Pilske

'414027' door Pilske '414027' door Pilske

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Koeiengevecht

Pilske

In oktober wordt er jaarlijks in Aosta gestreden om te kijken wie de koningin onder de koeien is. Gedurende de zomer vinden de voorrondes van Batailles de Reines plaats op allerlei plekken in Valle d'Aosta en worden honderden koeien ingedeeld in verschillende categorieën, afhankelijk van ras, leeftijd en gewicht. Iedere keer worden er twee koeien uit een categorie tegenover gezeten het instinct van die dieren zorgt ervoor dat ze elkaar proberen weg te duwen en jagen. Zodra er een koe de rug toekeert en wegloopt, heeft de andere koe gewonnen. Er heerst geen gevaar voor koeien en publiek, dat is het mooie hieraan! In oktober zijn de finales in Aosta zelf. Een bijzondere traditie om mee te maken.

'414025' door Pilske '414025' door Pilske

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Lago del Miage

Pilske

Tijdens ons verblijf in Valle d'Aosta hebben we diverse (berg)wandelingen gemaakt, maar deze sprong er qua uitzicht toch wel uit. Met de camper reden we Val Veny in, de laatste vallei voor de Mont Blanc en toen we niet meer verder konden, hebben we 1,5 uur gewandeld naar Lago del Miage (of Lac du Miage in het Frans). Geen moeilijke wandeling met veel hoogteverschil, maar wel een hele harde, koude wind. De schitterende omgeving en de bijzondere wolkenlucht maakte echter alles goed!

'413730' door Pilske '413730' door Pilske

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Mooi Madeira

Pilske

Na onze mooie wandeling naar de Caldeirao Inferno worden we op onze terugrit in de auto beloond met een schitterend uitzicht, dat nog mooier wordt doordat de zon steeds verder zakt.

'413728' door Pilske '413728' door Pilske

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Vissers

Pilske

De lokale vissers gaan al vroeg op zoek naar vis en schelpdieren in de haven van Calheta. Door de laagstaande zon krijgt het beeld een mystieke sfeer.

'413726' door Pilske '413726' door Pilske

Zwitserland

Zwitserland

Hermelijntje tussen d

Pilske

Dit hermelijntje kwam plotseling tevoorschijn toen ik een foto aan het maken was van een bergmeertje aan de Wasserweg, een supermooie wandeling boven Silvaplana, in de buurt van St. Moritz. Mijn geduld en stijve spieren van het stil blijven zitten werden beloond: het hermelijntje liet zich steeds vaker en langer zien.

'413724' door Pilske '413724' door Pilske

Zwitserland

Zwitserland

Kitesurfer bij St....

Pilske

Op het meer bij Silvaplana zijn bijna dagelijks tientallen kitesurfers te zien, die gebruik maken van de goede wind die hier meestal staat. De kleurrijke kites steken af tegen de groene en bergachtige omgeving.

'413721' door Pilske '413721' door Pilske

ItaliëPiemonte

ItaliëPiemonte

Oude centrum Aosta

Pilske

De 'hoofdstad' van het Aosta dal heeft een oud centrum met karakteristieke Italiaanse gebouwen met mooie kleuren, balkons en terrasjes op straatniveau. Erg sfeervol en gezellig, maar nog niet overlopen door het massatoerisme.

'413720' door Pilske '413720' door Pilske

Zwitserland

Zwitserland

Zwitserse koeien

Pilske

Typisch zwitsers plaatje van de lichtbruine Milka koeien in de buurt van Engelberg, een plaatsje met een schitterende ligging in een dal ten zuiden van het vierwoudstedenmeer.

'413719' door Pilske '413719' door Pilske

Zwitserland

Zwitserland

Hangbrug op de Titlis

Pilske

Vanuit Engelberg te voet of via de Titlis gondel naar boven, waar je ook hartje zomer door de sneeuw kunt lopen. Eenmaal boven kun je een aantal avonturen beleven: loop boven de afgrond over deze hangbrug, neem een kijkje in een ijsgrot en glijd met een band over de sneeuw.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik