Fitz Roy Range

Met ruige wildernis en scherpe bergtoppen is de Fitz Roy Range de trekking hoofdstad van het land. Bergbeklimmers kunnen wat moeite hebben met de bergen, maar de wandelpaden zijn gemakkelijk en toegankelijk. Het berggebied ligt in Patagonië in het zuiden, tussen de twee nationale parken Los Glaciares (Argentinië) en Parque Nacional Bernardo O'Higgins (Chili).

Informatie over Fitz Roy Range

Beste foto's & tips van Fitz Roy Range

'516960' door sidonius '516960' door sidonius

ArgentiniëFitz Roy Range

ArgentiniëFitz Roy Range

Wandelen in het Fitz.

sidonius

Dit deel van het jaar is een goede tijd om naar Patagonie te gaan. Het is daar dan volop zomer, en dat betekent temperaturen tussen de 10 en 15 graden, veel zon en droog weer. Rond Oud en Nieuw 2008 maakten we een paar van de mooiste wandelingen die ik ooit gemaakt heb. Zoals in het Fitz Roy gebergte, met als uitvalsbasis El Chaltén, een typisch bergsportplaatsje aan de voet van het massief. We doen de lange wandeling over een smal pad naar Poincepot. Gedurende de hele route hebben we prachtige doorkijkjes naar de twee kenmerkende pieken die het Fitz Roy massief domineren: Cerro Torre (3100 meter) en Cerro Fitzroy (3405 meter). Vanuit El Chaltén kun je ook een excursie maken naar de Viedmagletsjer, een uurtje varen over het Viedmameer, om vervolgens met stijgijzers onder je schoenen een ijstrekking te maken op de gletsjer.

'523007' door hardom '523007' door hardom

ArgentiniëFitz Roy Range

ArgentiniëFitz Roy Range

Viedma gletsjer

hardom

De Viedma gletsjer is met een oppervlakte van bijna 985 vierkante km de grootste gletsjer van Argentinië. Vanuit het nabijgelegen bergsport dorp El Chaltén kun je een excursie boeken om over deze vallei gletsjer te wandelen. De gletsjer neemt ontzettend veel morenen en zand mee en het ijs is op sommige plaatsen dan ook bedekt met een bruin zandlaagje. Op andere delen kun je volop genieten van het donkerblauwe ijs. De Viedmagletsjer kun je alleen per boot bereiken.

'551343' door RenskeSpijkers '551343' door RenskeSpijkers

ArgentiniëFitz Roy Range

ArgentiniëFitz Roy Range

De weg naar Fitz Roy

RenskeSpijkers

Het stukje asfalt naar het dorpje El Chalten is misschien wel het meest indrukwekkende stukje asfalt van Patagonië.. Maar dan moet je wel geluk hebben natuurlijk! Want de kans dat deze bergtoppen verborgen zijn in een dik pak van wolken is groot! Wij hadden dus geluk! En toen we El Chalten weer achter ons lieten waren de toppen van Fitz Roy inderdaad verstopt tussen de wolken..

Laat kaart zien