Vedana

'250141' door Vedana '250141' door Vedana

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Glas in lood in moske

Vedana

Deze glas in lood ramen / gevel vind je in de blauwe moskee in Istanbul. De moskee wordt door veel toeristen bezocht. Als je niet van te veel drukte houd, ga dan erg vroeg op pad. Je hebt dan rust om rond te lopen en goede foto's te kunnen maken. Maar ook al is het wel druk met veel toeristen, op de een of andere manier hangt er in elke moskee een serene rust. Neem dan ook goed de tijd voor een bezoek aan dit grote en mooie complex.

'250140' door Vedana '250140' door Vedana

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

De blauwe moskee

Vedana

De Blauwe Moskee (Sultan Ahmetmoskee) staat in Istanboel. De naam "blauwe moskee" is hoofdzakelijk internationaal gebruikelijk vanwege de vele blauwe tegels. In Turkijke noemt men de moskee eerder de groene moskee, daar de tegenwoordige tegels meer groen zijn dan blauw. De moskee ligt in het oude (Europese) centrum, tegenover het Hagia Sofia. Naast de kleur van de tegels aan de binnenzijde zijn de vele minaretten ook kenmerkend voor deze grote moskee. Deze foto is 's ochtends erg vroeg genomen. Het is even doorbijten, maar het levert wel beelden zonder al te veel mensen op.

'250137' door Vedana '250137' door Vedana

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Zonlicht door ramen..

Vedana

De Blauwe Moskee (Sultan Ahmetmoskee) staat in Istanboel. De naam "blauwe moskee" is hoofdzakelijk internationaal gebruikelijk vanwege de vele blauwe tegels. In Turkijke noemt men de moskee eerder de groene moskee, daar de tegenwoordige tegels meer groen zijn dan blauw. De moskee ligt in het oude (Europese) centrum, tegenover het Hagia Sofia. Naast de kleur van de tegels aan de binnenzijde zijn de vele minaretten ook kenmerkend voor deze grote moskee. De moskee is echt een toeristische trekpleister. Echter tijdens gebedsdienst is de moskee gesloten voor bezoek.

'250135' door Vedana '250135' door Vedana

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Hagia Sofia, vroeg in

Vedana

Het Hagia Sofia is een voormalige kathedraal en moskee in Istanbul, in het oude (Europese) stadscentrum, . In 1985 werd het gebouw door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Tegenwoording is het een museum en is men druk bezig met restauratie, wat nog jaren in beslag zal nemen. Wij waren begin maart 2009 extra vroeg opgestaan om zonder al te veel toeristen te kunnen genieten van het Hagia Sofia, de omgeving en de serene rust.

'250124' door Vedana '250124' door Vedana

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

De zon straalt over..

Vedana

Op de weg langs het kanaal in Noord Holland (van Alkmaar naar Den Helder) is deze foto vanuit de auto genomen. De zon speelt met de wolken en straal met alle kracht tussen de gaten van de wolken op het land.

'250123' door Vedana '250123' door Vedana

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Mooie middagzon...kat

Vedana

Op een koude wintermiddag in maart 2010 is deze foto gemaakt. Katwijk is een badplaats in Zuid Holland. Van oorsprong een vissersdorp, inmiddels uitgegroeid tot een bekende badplaats.

'250121' door Vedana '250121' door Vedana

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

De zon zakt in de zee

Vedana

Grote schepen liggen ver op zee. De zon zakt in de zee weg, vlak voor de avond echt invalt. Zon en water lijken wel een te worden. De foto is genomen op het strand van Katwijk aan zee (een badplaats in Zuid Holland)

'250113' door Vedana '250113' door Vedana

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Ondergaande zon met..

Vedana

Vandaag, 16 april 2010, reed ik op de weg tussen Alkmaar en Bergen op het moment dat de zonder aan het ondergaan was. Door de rookvan de duinbranden hing nog (in de verte) in de lucht, als ook dat de zon en luchtkleur anders was door de asdeeltjes van de vulkaanuitbarsting in IJsland. Bergen is een gemeente, met diverse dorpjes, in Noord Holland. Bergen is voornamelijk bekend wegens de stranden en het mooie duingebied (Schoorlse Duinen) en de ateliers en kunstmarkten in het dorp.

'249881' door Vedana '249881' door Vedana

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Durgerdam vanaf het..

Vedana

Tijdens een zeiltocht op een klipper hebben we voor anker gelegen voor Durgerdam. De zon ging onder, het eten smaakte goed.... en wat een uitzicht. Is het echt 2010????

'249880' door Vedana '249880' door Vedana

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Durgerdam vanaf een..

Vedana

Met een zeilklipper vanaf de ijhave (achter het Muziekgebouw aan het IJ) opgestapt en richtinh Pampus gevaren. Onderweg kom je dan langs Durgerdam. Oude houten huisjes, landelijk gevoel, sereen, kleinschalig en intiem. Mooi om te zien. Zeker vanaf het water...... Genieten!

'249328' door Vedana '249328' door Vedana

PortugalAlbufeira

PortugalAlbufeira

Gevel van kerkje in d

Vedana

Tijdens het wandelen in de ochtend, in een heerlijk rustig Albufeira, kon ik deze kerk met een strak blauwe lucht op de plaat vastleggen.

