Msvanrooijen

profiel Msvanrooijen

Naam

Marije van Rooijen

Reviews

0

Foto's & tips

153

Blogs

0

Lid sinds

11 September 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Tanzania

Fav. stad

New York, Kaapstad en Vancouver

Over mij

Met respect, interesse en humor treed ik de wereld tegemoet. Als Theaterwetenschapper heb ik uiteraard een grote passie voor kunst en cultuur! Mijn ideale reis is naar een bestemming waar cultuur en prachtige natuur met elkaar gecombineerd kunnen worden. Theaterbezoek en reizen zijn mijn grootste passies, maar daarnaast zing ik ook met veel plezier in popkoor Hold the Line en volg ik regelmatig cursussen op het gebied van de filosofie.

Mijn Motto

'De aardbol ontdekken is erg belangrijk voor mij, door elke reis die je maakt leer je namelijk de wereld en jezelf beter kennen. '

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Nikon

Model

Coolpix P510 Zilver

Laat een reactie achter

7 reactie(s) bij "Msvanrooijen"

 • profile image comment
  Door Woutercello• geplaatst op 19 Jan 2013 | 16:11:17

  Jullie herinneren het zich waarschijnlijk nog, vorig jaar en het jaar daar voor, heb ik de mooiste landen door de Columbus reisreporters laten bepalen! Nu ben ik op zoek naar de mooiste steden van de wereld! Ik ben dus op zoek naar steden waar er echt nog een authentieke sfeer hangt en waar je je in een andere wereld waant. Ik kan maar één enkel ding aan jullie, reisfanaten, vragen; WAT ZIJN DE 10 MOOISTE STEDEN VAN DE WERELD?
  Hartelijk dank voor het meewerken aan mijn vorige enquête en op het voorhand bedankt voor het geven van jouw favoriete steden! Hopelijk krijg ik een mooi beeld van DE steden in de wereld.
  Groetjes Wouter

  Bericht aangepast op 21:50:56
 • profile image comment
  Door Woutercello• geplaatst op 18 Aug 2012 | 12:26:18

  Zo te zien al heel wat landen bezocht kan je me je top 10 doorsturen? Hiermee zou je mijn enquête een handje verder helpen, ik weet ook dat dit geen simpele vraag is maar op een weekje steekt het niet! ;)
  Groetjes Wouter

  Bericht aangepast op 18:49:13
 • profile image comment
  Door Mathilda• geplaatst op 31 Jul 2009 | 11:00:41

  Hoi Marije,
  We hebben enorm genoten van IJsland afelopen juni/juli en inderdaad nog eens een bezoek waard!
  Groetjes,
  Mathilda

  Bericht aangepast op 15:48:43
 • profile image comment
  Door Leeu• geplaatst op 31 Jul 2009 | 09:45:37

  Hoi Marije,
  Je hebt 1 foto dubbel geplaatst. Je kunt er nog 1 afhalen zolang hij geen waardering heeft gehad!
  Groetjes,
  Paula

  Bericht aangepast op 15:45:55
 • profile image comment
  Door Mathilda• geplaatst op 31 Jul 2009 | 09:19:40

  Hallo Marije,
  Leuk om te zien dat je (ook) in IJsland bent geweest. TIP: Plaats niet teveel foto's achter elkaar, dan krijgen ze niet de aandacht die ze verdienen. Dat geldt zeker nu in de vakantietijd. Veel RR plezier!
  Groetjes,
  Mathilda

  Bericht aangepast op 15:45:55
 • profile image comment
  Door Klaske• geplaatst op 12 Sep 2008 | 12:17:02

  Hoi Marije,
  Leuk je foto's van Namibie te zien. Wij zijn zelf net 5 weken terug uit Zuidelijk Afrika, dus jouw foto's doen veel herinneringen boven komen.
  Mooie foto's trouwens.
  Groeten Klaske

  Bericht aangepast op 10:17:07
 • profile image comment
  Door Janhermens• geplaatst op 12 Sep 2008 | 11:50:29

  Hallo Marije,
  Welkom op de site hier. Heb je ook een leuke reisfoto en motto voor ons?
  We wensen je veel plezier met het plaatsen van jouw foto's en beoordelen van de andere.
  Hartelijke groeten Jan en Christien

  Bericht aangepast op 07:20:52

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (153)

'476109' door Msvanrooijen '476109' door Msvanrooijen

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Walvisexcursies

Msvanrooijen

Wanneer je naar de Azoren gaat, mag een walvisexcursie uiteraard niet ontbreken! Wij zijn in totaal 4 keer de oceaan opgegaan en hebben naast talloze dolfijnen, vliegende vissen en een schildpad ook een potvis en een groep van 40 pilot whales gezien. Een zeer bijzondere ervaring die je lang bijblijft! De excursies hebben wij in Ponta Delgada (Sao Miquel) bij Futurismo [url="http://www.futurismo.pt/futurismo/" target="_blank"](http://www.futurismo.pt/futurismo/)[/url] geboekt, een zeer professionele en klantvriendelijke organisatie. Zo mochten wij een gratis tocht maken omdat we tijdens onze eerste excursie geen walvissen hebben gezien en kregen wij 20% korting op het boeken van de 3e excursie. Kortom, een aanrader!

'366809' door Msvanrooijen '366809' door Msvanrooijen

GeorgiëTbilisi

GeorgiëTbilisi

Badhuizen in Tbilisi

Msvanrooijen

Tbilisi kent verschillende badhuizen die zijn gebouwd op de plek waar zwavelbronnen uit het hart van de aarde komen. De meeste van deze badhuizen dateren uit de 17e eeuw en zijn te vinden in de wijk Abanotubani.

'367939' door Msvanrooijen '367939' door Msvanrooijen

GeorgiëTbilisi

GeorgiëTbilisi

De stichter van...Tbi

Msvanrooijen

Tbilisi zou in de 5e eeuw opgericht zijn door koning Gorgasali. Volgens een legende werd het huidige grondgebied van Tbilisi nog tot 485 bedekt met bossen. Koning Gorgasali was in deze bossen met een valk op jacht. Toen de valk een fazant gevangen had, vielen zij samen in een warmwaterbron. De koning was zo onder de indruk van de warmwaterbronnen dat hij beval het bos te snoeien en er een stad te stichten.De naam "Tbili" of "Tbilisi" ("warme locatie") werd gegeven aan de stad vanwege de warmwaterbronnen die uit de grond kwamen. De stad is de hoofdstad van diverse Georgische staten geweest, maar is ook vaak door buitenlandse heersers bezet, onder meer door Arabieren en door Turken.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik