Amazone beste reistijd

Het weer in Amazone

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Amazone te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Amazone? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis.
 

Beste reistijd voor Amazone

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Amazone:

 

Bolivia kenmerkt zich door een zeer gevarieerd klimaat, dankzij de grote variatie in landschappen en hoogtes. De winter – mei t/m september    – is de beste tijd om het land te bezoeken. Dit is ook meteen de meest toeristische tijd. Let erop dat het in het hoogland nogal eens koud kan worden. De zomer betekent in Amazone het regenseizoen, zeker in het laagland. Dit bemoeilijkt het reizen in sommige gebieden, vanwege onbegaanbare wegen.


Reisadvies
Voor Amazone geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
Februari/maart carnaval, maart/april Pasen, mei/juni Corpus Christi, 16 juli Virgen del Carmen, 6 augustus Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Amazone

Beste foto's & tips van Amazone

'506471' door DennisKaarsgaarn '506471' door DennisKaarsgaarn

BoliviaAmazone

BoliviaAmazone

Doodshoofdaapjes in d

DennisKaarsgaarn

Geruisloos glijden wij met de kano door één van de kleine kanalen van de Pampas (savannes) in Bolivia. We kunnen het bijna niet bevatten maar het lijkt wel of we in een dierentuin terecht gekomen zijn. Overal waar we kijken zien we anaconda’s, kaaimannen, luiaards, capibara’s, roze dolfijnen, vele vogelsoorten (toekans, reigers, visarends, ijsvogels, paradijsvogels) en prachtige doodshoofdaapjes, die ons vanaf de oevers nauwlettend in de gaten blijven houden.

'977699' door rowieslok '977699' door rowieslok

BoliviaAmazone

BoliviaAmazone

Reflecteren doe je zo

rowieslok

Deze foto is genomen in Rurrenabaque tijdens de pampas tour. Het water is donkerbruin en daardoor weerspiegeld het water de bomen. Op deze prachtige plek, waar amper andere toeristen waren (mijn vriendin en ik waren de enige op het gehele 'resort') hebben we onze ogen uitgekeken! Per boot ontdek je deze prachtige plek en zie je de meest bijzondere dieren en omgevingen, wat dacht je van roze rivierdolfijnen? Ook per paard of te voet is er veel te ontdekken op deze bijzondere plek. De boodschappen neem je mee op de eerste dag want je komt niet in de buurt van de bewoonde wereld. De stroom wordt opgewekt met een generator en deze gaat na 21u uit en dan is het pikdonker dus vergeet vooral je zaklamp niet mee te nemen. 's nachts hoor je allerlei geluiden, van uilen tot apen. Een nadeel; er zijn ontzettend veel muggen en ze prikken door je kleren heen. Een speciaal hoedje met vliegengaas beschermt je gezicht voor de vliegen. Laat dit je echter niet tegenhouden want dit is een plek die je nooit meer gaat vergeten!

Laat kaart zien