed te vinden. Vooral omdat je er zo heerlijk vrij kunt staan tussen de palmbomen. Naar keus in de buurt van anderen of als je rust zoekt wat verder naar de bergen rijden. Je betaalt een bedrag van 1,50 per dag, wat 's avonds opgehaald wordt. Er komt een waterwagen langs om je te voorzien van water, vuilnis wordt dagelijks opgehaald en op loopafstand is een soort sanistation te vinden waar je de toiletcassette kunt legen.

Vanaf deze plek wandel je zo naar een gezellig dorp met 3 of 4 dagen in de week markt, een gezellig centrum met veel restaurantjes ( heel betaalbaar) en de wandeltochten in de bergen beginnen voor de deur.
Verder is er begin maart een groots amandelfestival met veel festiviteiten. Ook kun je makkelijk naar de oase van Ait Mansour rijden, een mooie tocht door de bergen. Een Belgische kunstenaar heeft in 1984 samen met de brandweer rotsen blauw geschilderd, heel wonderlijk om te zien en op slechts 3 km van Tafraout.

De coordinaten van dit moois zijn, N 20.721900 W 8.984830.