Pipa image

Pipa


Beste reistijd

Pipa
Brazilië
Neretslok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Pipa

Het weer in Brazilië

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Brazilië te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Brazilië? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Brazilië

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noordoost-Brazilië:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midden-Brazilië: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Brazilië:
De kust van Brazilië heeft een tropisch klimaat. Vanaf Rio naar het zuiden duurt het regenseizoen van oktober tot januari. In het noordoosten begint de regenperiode veel eerder, in Fortaleza al in april. Mei t/m juli is daarmee de beste tijd om naar Brazilië te gaan, met uitzondering van het noordoosten waar je beter tussen augustus en december heen kunt gaan. Ook in het regenseizoen is het daar trouwens prima te doen. In de zuidelijke binnenlanden is het een stuk koeler, maar zelfs daar zijn er veel winterdagen die aangenaam warm zijn.