image
Getty Images

De winnaars van de fotowedstrijd 'Nationale parken' zijn bekend!

Met Columbus Travel maak je elke maand kans op fantastische prijzen door je favoriete reisfoto's in te sturen. In februari riepen we je op om je beste beelden van een nationaal park - waar dan ook ter wereld - te uploaden. Je maakte hiermee kans op een een cadeaubon van Avontuur Dichtbij t.w.v. €200. Dit zijn de winnende foto's!

Wat is jouw favoriete nationale park en hoe kunnen andere reizigers in jouw voetsporen treden? Dat was de vraag die we afgelopen maand stelden en we werden getrakteerd op tal van bijzondere inzendingen. De mooiste foto's worden gepubliceerd in Columbus Travel editie 118, maar je maakte ook kans op mooie prijzen!

  • Eerste prijs: een cadeaubon van Avontuur Dichtbij t.w.v. €200
  • Tweede, derde, vierde en vijfde prijs: een jaarabonnement op Columbus Travel

Dit zijn de winnende foto's!

Eerste prijs: Khao Yai National Park, Thailand - door Céline Lambrecht

Khao Yai National Park, Thailand door Celine Lambrecht
Céline deelde niet alleen een prachtige foto, maar daarbij ook een waardevolle tip: 'Khao Yai ligt op ongeveer drie uurtjes rijden van Bangkok. Een prachtig nationaal park, vooral voor wie houdt van dieren spotten. Zeker aan te raden met een gids. Deze volgde de vogels constant, zodat we mooie foto's konden maken.' 

Deze great hornbills zijn in volle actie gefotografeerd en toch is de foto haarscherp. Dat je eerst even moet zoeken waar je nu eigenlijk naar kijkt, maakt de foto extra interessant, meent de jury. Het kleurrijke verenpak steekt prachtig af tegen de achtergrond. Gefeliciteerd met je Avontuur dichtbij, Céline!

Tweede prijs: Reserva Nacional de Fauna Andina Eduardo Avaroa, Bolivia - door Sandra Jenniskens

Reserva Nacional de Fauna Andina Eduardo Avaroa, Bolivia - door Sandra Jenniskens

Wat een spectaculair shot! De fenomenale sterrenhemel die op de grond weerspiegeld wordt creëert een bijna magische wereld, maar zonder de jeep en persoon zou het beeld veel minder indrukwekkend zijn. Alles klopt aan deze foto en als reiziger snak je ernaar om zelf zoiets mee te maken. Gefeliciteerd met je tweede prijs, Sandra!

Derde prijs: Sagarmatha National Park, Nepal - door Roy Mosterd

Sagarmatha National Park, Nepal - door Roy Mosterd

Roy vertelt: 'In Sagarmatha National Park in Nepal wandel je tussen reuzen, waarvan de bekendste natuurlijk: Mount Everest. Nergens anders in de wereld heb ik me zo klein gevoeld als op deze plek. Als je zelf op 4000 meter hoogte loopt en je moet nog steeds je hoofd naar achter kantelen om de bergtoppen te zien, dan weet je weer hoe hoog die bergen echt zijn!' 

De combinatie van de machtige bergen met de besneeuwde toppen, het ijsblauwe meer en de eenzame wandelaar maken dit een absolute topfoto, meent de jury. De kleuren vullen elkaar prachtig aan en zelfs vanachter de computer voel je hoe ongerept en ruig het landschap is en hoe nietig je je daar moet voelen. Gefeliciteerd met deze prachtfoto, Roy!

Vierde prijs: Kidepo National Park, Oeganda - door Yvonne de Bondt
Giraffen in Kidepo National park, Oeganda door Yvonne de Bondt

Yvonne vertelt: 'Afgelopen maand hebben we een prachtige rondreis gemaakt door Oeganda. Deze foto maakte ik in Noord-Oeganda in het nationale park Kidepo, een prachtig uitgestrekt park met heel veel wildlife waar buiten de neushoorn de complete big five te vinden is. In Kidepo sliepen we in tenten en overdag maakten we safari’s, voor mij de eerste keer en echt onvergetelijk.  Deze drie giraffen lagen er precies goed bij toen wij passeerden met onze safaribus.'

Wat natuurlijk meteen opvalt aan deze foto, is de prachtige symmetrie. Als we niet beter zouden weten, zou je denken dat de giraffen betaald zijn om even te poseren, haha! Gefeliciteerd met deze superbe wildlife-foto, Yvonne!

Vijfde prijs: Dubai National Park, Verenigde Arabische Emiraten - door EJF Krugers


EJF vertelt: 'Niet een van de bekendste parken ter wereld, maar ook de Verenigde Arabische Emiraten heeft een eigen nationaal park. Niet ver buiten de altijd bruisende stad Dubai tref je Dubai National Park aan, dat je met een lokale gids kunt bezoeken. Hier vind je een grote variatie van wildlife, zoals reptielen, gazelles, vossen en natuurlijk ook kamelen. Tijdens onze tour door het park gaf de gids aan in de verte een grote groep kamelen te zien. Ik kreeg de mogelijkheid om deze groep tijdens zonsondergang vast te leggen. Dat leverde voor mij dit bijzonder plaatje met schaduwen op.'

Dit is een bijzonder geslaagde dronefoto, waar heel goed gebruik is gemaakt van de schaduwwerking. Zonder de lange schaduwen zou je nauwelijks weten waar je van bovenaf naar zit te kijken. De dieren lopen netjes in het bandenspoor, waardoor er een mooi lijnenspel ontstaat. Het is niet de eerste keer dat we een dergelijke foto zien, maar het is wel een zeer geslaagde versie. Gefeliciteerd (wederom) met je prachtige foto, EJF! 

Wil jij ook kans maken op een gave prijs? Deze maand zijn we op zoek naar de mooiste foto's in, op of aan het water! 

Kijk hieronder alle inzendingen nog eens terug: 

 

Nog even terugblikken onze Europa-fotowedstrijd in januari? Bekijk alle inzendingen!

Wil je op de hoogte blijven van meer van dit soort gave winacties? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.