Monicaanna

'31218' door Monicaanna '31218' door Monicaanna

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Shanghai inn

Monicaanna

foyer in shanghai inn. Heerlijk hotel!

'31214' door Monicaanna '31214' door Monicaanna

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Bus en tuktuk

Monicaanna

was ons openbaar vervoer maar zo kleurrijk.....

'31210' door Monicaanna '31210' door Monicaanna

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Khao san road

Monicaanna

backpackerswalhala, ik vond het maar niks, toeristisch, druk, veel europees getinte winkels, voor de liefhebbers.

'31205' door Monicaanna '31205' door Monicaanna

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Nieuwsgierige...jonge

Monicaanna

Dit is de horde jongetjes die bij het thaise meisje horen. Nieuwsgierig naar het plaatje van hen die verschijnt op je camera na de foto gemaakt te hebben

'31204' door Monicaanna '31204' door Monicaanna

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Eetverkoper

Monicaanna

eetverkoper bij de nightbazar in bangkok

'466072' door Monicaanna '466072' door Monicaanna

Thailand

Thailand

Porn's bar

Monicaanna

Op voorhand vonden we de naam gek maar wat een leuke plek! Dit eettentje (hebben ook bungalowverhuur) is geweldig! Het ligt naast het sea vieuw resort op koh chang. Je kunt of aan tafel op het strand of op thaise zitkussens op lage tafels 'in' het restaurant eten. Je kunt vers vis/vlees/groente aanwijzen wat ze dan op vuurpotten gaan grillen, maar ze hebben ook lekkere curry's en ander thaise gerechten. Lekkere lounge-bobmarley etc. muziekje op de achtergrond. Lampionnetjes aan het plafond. Lekker hangen en genieten. Wij aten er vijf dagen b.v. curry, maiskolfje, water, wijn en koffie, pancake als toetje, soms vruchtencocktail erbij voor twee personen voor ongeveer 400 bath(minder dan een tientje) en konden er geen genoeg van krijgen.

'466071' door Monicaanna '466071' door Monicaanna

Thailand

Thailand

De kleuren van bangko

Monicaanna

wellicht ten overvloede -deze tip is hier vaak al gegeven-maar toch deze tip. Moet je gewoon doen. Ben je in bangkok, fiets dan 'de kleuren van bangkok' te boeken via de website of via greenwoodtravel.nl. Zag op laatste website dat ze een leuk filmpje erbij hebben gezet. Twijfel je nog, bekijk dan het filmpje eens. Beter om te fietsen in de ochtend als je de keuze hebt. Is wat koeler.

'466070' door Monicaanna '466070' door Monicaanna

Thailand

Thailand

Eten met coupons

Monicaanna

Geen zin om op straat te eten (wat trouwens heerlijk is in thailand)? Probeer dan eens een keer de eetgelegenheden waar je coupons koopt. Dit kan onder andere bij de zesde verdieping van het textielwinkelcentrum naast het grand palace hotel, midden op het plein van sulam night bazar(naast lumpinipark) of in hoekjes van verdiepingen van het mbk. Je koopt voor ongeveer 200 bath coupons, loopt alle kookhoekjes langs en kies uit wat je lekker vind. Vaak kun je de teveel aan coupons weer terug geven. Meestal zit je dan goedkoop, goed en gezellig tussen de plaatselijke bevolking te eten.

'466069' door Monicaanna '466069' door Monicaanna

Thailand

Thailand

Chinatown hotel

Monicaanna

Als je geen zin in een backpackershotel of marmeren hilton-achtig hotel probeer dan eens het shanghai-inn in midden in chinatown. Heel sfeervol chinees ingericht (zie website)!, roze muren, zwart hemelbed, grote inloopregendouche, badjas met chinese slippertjes, thee en gratis minibar, een oase van rust midden in een superleuke wijk van bangkok. Ook leuk, hotel heeft gratis tuktuk op bepaalde uren naar de highlights van bangkok. Aanrader!

'30886' door Monicaanna '30886' door Monicaanna

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Typisch chinatown

Monicaanna

Deze foto is voor mij typisch chinatown. Kleine straat , veel neonreclames met chinese tekens en zes rijen dik verkeer varierend van lopende mensen op de stoep, wachtende brommers en taxi's tot autoverkeer die elkaar afsnijdend van baan wisselen.

'30885' door Monicaanna '30885' door Monicaanna

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Mbk shopping centre

Monicaanna

Dit keer geen foto van mooie bergen of fotogenieke thaise verkopers maar de binnenkant van het mbk shopping centre. Ik vond het maar vreemd dat iedereen naar siam square of mbk ging om te shoppen.Als je niet van shoppen houdt is het toch een indrukwekkende ervaring, ál die winkels, ál die verdiepingen.

'30880' door Monicaanna '30880' door Monicaanna

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Bloemenverkoopster

Monicaanna

onderweg naar koh chang bij een stoplicht kwam ze haar bloemenslingers verkopen

'30713' door Monicaanna '30713' door Monicaanna

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Witte thaise jongen

Monicaanna

thaise mensen willen graag blank zijn. In de supermarkten kun je ook allerlei dagcremes kopen die je een mooie witte teint beloven. De ouders geven vaak kinderen een wit poeder op het gezicht zodat hun kind ook mooi wit is. Het kind veegt natuurlijk vaak in zijn gezicht wat dit plaatje opleverd.

'30711' door Monicaanna '30711' door Monicaanna

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Suikerspin verkoper

Monicaanna

Wachtend op het treinstation net buiten bangkok kwam deze verkoper langs.

'30709' door Monicaanna '30709' door Monicaanna

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Zegening

Monicaanna

monnikken lopen door de straten wachtend tot iemand ze eten schenkt die ze in een speciale schaal stoppen. Hier heeft net iemand eten gegeven aan een monnik. De gever knielde en de monnik begon een zegening te prevelen.

'30708' door Monicaanna '30708' door Monicaanna

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Thais nieuwsgierig...

Monicaanna

Dit meisje kwam bij een tempelbezoek op ons af. Wij moesten een foto maken en dan kon zij het beeldje bekijken op het fototoestel. Dat vond ze zo spannend, samen met nog een horde jongens die hetzelfde wilden. We kwamen ze tegen tijdens het fietsen van 'de kleuren van bangkok' een absolute must als je bangkok bezoekt!

'30707' door Monicaanna '30707' door Monicaanna

ThailandBangkok

ThailandBangkok

lumpini nightbasar..

Monicaanna

Heerlijke limonade

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier