Amazone

Bolivia is een van de negen landen waarover het grootste regenwoud ter aarde - de Amazone - zich uitstrekt. Je vind er een onvoorstelbaar divers aanbod van flora en fauna met ongeveer 2,5 miljoen insectensoorten, tientallen duizenden plantensoorten, en bijna 2000 soorten vogels en zoogdieren. De plantenwereld heeft de hoogste diversiteit ter wereld. Leuk weetje: één vierkante kilometer Amazoneregenwoud kan ongeveer 90.000 ton levende planten herbergen.

Informatie over Amazone

Beste foto's & tips van Amazone

'506471' door DennisKaarsgaarn '506471' door DennisKaarsgaarn

BoliviaAmazone

BoliviaAmazone

Doodshoofdaapjes in d

DennisKaarsgaarn

Geruisloos glijden wij met de kano door één van de kleine kanalen van de Pampas (savannes) in Bolivia. We kunnen het bijna niet bevatten maar het lijkt wel of we in een dierentuin terecht gekomen zijn. Overal waar we kijken zien we anaconda’s, kaaimannen, luiaards, capibara’s, roze dolfijnen, vele vogelsoorten (toekans, reigers, visarends, ijsvogels, paradijsvogels) en prachtige doodshoofdaapjes, die ons vanaf de oevers nauwlettend in de gaten blijven houden.

'977699' door rowieslok '977699' door rowieslok

BoliviaAmazone

BoliviaAmazone

Reflecteren doe je zo

rowieslok

Deze foto is genomen in Rurrenabaque tijdens de pampas tour. Het water is donkerbruin en daardoor weerspiegeld het water de bomen. Op deze prachtige plek, waar amper andere toeristen waren (mijn vriendin en ik waren de enige op het gehele 'resort') hebben we onze ogen uitgekeken! Per boot ontdek je deze prachtige plek en zie je de meest bijzondere dieren en omgevingen, wat dacht je van roze rivierdolfijnen? Ook per paard of te voet is er veel te ontdekken op deze bijzondere plek. De boodschappen neem je mee op de eerste dag want je komt niet in de buurt van de bewoonde wereld. De stroom wordt opgewekt met een generator en deze gaat na 21u uit en dan is het pikdonker dus vergeet vooral je zaklamp niet mee te nemen. 's nachts hoor je allerlei geluiden, van uilen tot apen. Een nadeel; er zijn ontzettend veel muggen en ze prikken door je kleren heen. Een speciaal hoedje met vliegengaas beschermt je gezicht voor de vliegen. Laat dit je echter niet tegenhouden want dit is een plek die je nooit meer gaat vergeten!

Laat kaart zien