bartvoermans

'1102586' door bartvoermans '1102586' door bartvoermans

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Tanken op Flores...In

bartvoermans

Als onderdeel van een lang gekoesterde wens om levende draken te zien, zijn we in 2014 (pff eentje uit de oude doos) afgereisd naar naar Indonesie. Op bootjes en brommers vanaf Bali naar Flores om vanaf daar naar Komodo te reizen en de befaamde varanen te zien (foto's hiervan volgen vast nog wel eens). Het tanken onderweg is altijd weer een beleving op zich. Deze foto is genomen vlakbij Ruteng op Flores, maar ik heb soortgelijke foto's genomen op andere delen van de wereld. Deze foto blijft me fascineren, keer op keer komt ie terug op netvlies. Daarom dus ook hier gedeeld. Geniet

'1102204' door bartvoermans '1102204' door bartvoermans

Madagaskar

Madagaskar

Spinnen in ochtend...

bartvoermans

Madgaskar heeft ons in 2016 overweldigd met zijn mensen, dieren en natuur. Sinds de regering een maandloon aan boete oplegde op de verkoop van plastic tasjes, is het land schoon. Wij kozen ervoor om een rode Renault 4 te huren (een week na ons gebruikt in de opnames van 3opreis) en iets van 2500km door Madagskar te trekken. Adembenemende natuur van een werkelijk hoog "Jurasic Park" gehalte. De spinnenwebben op de foto hebben een gemiddeldel doorsnede van dicht bij een meter!!!

'1101640' door bartvoermans '1101640' door bartvoermans

Kirgizië

Kirgizië

Roadtrip in Kirchizie

bartvoermans

Op ruim 3600m hoogte je tentje opzetten in "base Camp" met uitzicht op Lenin Peak (ruim 7000m hoog), was onderdeel van een epische roadtrip door Kirgizie. Je komt er niet met zomaar een voertuig, paard of 4x4 is een vereiste, wij reden hier heen in UAZ Bukhanka als testrit voor de aanschaf.

'1101637' door bartvoermans '1101637' door bartvoermans

Bhutan

Bhutan

Hike in Bhutan

bartvoermans

De foto zou ook in de Alpen gemaakt kunnen zijn en dat maakt reizen zo ontzettend gaaf, want ik maakte deze foto onderweg naar een van de laatste "outposts" in de Himalaya op een van de handelsroutes van Bhutan in de richting Tibet. De route is niet meer in gebruik, de bergen zijn heilig, de mensen vriendelijk, het land mysterieus, en op het moment van de foto waren de weergoden ons vergevings gezind.

'1101636' door bartvoermans '1101636' door bartvoermans

Noorwegen

Noorwegen

Roadtrip met min 25 i

bartvoermans

Winter 2013 net voor de kerst onderweg met een Lada Niva bj:1986 naar de Noordkaap. De Noordkaap zelf is een hele bekende plaats om naar toe af te reizen, maar in de winter met een niet gebruikelijke auto via de Fins - Russiche grens, maakt het een epische roadtrip.