Alextenhoor

'468963' door Alextenhoor '468963' door Alextenhoor

AustraliëTasmanië

AustraliëTasmanië

Museumrestaurant New.

Alextenhoor

De Old Colony Inn in New Norfolk, Tasmanië, is een bijzonder restaurant. Of is het nou een museum? Het is in elk geval een bijzondere ervaring om te dineren tussen allerlei curiositeiten uit de koloniale tijd toen Tasmanië nog één groot strafkamp was. Handboeien, kogels voor om je enkels, zwepen.... het ligt er allemaal. En de bediening die het al druk heeft met één tafel, is al een attractie op zich. Maar zéér vriendelijk en in voor een praatje.

'121585' door Alextenhoor '121585' door Alextenhoor

AustraliëTasmanië

AustraliëTasmanië

Perfecte...weerspiege

Alextenhoor

Een foto van één van de kleine meertjes in het Cradle Mountain National Park. Het wateroppervlak is spiegelglad en dat heeft dit tafereel als gevolg.

'105196' door Alextenhoor '105196' door Alextenhoor

BruneiBandar Seri Begawan

BruneiBandar Seri Begawan

Jame'Asr Hassanal...B

Alextenhoor

Deze prachtige moskee is een geschenk van de sultan van Brunei aan zijn volk. Beklim als je er bent vooral één van de minaretten voor een schitterend uitzicht over Bandar Seri Begawan.

'105102' door Alextenhoor '105102' door Alextenhoor

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Meneer in het...raamk

Alextenhoor

Deze meneer zat hier in dit raamkozijn bij een museum in Hoi An en vond het prima dat ik hem op de foto wilde zetten. Met dit resultaat.

'103638' door Alextenhoor '103638' door Alextenhoor

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Koloniale gevel Hoi A

Alextenhoor

Het centrum van Hoi An staat in z'n geheel op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het is bezaaid met prachtige koloniale gebouwen. Let op de fietsen die tegen de gevel geparkeerd staan...

'103622' door Alextenhoor '103622' door Alextenhoor

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Fietsende vrouw met..

Alextenhoor

Héél veel vrouwen fietsen met een mondkapje zoals deze. In winkels zijn ze te koop met allerlei verschillende designs. Overigens gaat het niet om het tegenhouden van vervuilde lucht, maar om de zonnestralen tegen te houden. In tegenstelling tot westerse vrouwen worden de vrouwen in Zuid-Oost Azië niet graag bruin.

'103613' door Alextenhoor '103613' door Alextenhoor

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Treinsignalen

Alextenhoor

Deze meneer was één in een reeks van velen die langs het spoor stonden om de trein signalen te geven.

'102575' door Alextenhoor '102575' door Alextenhoor

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Jonge pompbediendes?

Alextenhoor

Deze jochies wilden maar wat graag op de foto bij deze ultramoderne benzinepomp. Dit is het resultaat.

'468344' door Alextenhoor '468344' door Alextenhoor

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Neem de boot in...Ind

Alextenhoor

Natuurlijk kun je vliegen, maar als je de tijd hebt, zou je 's kunnen overwegen per boot te reizen. Ik nam de boot van Flores naar Sulawesi. Reizen per boot duurt uiteraard langer, maar daar krijg je dan ook heel wat voor terug. Behalve dat het een manier is om van A naar B te komen, is het reizen met de boot een belevenis op zich. Je zit tussen vrijwel alleen Indonesiërs en wat je om je heen ziet is bijzonder. De manier waarop ze reizen, wat ze bij zich hebben, hun interactie, hoe ze slapen op het dek en hoe ze tot in de laatste uurtjes bij het karaoke-scherm rondhangen.... Het is allemaal even boeiend. Eén ding: neem absoluut een eerste-klas hut. Het alternatief is slapen op het dek tussen tientallen Indo's en dozen en tassen en met een ronkende motor als achtergrondgeluid. [url="http://www.pelni.com/index.htm" target="_blank"]http://www.pelni.com/index.htm[/url]

'101529' door Alextenhoor '101529' door Alextenhoor

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

In dromenland op het.

