Paraguay stekker

Paraguay – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Paraguay, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Paraguay gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Paraguay gebruikt kunnen worden zijn : Type C
Stekker C

Informatie over Paraguay

'537328' door Obiwan '537328' door Obiwan

ParaguayEncarnación

ParaguayEncarnación

San Roque González de

Het brug thema. De San Roque González de Santa Cruz brug over de rivier Paraná is 2.550 meter lang en is de grens tussen Posadas in Argentinië en Encarnación in Paraguay. De lokale douane heeft alle tijd en we krijgen er weer een paar mooie stempels bij. Er ligt een prachtig strand aan de Paraguay zijde met wat paviljoen- achtige tentjes. Zonder schoenen kun je er niet op lopen, zo heet is het. Je waant je aan zee maar dan wel met een stad aan de overkant. Er is niets te doen op strand. Geen verhuur, geen parasols of ligstoelen en er zijn misschien 10 mensen. De brug werd gebouwd dmv een overeenkomst met Argentinië als compensatie naar Paraguay vanwege de overstroming van hun grondgebied door de aanleg van Yacyretádam. De bouw begon in 1981 en was gepland drie jaar te duren maar werd pas voltooid in 1990. De Argentijnen gaan graag shoppen aan de overkant want het is er veel voordeliger en er is meer te krijgen. In 2014 kon je bijvoorbeeld geen Canon of Nikon camera kopen in Argentinië (misschien nu wel?) en daarom doen ze nogal hun best om het van je te stelen. Het is hele goede handel. Soms lukt dat en soms wat minder, maar dat is een ander verhaal.

'505877' door Fransvdg '505877' door Fransvdg

ParaguayEncarnación

ParaguayEncarnación

Dorpskruidenier

Vanuit Encarnación bezochten we het dorpje Hohenau en omgeving. Hier zag ik deze eenvoudige kruidenierszaak, waar de tijd een beetje stil stond. De naam Hohenau verraadt dat er in deze streek van Paraguay veel mensen wonen die van Duitse afkomst zijn. Dit is een gescande dia uit 2004.

'510251' door Obiwan '510251' door Obiwan

ParaguayZuid Paraguay

ParaguayZuid Paraguay

Jesús de Tavarangue

De Jezuïetenmissie "Jesús de Tavarangue" bevindt zich in het Itapúa departement en wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende creaties van het religieuze werk van de Jezuïeten. Deze missies zijn getuigenis van de historische rijkdom van het land. De hier afgebeelde kerk zat midden in het bouwproces op het moment dat de Jezuïeten werden verdreven van de Río de la Plata provincie en is nooit volledig afgebouwd. De missie werd uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site in 1993.

Bekijk alle Paraguay foto's en tips