'249327' door Vedana '249327' door Vedana

PortugalAlbufeira

PortugalAlbufeira

Autolichten in de sta

Vedana

Na een paar pogingen en uitproberen welke sluitertijd en diagframa het beste werken was dit het resultaat van de auto die in het donkder door de straten van Albufeira reed.

'249325' door Vedana '249325' door Vedana

PortugalAlbufeira

PortugalAlbufeira

Gastheer Restaurant

Vedana

Vanaf het terras van het restaurant hebben we een tijdje de gastheer gade geslagen die nieuwe klanten aan het binnenhalen is. Maar wel op zo'n prettige en vrolijke manier. Wie raakt daar nou niet van gecharmeerd!

'474840' door Vedana '474840' door Vedana

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Reisperiode

Vedana

Als het even kan probeer dan eens rond een nationale feestdag naar Portugal te gaan. Een toeristische plek als Albufeira wordt dan een stuk minder toeristisch omdat er veel lokale bevolking vrij is en ook flaneert door het dorp. Wij waren er de vrijdag voor Pasen en dat bleek een nationale feestdag in Portugal te zijn. Erg interessant en intrigerend om op zo'n moment nog meer op te gaan in het lokale leven van een vakantieland. Om op de tip van starryangel te reageren: Ga zeker de binnenlanden in! Dat is echt de moeite waard.

'249167' door Vedana '249167' door Vedana

PortugalAlbufeira

PortugalAlbufeira

Stilleven op het...st

Vedana

Tijdens een wandeling in de ochtend om wat foto's te nemen van de omgeving, was er al een enkeling die zich settelde op het lege strand. Een parasolletje als windscherm en als bescherming tegen de velle zon.

'249166' door Vedana '249166' door Vedana

PortugalAlbufeira

PortugalAlbufeira

De zon kleurt de luch

Vedana

Het was het wachten waard. Deze foto is gemaakt vanaf ons balkon van het hotel in Albufeira. In april, om een vroege morgen, uur of 7. Mooi om de lucht te zien kleuren en wat voor een effect de zon heeft op de omgeving!

'249163' door Vedana '249163' door Vedana

PortugalAlbufeira

PortugalAlbufeira

De zon komt op

Vedana

Wat was het nog koud zeg op het tijdstip van fotograferen, zo rond 7 uur in de ochtend. Maar het was meer dan de moeite waard. Echt overweldigend om de stad zo van bovenaf te zien kleuren door de opkomende zon - adembenemend!

'249161' door Vedana '249161' door Vedana

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Rotspartij in Praia d

Vedana

Praia do Vau is een bekende trekpleister vanwege de rotspartijen aan zee waar de Algarve bekend om staat. Wat een overweldigende natuur, met die kleuren rots, met het voorjaarsgroen en de bloemen. Om maar niet te spreken voer de kleuren in de zee.

'474819' door Vedana '474819' door Vedana

PortugalAlbufeira

PortugalAlbufeira

Thais eten in...Albuf

Vedana

Als je van thais eten houdt en je bent in Albufeira, ga dan eten bij Royal Orchid (http://www.royalorchid-thaicuisine.com/). Het wordt gerund door een Nederlandse. De sfeer en het eten is echter compleet Thais. Meubilair komt uit Thailand en de koks komen ook elk seizoen over uit Thaland. Wat een heerlijk eten, wat een geweldige sfeer en een super bediening!

'248922' door Vedana '248922' door Vedana

PortugalAlbufeira

PortugalAlbufeira

Voor zichzelf en ook.

Vedana

Soms zie je van die plaatjes die tijdloos zijn. Deze is gemaakt in april 2010 (vanaf ons balkon), maar door het in zwart wit te forograferen is het plaatje klassiek en tijdloos.

'248869' door Vedana '248869' door Vedana

PortugalAlbufeira

PortugalAlbufeira

Indiër smst in...Albu

Vedana

Te midden van zonbadende toeristen en Portugezen op het strand zat een hele familie Indiërs. Het vormde een mooi contrast met de rest. Net als de mooie oranje tulband tegen de begroeide rotswand.

'248829' door Vedana '248829' door Vedana

PortugalAlbufeira

PortugalAlbufeira

Zo leeft een meeuw in

Vedana

Beetje jaloers ben ik wel op deze meeuw. Wat een mooie leefomgeving. Wat een vrijheid! Heerlijk zweven boven de Atlantische Oceaan boven strand en rots.....

'248827' door Vedana '248827' door Vedana

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Brommer om plant mee.

Vedana

Tijdens een rondrit door het achterland in de Algarve stonden we bij het stoplicht achter de brommer met een plant en zak met aarde? op de bagagedrager. Wat een mooi stil leven!

'248826' door Vedana '248826' door Vedana

PortugalAlbufeira

PortugalAlbufeira

Kraters op de volle..

Vedana

Vanaf ons balkon van het hotel in Albufeira kwam de maan hoog aan de hemel. Met de camera op maximal zoom (optisch en digitaal) heb ik deze foto kunnen maken, waar zelfs de kraters te zien zijn.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik