Brunei image

Brunei


Reisgids

Brunei
Azië
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Brunei-vakantie: je gratis reisgids

In Zuidoost-Azië ligt op het eiland Borneo één van de kleinste en tevens rijkste landen ter wereld. Maleisië en de Zuid-Chinese zee omringen het 5765 vierkante kilometer grote Brunei. Dit islamitische sultanstaat verdient het meest aan oliewinning en dat legt de sultan geen windeieren. Een voordelige bijkomstigheid van deze rijkdom is dat de inwoners geen belasting hoeven te betalen. Wat betreft het nachtleven is er in dit oliestaatje weinig te beleven en ook alcohol wordt in het hele land, wegens geloofsovertuiging, niet verkocht. Er kan wel genoten worden van tropische regenwouden, stranden, een prachtige onderwaterwereld en een rijke cultuur. Dit eiland leent zich bij uitstek voor een tussenstop van een paar dagen in Zuidoost-Azië.

Van onze community

Gouden moskee
Gouden moskee
Bandar Seri Begawan
Jamievanommering

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties Brunei:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Brunei kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Bruneise dollar (BND). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Brunei – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Brunei, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Brunei gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type G
 • Tijdsverschil: 7 uur later
  De hoofdstad van Brunei is Bandar Seri Begawan.
  Het oppervlak van Brunei is 10x Texel.
  De gesproken taal/talen: Maleisisch.