Alextenhoor

De boot van Flores naar Sulawesi. is er eentje van het formaat Titanic en het dek lag bezaaid met pakketjes, tassen, zakken en dozen. Daaroverheen en er tussendoor lagen overal mensen te slapen of op zoek naar een comfortabele slaappositie. Gelukkig had ik een eigen hut, want de goedkopere dekklasse biedt toch wel heel weinig comfort...

'101526' door Alextenhoor '101526' door Alextenhoor

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

Weduwe

Alextenhoor

In Tana Toraja, op Sulawesi, herdenken en vieren mensen nog op zeer traditionele wijze het overlijden van geliefden. In een 4-daagse familie-bijeenkomst worden dan varkens- en buffeloffers gebracht. Wij waren op bezoek bij een familie die zo'n ceremonie vierdaagse had en deze oude mevrouw is de weduwe van de overledene.

'101522' door Alextenhoor '101522' door Alextenhoor

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

De zee bij Pantai...B

Alextenhoor

In de Pacific kan het vast nóg blauwer dan dit, maar weet dat je ook in Indonesië zulke prachtige heldere blauwe zeeën aantreft. Deze foto is gemaakt in Pantai Bira, in het zuidoosten van Sulawesi. De zee in combinatie met de setting van onze accommodatie, op een klif aan de kust, maakte dit tot ons uitzicht. Niet slecht, toch?

'101519' door Alextenhoor '101519' door Alextenhoor

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Stilleven van fiets e

Alextenhoor

Dit tafereel vond ik, in al z'n alledaagsheid, de moeite van het vastleggen waard. De combinatie van fiets en badminton racket maakt het iets van Nederland (die fiets is toch wel heeeeel Hollands) en iets van Indonesië (badminton is dé sport in Indonesië en wordt op wereldtopniveau beoefend). En als sausje de typische Vietnamese hoed die over het zadel hangt....

'101518' door Alextenhoor '101518' door Alextenhoor

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Verkoopster op de...J

Alextenhoor

Deze foto is gemaakt op de Japanse brug. Ik had de mazzel dat het er rustig was, wat een uitzondering is, en dat deze dame net op dat moment voorbij kwam lopen. Zo ving ik twee vliegen in één klap: een foto van één van de attracties van Hoi An én een typisch straattafereel, de voorbij lopende verkoopster.

'468342' door Alextenhoor '468342' door Alextenhoor

AustraliëTasmanië

AustraliëTasmanië

Richmond in plaats va

Alextenhoor

Tasmanië druipt van de geschiedenis van veroordeelden die er naartoe werden verbannen om er hun tijd uit te zitten. Al voor het stelen van een brood kon je vanuit Engeland naar 'Tazzie' worden verscheept om daar te brommen in één van de vele gevangenissen. De oudste nog bestaande gevangenis (weliswaar met een andere bestemming nu: een museum) van Australië is die in Richmond, iets ten noordoosten van Hobart. Richmond is een historisch, sfeervol stadje dat erg Brits aandoet en het is een interessante tegenhanger voor het veel toeristischer Port Arthur wat dé gevangeniskolonie is op Tasmanië. Als je dus de grote drommen toeristen wilt vermijden en toch iets wilt opsnuiven van de 'convict-history', rijd dan richting Richmond om daar in relatieve rust iets te leren over het roerige verleden van Tasmanië. Absoluut de moeite waard. [url="http://www.richmondvillage.com.au/" target="_blank"]http://www.richmondvillage.com.au[/url]

'101458' door Alextenhoor '101458' door Alextenhoor

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Yono, de becakdriver

Alextenhoor

In Yogyakarta trokken we twee dagen op met Yono. Hij was erg sympathiek en omdat hij een aangrijpend verhaal vertelde over het overlijden van z'n vader (die kwam om bij een zware aardbeving in 2006), schonken we hem het restbedrag dat hij nodig had om z'n huurfiets te vervangen door een eigen fiets. En daar was ie zichtbaar blij mee.

'101441' door Alextenhoor '101441' door Alextenhoor

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

Ballonetje blazen?

Alextenhoor

Tijdens een wandeling in de omgeving van Rantepao, Sulawesi, kwam ik dit jongetje tegen. En dat ie blij was met de ballon, is duidelijk op z'n gezicht af te lezen.

'468339' door Alextenhoor '468339' door Alextenhoor

AustraliëTasmanië

AustraliëTasmanië

Corinna als...alterna

Alextenhoor

Tasmanië is toeristisch nog redelijk onontgonnen, maar zelfs daar kun je nog weer plekken vinden die nog minder door toeristen zijn aangedaan dan relatief bekendere bestemmingen op het eiland. Strahan, aan de westkust van Tasmanië, is één van de bestemmingen waar veel toeristen naartoe gaan. De belangrijkste reden?....: de rivercruise door de Tasmaanse wildernis. Steeds meer mensen weten dat en het is ondertussen dus een redelijk massaal gebeuren geworden. Niets mis mee natuurlijk, maar als je de Tasmaanse wildernis toch wat meer in alle rust wilt beleven, oorspronkelijker en met veeeeeel minder mensen, ga dan naar Corinna. Dit dorpje ligt in dezelfde streek, maar telt slechts 7 inwoners. Het ligt dan ook erg afgelegen en je moet er wat voor over hebben om er te komen met je huurauto. Maar dan heb je ook wat....!! [url="http://www.corinna.com.au" target="_blank"]http://www.corinna.com.au/[/url]

'101250' door Alextenhoor '101250' door Alextenhoor

VietnamHoi An

VietnamHoi An

'Betrapt' tijdens...k

Alextenhoor

Karaoke is een groot fenomeen in Zuid-Oost Azië, ook in Vietnam. Niet alleen in speciale karaokebarren delen de locals hun zangkwaliteiten met lotgenoten, ook in de betrekkelijk veilige huiselijke omgeving beoefenen mensen de kunst van het meezingen. Zoals deze meneer die helemaal in z'n uppie in de woonkamer mee zat te zingen met één van zijn idolen.

'101248' door Alextenhoor '101248' door Alextenhoor

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Traditionele...medici

Alextenhoor

In Vietnam zijn ze, net als in China, nogal van de traditionele medicijnen. Meelwormen, slangen, gecko's en schorpioenen, ze gooien het allemaal in een drankje omdat ze geloven dat het aftreksel ergens goed voor is. Op de foto zie je de traditionele medicijnkast die we bij een Vietnamese familie aantroffen, met rechtsvoor een weckfles met twee berenpoten.

'101245' door Alextenhoor '101245' door Alextenhoor

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Lamp

Alextenhoor

Deze traditionele lampen zijn typisch Chinees en Vietnamees en zie je dan ook heel erg veel in het straatbeeld. Deze jongen in Hoi An, had er geen enkel bezwaar tegen dat ik hem fotografeerde terwijl hij z'n ambacht uitvoerde. En daar hoefde ik geen lamp voor te kopen...;-).

'101240' door Alextenhoor '101240' door Alextenhoor

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Bedenkelijk gezicht

Alextenhoor

Dit dubbelportret van deze vrouw en een hond is gewoon een leuk plaatje. En het roept vragen op. Wat is er aan de hand dat de dame op deze foto zo bedenkelijk kijkt? En hoort de hond bij haar? Ik heb de antwoorden op de vragen echter niet.

'101237' door Alextenhoor '101237' door Alextenhoor

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Portret

Alextenhoor

Deze dame trof ik aan al zittende op de leuning van een brug. Ze zat in alle rust te handwerken, maar gaf mij met plezier deze mooie lach.

'101234' door Alextenhoor '101234' door Alextenhoor

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Luizen- of...vlooienp

Alextenhoor

Toch fijn dat je vriendinnetjes en/of zusjes zo goed voor je zorgen. Regelmatig zie je dit tafereel in Vietnam, kinderen die elkaar of een moeder die een kind controleert op luizen en/of vlooien. En ik had de mazzel tegen deze groepssessie aan te lopen en er deze foto van te kunnen maken.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik