RalphGroen

profiel RalphGroen

Naam

Ralph Groen

Reviews

0

Foto's & tips

4

Blogs

0

Lid sinds

14 July 2017

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Chili

Fav. stad

Copenhagen

Over mij

Geoloog met een passie voor natuur en wildlife en het bijbehorende reizen. Sinds oktober 2016 reis ik samen met mijn partner de wereld rond en komen we op de mooiste plekken die we graag met wat meer mensen delen:)
Mijn partner heeft de grote camera, ik schiet mijn plaatjes met de iPhone.

Mijn Motto

'Take only photos, leave only footprints!'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Overig

Model

iPhone 7

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (4)

'560514' door RalphGroen '560514' door RalphGroen

AustraliëBlue Mountains

AustraliëBlue Mountains

Watervallen spotten i

RalphGroen

Op slechts anderhalf uur rijden van Sydney (ruim 2 uur met ov) ligt het stadje Katoomba, midden in het Blue Mountains National Park. Om de drukke stad even te ontvluchten is het zeer de moeite waard een dagtrip naar dit gebied te maken en de adembenemende uitzichten en watervallen te ontdekken. Een tip is om dit op een doordeweekse dag te doen aangezien de inwoners van Sydney zelf ook graag richting Katoomba trekken helemaal in het weekend. Katoomba zelf ligt op een hoogvlakte vanwaar op verschillende punten een mooi uitzicht is over de door rivieren in het zandsteen ingesleten ravijnen. Verschillende wandelingen nemen je mee langs de rand van het ravijn, en op veel plaatsen ook omlaag naar indrukwekkende watervallen. Rondvliegende witte kaketoes en vele andere vogels maken het plaatje compleet!

'561090' door RalphGroen '561090' door RalphGroen

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Kamperen met...kangar

RalphGroen

Wow wat een toffe plek was dit! Zo fijn dat we er een paar nachtjes extra zijn gebleven:) Horizons Kangaroo Sanctuary ligt bovenop de heuvel in Agnes Water. De primaire bezigheid is het opvangen en grootbrengen van kangaroe weesjes. Helaas gebeuren er in Australië veel aanrijdingen met kangaroes (daarom nooit in het donker rijden!) vaak met dodelijke gevolgen voor de moeder, maar de Joey in de buidel overleefd het vaak wel en die worden hier opgevangen en grootgebracht. Dit komt neer op minimaal 15 maanden lang met de hand de fles geven. Om dit te bekostigen is er een camping ingericht met plaats voor zo'n 20 (10 powered) sites voor campers en tentjes. De voorzieningen zijn basic, en alle opbrengsten (AUD 25/20 voor powered/unpowered site) gaan naar de opvang van de kangaroes. Het is ook mogelijk vrijwilligers werk te doen. Als de kangaroes oud genoeg zijn worden ze vrijgelaten en zodoende lopen er tientallen kangaroes los op de camping. Omdat ze hier zijn opgevoed zijn ze heel tam en nieuwsgierig en kun je ze dus aaien en van dichtbij op de foto zetten! Gezellig voor een onvergetelijk ontbijt met prachtig uitzicht over de surf baai van Agnes Water (daarover meer in een volgende post)!

'563848' door RalphGroen '563848' door RalphGroen

Nieuw-ZeelandFox en Franz Josef gletsjers

Nieuw-ZeelandFox en Franz Josef gletsjers

Genieten van...rimpel

RalphGroen

Veel mensen bezoeken de westkust van het zuider eiland van Nieuw Zeeland om de beroemde gletschers te bekijken. Het is hier dan ook zelfs in het laagseizoen een drukte van jewelste! Slechts weinig mensen stappen buiten de gebaande paden om een bezoekje te brengen aan Lake Matheson. Een mooie wandeling van zo'n drie kwartier tot een uur neemt je door een oase van rust om het meer met steeds weer nieuwe doorkijkjes over het water met de bergen op de achtergrond. Helaas was door de lage bewolking Mount Cook net niet te zien maar we hadden wel het geluk dat het vrijwel windstil was toen we hier waren met deze prachtige spiegeling als resultaat:) Het meer is overigens een overblijfsel uit de tijd dat de gletscher zich tot hier uitstrekte in de vorige ijstijd, en de mooie spiegelingen komen onder andere door het hoge gehalte aan organisch materiaal waardoor het water extra donker is.

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1)

'560513' door ManonVanGoethem '560513' door ManonVanGoethem

ArgentiniëAtlantische kust en Pampa

ArgentiniëAtlantische kust en Pampa

Penguins spotten aan.

ManonVanGoethem

Dit is nu typisch zo'n tip die je misschien liever voor jezelf houd. Het feit dat er bijna niemand komt maakt deze plek zo bijzonder! Toch wil ik hem graag met jullie delen om je de mogelijkheid te geven deze plek te bezoeken. Aan de Oostkust van Argentinië zijn veel locaties waar je de Magellan Pinguïn kan spotten. De Valdes peninsula is een bekende locatie, en ook Punta Tombo word door veel mensen bezocht. Maar nog iets verder naar het zuiden, bij het plaatsje Camarones, ligt Cabo dos Bahias. Hier leeft een pinguïn kolonie van tienduizenden pinguïn paren. Als je deze plek bezoekt tijdens het broedseizoen (Okt-Apr) vind je alle pinguïn stelletjes en hun kleintjes op het land. Wat een magisch gezicht! En waarschijnlijk deel je dit met bijna niemand anders!

Community-updates

EDITIE 108 | Reis mee met Floortje Dessing & andere reisheldinnen

15-04-2021 Columbus Travel editie 108 is nu verkrijgbaar! Voor deze editie bundelden we onze krachten met die van Nederlands bekendste reisjournalist: Floortje Dessing. In een interview stellen we de vragen die we altijd al van haar wilden weten. En lees je meer over bijzondere bestemming in Indonesië, India, Botswana en Zwitserland.   Bekijk de editie hier >

WEEK 19 | COMMUNITY-TOPPERS


Niet toeristische himbastammen ontdekken. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Niet toeristische himbastammen ontdekken door Dreamer66
2. Review: Puntarenas, Costa Rica door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Abytravel
4. Nieuwkomer: Wander_Dreamz

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik