Sgtravel

8
Maleisië Pahang
Sgtravel was hier 30 Jun 2015
De Cameron Highlands bezoek je maar voor één reden, de theeplantages deze zijn er dan ook in overvloed. Een goede uitvalsbasis hiervoor is het dorp Tanah rata, hier bevinden zich de meeste hotels/hostels en zijn er voldoende restaurants. Vanuit Tanah Rata zijn er verschillende plantages te bezoeken, het dichts gelegen is de Cameron Bharat tea Estate zo'n 3 km ten zuiden. Hier vind je een mooie vallei waar je prima op eigen gelegenheid door de theevelden kunt wandelen, langs de weg bevind zich ook nog een theehuis met winkel. Op zo'n half uur rijden bevindt zich het Boh Sungei Palas Tea Estate, schitterend gelegen in de groene heuvels die allemaal bedekt zijn met deze theeplantjes. Hier kun je ook de fabriek bezoeken en is er wederom een theehuis met winkel.(de fabriek is op maandag gesloten). Als je genoeg hebt van de thee plantjes, kun je nog naar een aardbeienkwekerij, vlindertuin of op een dagtocht naar de jungle in de omgeving.
Regio
  • Aangenaam klimaat
  • Schitterende theeplantages
  • Het dorp Tanah Rata is niet echt bijzonder
  • Het kan er regelmatig regenen
Review geplaatst op 2016-12-11
9
Nepal
Sgtravel was hier 31 Oct 2012
Als je opzoek bent naar een uitvalsbasis in Nepal, zoek dan niet verder Pokhara is de plek. Gelegen aan het Phewa meer met uitzicht op de Annapurna giganten,is dit een droomlocatie waar je vele activiteiten kunt ondernemen. In de directe omgeving kun je met een bootje op het meer varen en de drijvende Tal Barahi tempel bezoeken,hierna kun je doorvaren naar de overkant en de heuvel beklimmen voor de Peace pagoda. Naast deze mooie tempel heb je er ook een schitterend uitzicht over de Pokhara vallei en de achterliggende Himalaya. Vanaf een ander uitzichtpunt Sarangkot kun je gaan Paragliden of lekker wandelen in de omgeving, tevens zijn er dagtochten mogelijk die je dichter bij de bergen brengen en authentieke dorpjes bezoeken. Als je langer de tijd hebt zijn de wandeltochten in het Annapurna gebied een must, deze variëren van 5 dagen naar Poon hill tot 3 weken rondom het hele massief!!! In pokhara zijn vele restaurantjes en hotels te vinden die voor onze begrippen zeer goedkoop zijn, ik verblijf de laatste jaren in de Peace dragon lodge(us$40) naast de peace pagoda. Met een beetje geluk word je hier elke ochtend wakker met een uitzicht om van te dromen, en heeft het een huiselijke sfeer.
Land
  • Schitterende ligging aan het meer
  • vele goede restaurants
  • Enorm veel te zien en te doen in de omgeving
  • In oktober kan het er vrij druk zijn
Review geplaatst op 2016-10-14
10
Indonesië West Papoea
Sgtravel was hier 31 Jul 2010
Een reis naar West Papoea is een reis terug in de tijd, waar de moderne wereld nauwelijks is doorgedrongen.Ik heb een reis gemaakt naar Sentani, Biak en de Baliem vallei. In Sentani vind je een mooi meer met vele eilandjes waar de mensen in huizen wonen op palen,dit is eenvoudig te bereiken vanuit de stad Jayapura. op de eilandjes leven de mensen van de visvangst en is de sfeer gemoedelijk.elk jaar in juni word hier het Sentani lake festival gehouden, waarbij diverse stammen uit de omgeving zich presenteren. Vanuit Jayapura gaat een binnenlandse vlucht naar Wamena, de hoofdstad van de Baliem vallei. Dit stadje is een prima uitvalsbasis om de rest van de vallei te verkennen, niet meer en niet minder!! Je gaat hier naar toe voor de trektochten in de vallei, naar afgelegen dorpjes waar mensen nog op een zeer authentieke manier leven.Elk jaar in Augustus vind hier in de omgeving het Baliem festival plaats, hierbij komen vele stammen uit de vallei(en daarbuiten)naar toe om zich te presenteren en demonstraties te geven een ervaring om nooit te vergeten. Het eiland Biak ligt voor de kust in het noorden van de provincie, dit is een tropisch paradijs met ongerepte jungle en sublieme bounty eilandjes voor de kust. Ik heb hier een kanotocht gemaakt door de binnenlanden wat een schitterende ervaring is, het is er minder authentiek dan het vaste land van Papoea maar de natuur is overweldigend.
Regio
  • Zeer authentieke stammen en dorpjes
  • Paradijselijke eilandjes
  • Vriendelijke mensen
  • Kan primitief zijn tijdens een trektocht
Review geplaatst op 2016-10-15
9
Nepal Mount Everest
Sgtravel was hier 31 Oct 2012
De bekendste trektocht in Nepal is die toch wel naar de hoogste berg op deze planeet, Mount Everest. Hierbij treed je in de voetsporen van de bekendste bergbeklimmers, die dezelfde weg hebben moeten afleggen. De meeste mensen beginnen deze tocht met een vlucht van Kathmandu naar het piepkleine vliegveldje van Lukla, van hieruit loop je via het standaard pad in 11 dagen naar het basiskamp van Mt Everest op 5300m incl rustdagen om aan de hoogte te wennen. De totale tocht duurt minimaal 16 dagen en bied je schitterende uitzichten op de hoogste bergtoppen ter wereld, de meeste dorpjes zijn helaas minder authentiek dan bv in het Annapurna gebied, hier ga je naar toe voor de bergen!! Mocht je de tijd hebben dan zou ik zeker de tocht verleggen door de heenreis via de Gokyo meren te lopen, hiermee verleg je de tocht met 5 dagen. Dit gedeelte is minder druk en bied schitterende uitzichten vanaf de Gokyo Ri 5360m en de Cho La pass (5420), deze laatste kan erg zwaar zijn als het heeft gesneeuwd(in mijn geval) maar de ervaring is schitterend. Al met al is dit een wandeltocht om nooit te vergeten en moet elke wandelaar dit een keer in zijn leven hebben gedaan.
Regio
  • Schitterende uitzichten
  • pad gaat geleidelijk omhoog
  • veel verlengings mogelijkheden
  • Kan druk zijn in het hoogseizoen
  • Veel dagen op grote hoogte
  • Weinig authentieke dorpjes
Review geplaatst op 2016-10-14
8
Nepal Annapurna
Sgtravel was hier 30 Sep 2006
Het meest populaire trekking gebied in Nepal en niet voor niets, het is makkelijk bereikbaar met bus en vliegtuig. Zelfs op een korte trektocht heb je al schitterend uitzicht op de Annapurna's, vooral het noordelijke gedeelte is nog zeer authentiek( de eerste 10 dagen van het circuit). Er zijn drie basis tochten, de kortste is naar het uitzichtpunt Poonhill op 3500m. Deze tocht duurt 5 dagen en geeft je mooie uitzichten op de Annapurna I/II en de Machhapuchhare, het pad is makkelijk met veel traptreden(zo'n 3000). Hierna komt de tocht naar het Basiskamp van Annapurna I op 4100m, deze neemt ongeveer 11 dagen in beslag en brengt je in het hart van deze bergketen. Heb deze tocht zelf nog niet gedaan maar de uitzichten moeten spectaculair zijn, het pad is ook iets zwaarder(minder treden) maar nog steeds goed te doen. De tocht der tochten in dit gebied is natuurlijk het Annapurna circuit, hierbij loop je in 3 weken rondom het hele bergmassief. Vooral het eerste gedeelte van Besi Sahar tot Muktinath is schitterend met authentieke dorpjes en een pas van 5400 meter. Helaas is er van Muktinath tot helemaal naar Pokhara een weg aangelegd waardoor het tweede gedeelte minder rustig is(in 2006 was deze er nog niet). Alle tochten beginnen en eindigen in Pokhara wat een mooi toeristisch dorp is aan een meer, Prima plek om een paar dagen bij te komen!!
Regio
  • Schitterende uitzichten op de Himalaya
  • Authentieke dorpjes bij Circuit
  • Overal vriendelijke mensen
  • In het hoogseizoen kan het druk zijn
  • De nieuw aangelegde weg zorgt voor drukte
Review geplaatst op 2016-10-15
9
Nepal
Sgtravel was hier 31 Oct 2012
Als mensen een trekking gaan doen in Nepal dan is het meestal in het Annapurna of Everest gebied, in het hoogseizoen kan het op deze paden dan ook erg druk zijn, Het Langtang gebied is een prima alternatief, en eenvoudig met de bus of jeep te bereiken vanuit Kathmandu. Omdat je een vallei in loopt kun je de tocht zo lang maken als je zelf wilt, de meeste mensen lopen naar Kayanjin gompa en dan weer terug. Dit duurt ongeveer 4 tot 7 dagen afhankelijk van je tempo, het hoogste punt is dan maximaal 3800 meter. Vanuit Kayanjin kun je ook de berg Kayanjin Ri(4600m)beklimmen voor een schitterend uitzicht, mocht je de tijd hebben is een beklimming van Tsergo Ri(4984m) ook mogelijk. Trek hier wel een dag voor uit, de vallei zelf is schitterend met authentieke dorpjes. als side trip op de terugweg kun je nog lopen naar het heilige Gosainkund meer(4400m), wat zeker een aanrader is, onderweg heb je schitterende vergezichten tot in Tibet.Vooral het uitzichtpunt bij Laurebina is uitzonderlijk mooi, van hieruit is het een makkelijk pad naar beneden tot aan Dhunche waar de bus wacht terug naar Kathmandu!!
Land
  • Schitterende vergezichten
  • Geen extreme hoogte
  • Authentieke dorpjes
  • Na je bezoek wil je gelijk weer terug
Review geplaatst op 2016-10-14
10
Maleisië
Sgtravel was hier 31 Jul 2015
Het Gunung Stong state park is een juweel in de Kelantan provincie. De Jelawang waterval is met 990 meter de hoogste in z.o Azië en direct bij de ingang gedeeltelijk te zien. Het park zelf heeft een schitterende ongerepte jungle, welke zeer geschikt is voor mooie trektochten.Dit is individueel niet te doen, wel kun je met een gids de jungle in. Vanuit Kota Bharu worden verschillende tochten aangeboden, ik ging voor de tweedaagse trip welke ik geboekt heb bij Ewan's guesthouse.Hierbij beklim je de waterval tot het primitive basiskamp, van hier uit klim je nog hoger de waterval op en kun je zwemmen in natuurlijke poelen. Bij de driedaagse tocht kun je ook Mt Stong(1422m) beklimmen, een ervaring om nooit te vergeten!!
Land
  • Ongerepte natuur
  • Jungle tochten
  • Vrijwel geen toerist te bekennen
  • zwemmen onder een waterval
  • De jungle tocht is vrij zwaar en dus niet voor iedereen geschikt
  • verwacht geen luxe
Review geplaatst op 2016-09-11

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 15 | Community-toppers


Alleen aan de Noordzee. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Alleen aan de Noordzee door Mitevisuals
2. Review: Kham, China door Your Travel Reporter
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Canipel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik