RalphGroen

profiel RalphGroen

Naam

Ralph Groen

Reviews

0

Foto's & tips

4

Blogs

0

Lid sinds

14 July 2017

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Chili

Fav. stad

Copenhagen

Over mij

Geoloog met een passie voor natuur en wildlife en het bijbehorende reizen. Sinds oktober 2016 reis ik samen met mijn partner de wereld rond en komen we op de mooiste plekken die we graag met wat meer mensen delen:)
Mijn partner heeft de grote camera, ik schiet mijn plaatjes met de iPhone.

Mijn Motto

'Take only photos, leave only footprints!'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Overig

Model

iPhone 7

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (4)

'560514' door RalphGroen '560514' door RalphGroen

AustraliëBlue Mountains

AustraliëBlue Mountains

Watervallen spotten i

RalphGroen

Op slechts anderhalf uur rijden van Sydney (ruim 2 uur met ov) ligt het stadje Katoomba, midden in het Blue Mountains National Park. Om de drukke stad even te ontvluchten is het zeer de moeite waard een dagtrip naar dit gebied te maken en de adembenemende uitzichten en watervallen te ontdekken. Een tip is om dit op een doordeweekse dag te doen aangezien de inwoners van Sydney zelf ook graag richting Katoomba trekken helemaal in het weekend. Katoomba zelf ligt op een hoogvlakte vanwaar op verschillende punten een mooi uitzicht is over de door rivieren in het zandsteen ingesleten ravijnen. Verschillende wandelingen nemen je mee langs de rand van het ravijn, en op veel plaatsen ook omlaag naar indrukwekkende watervallen. Rondvliegende witte kaketoes en vele andere vogels maken het plaatje compleet!

'561090' door RalphGroen '561090' door RalphGroen

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Kamperen met...kangar

RalphGroen

Wow wat een toffe plek was dit! Zo fijn dat we er een paar nachtjes extra zijn gebleven:) Horizons Kangaroo Sanctuary ligt bovenop de heuvel in Agnes Water. De primaire bezigheid is het opvangen en grootbrengen van kangaroe weesjes. Helaas gebeuren er in Australië veel aanrijdingen met kangaroes (daarom nooit in het donker rijden!) vaak met dodelijke gevolgen voor de moeder, maar de Joey in de buidel overleefd het vaak wel en die worden hier opgevangen en grootgebracht. Dit komt neer op minimaal 15 maanden lang met de hand de fles geven. Om dit te bekostigen is er een camping ingericht met plaats voor zo'n 20 (10 powered) sites voor campers en tentjes. De voorzieningen zijn basic, en alle opbrengsten (AUD 25/20 voor powered/unpowered site) gaan naar de opvang van de kangaroes. Het is ook mogelijk vrijwilligers werk te doen. Als de kangaroes oud genoeg zijn worden ze vrijgelaten en zodoende lopen er tientallen kangaroes los op de camping. Omdat ze hier zijn opgevoed zijn ze heel tam en nieuwsgierig en kun je ze dus aaien en van dichtbij op de foto zetten! Gezellig voor een onvergetelijk ontbijt met prachtig uitzicht over de surf baai van Agnes Water (daarover meer in een volgende post)!

'563848' door RalphGroen '563848' door RalphGroen

Nieuw-ZeelandFox en Franz Josef gletsjers

Nieuw-ZeelandFox en Franz Josef gletsjers

Genieten van...rimpel

RalphGroen

Veel mensen bezoeken de westkust van het zuider eiland van Nieuw Zeeland om de beroemde gletschers te bekijken. Het is hier dan ook zelfs in het laagseizoen een drukte van jewelste! Slechts weinig mensen stappen buiten de gebaande paden om een bezoekje te brengen aan Lake Matheson. Een mooie wandeling van zo'n drie kwartier tot een uur neemt je door een oase van rust om het meer met steeds weer nieuwe doorkijkjes over het water met de bergen op de achtergrond. Helaas was door de lage bewolking Mount Cook net niet te zien maar we hadden wel het geluk dat het vrijwel windstil was toen we hier waren met deze prachtige spiegeling als resultaat:) Het meer is overigens een overblijfsel uit de tijd dat de gletscher zich tot hier uitstrekte in de vorige ijstijd, en de mooie spiegelingen komen onder andere door het hoge gehalte aan organisch materiaal waardoor het water extra donker is.

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1)

'560513' door ManonVanGoethem '560513' door ManonVanGoethem

ArgentiniëAtlantische kust en Pampa

ArgentiniëAtlantische kust en Pampa

Penguins spotten aan.

ManonVanGoethem

Dit is nu typisch zo'n tip die je misschien liever voor jezelf houd. Het feit dat er bijna niemand komt maakt deze plek zo bijzonder! Toch wil ik hem graag met jullie delen om je de mogelijkheid te geven deze plek te bezoeken. Aan de Oostkust van Argentinië zijn veel locaties waar je de Magellan Pinguïn kan spotten. De Valdes peninsula is een bekende locatie, en ook Punta Tombo word door veel mensen bezocht. Maar nog iets verder naar het zuiden, bij het plaatsje Camarones, ligt Cabo dos Bahias. Hier leeft een pinguïn kolonie van tienduizenden pinguïn paren. Als je deze plek bezoekt tijdens het broedseizoen (Okt-Apr) vind je alle pinguïn stelletjes en hun kleintjes op het land. Wat een magisch gezicht! En waarschijnlijk deel je dit met bijna niemand anders!

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 olumbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Uitzicht op het Krka nationaal park. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Uitzicht op het Krka nationaal park door Antwan
2. Review: De Wadden door Ciska van Geer
3. Communitylid van de week: Deerik
4. Nieuwkomer: Gerda Vonk

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik