JefLauwers

profiel JefLauwers

Naam

Jef Lauwers

Reviews

0

Foto's & tips

18

Blogs

0

Lid sinds

28 August 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Uganda

Fav. stad

Jeruzalem

Over mij

Ik ben geboren in Turnhout in 1968. Ik woon samen met mijn vriendin Lisa en mijn tweeling Jorne en Aisha in het gezellige Lille.
Mijn grootste passie is reizen. Tijdens mijn vele reizen groeide ook de interesse om bijzondere plekken, bijzondere ontmoetingen en de fascinerende dierenwereld vast te leggen op foto.
De bestemming beleven is mijn belangrijkste uitgangspunt. Geen snelle "auto in - auto uit"-reizen van de ene bezienswaardigheid naar de andere, maar een ontdekkingstraject op mijn eigen tempo.Tijd om te genieten van de mensen de cultuur en de bijzondere natuur.
Meer en meer gingen mijn reizen zich richten op het verkennen van gebieden waar je bepaalde dieren kunt zien of reizen in bepaalde periodes wanneer dieren voorbijkomen. 5 jaar geleden bezocht ik voor het eerst Afrika. Sindsdien ben ik al 4 keer teruggekeerd. Ik ben geboeid door Afrika met zijn prachtige mensen en overweldigende natuur .
Af en toe kan ik tussendoor ook nog wel genieten van een cultuurreis uit het boekje.

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Laat een reactie achter

10 reactie(s) bij "JefLauwers"

 • profile image comment
  Door JaccoenLaurie• geplaatst op 13 Sep 2014 | 23:07:59

  Hoi Jef,

  Een ontzettend late reactie, maar ik wil je nog even bedanken voor je felicitatie!
  Ik lees nu net op je pagina dat je nieuwkomer van de week bent geweest. Super goed!
  Gefeliciteerd nog! Je hebt echt prachtige foto's van dieren geplaatst.
  We wachten nu al enthousiast op de foto's die nog moeten komen.

  Groetjes,
  Jacco & Laurie

  Bericht aangepast op 18:02:29
 • profile image comment
  Door Nita92• geplaatst op 05 Sep 2014 | 14:16:24

  Hoi Jef,

  Leuk dat je de nieuwkomer van de week bent geworden. Gefeliciteerd en nog welkom op de site.

  Groetjes, Anita

  Bericht aangepast op 17:53:17
 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 04 Sep 2014 | 18:06:52

  Van harte gefeliciteerd met de titel nieuwkomer van de week

  Bericht aangepast op 17:52:41
 • profile image comment
  Door Jan10e• geplaatst op 31 Aug 2014 | 14:10:00

  Hoi Jef,
  Leuk dat je nog een 'oude' foto hebt gewaardeerd. Je bent ook een goed bereisde afrika reporter lees ik op je profiel. Welkom op de site en nog veel plezier met deze verslaving... Groet Jantine

  Bericht aangepast op 17:47:17
 • profile image comment
  Door Hansdewildt• geplaatst op 29 Sep 2014 | 18:07:38

  Hoi Jef,
  gefeliciteerd met de toptip van de week.
  groetjes, Hans

  Bericht aangepast op 21:00:59
 • profile image comment
  Door MiekeLejeunevdVen• geplaatst op 05 Sep 2014 | 15:56:36

  Gefeliciteerd met de titel nieuwkomer v.d. week.

  Bericht aangepast op 19:41:53
 • profile image comment
  Door PleunGroeneveld• geplaatst op 05 Sep 2014 | 15:13:59

  Hallo Jef,
  Een beetje late reactie maar ik vind het erg leuk dat je mijn foto boomjongens als favoriet hebt aangemerkt en ben daarmee zeer vereerd.
  Ik zie dat je nieuwkomer van de week bent geworden en dat is op zich ook al erg leuk. Ik ga je foto's in de gaten houden en ben benieuwd wat je nog voor ons in petto hebt.
  Fijne dag verder.
  Pleun

  Bericht aangepast op 19:41:42
 • profile image comment
  Door Soraya• geplaatst op 10 Sep 2014 | 09:24:01

  Hoi Jef,
  Dank voor je felicitatie/bericht, erg attent van je! Jij bent ook nieuwkomer van de week geweest zie ik. Dus bij deze alsnog mijn felicitaties met terugwerkende kracht. ;) Ik blijf je mooie foto's zeker volgen!
  Groetjes Soraya

  Bericht aangepast op 00:12:36
 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 03 Sep 2014 | 19:33:35

  Dag Jef,
  Leuk dat je nieuwkomer van de week bent geworden.
  Gefeliciteerd en nog veel plezier op de site!
  Groetjes,
  Corrie

  Bericht aangepast op 00:00:36
 • profile image comment
  Door Ciske• geplaatst op 03 Sep 2014 | 13:55:03

  Hoi Jef,
  Gefeliciteerd met de titel nieuwkomer van de week, geniet ervan en veel plezier op de site.
  groetjes Gert.

  Bericht aangepast op 23:59:08

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (18)

'482499' door JefLauwers '482499' door JefLauwers

Sri LankaTrincomalee

Sri LankaTrincomalee

Dure excursie naar...

JefLauwers

De voorbije zomer bezochten wij Sri Lanka en spendeerde 3 dagen aan de oostkust vlakbij Triconmalee. Een schitterende plek om je batterijen weer helemaal op te laden. De brede zandstranden,wuivende palmen en azuurblauwe zee maken het een klein paradijs. De stranden heb je soms helemaal voor jezelf. Vanuit Triconmalee kanje bij de verschillende resorts een boottocht boeken naar Pigeon Island waar het prachtig is om te snorkelen en te duiken. Jammer genoeg gebruiken de resorts woeker prijzen om je naar het eiland te brengen en mag de dagprijs om het eiland te betreden er ook zijn. Onze gids gaf ons echter een schitterende tip. Hij bracht ons naar het dorpje Irrakkakandi niet ver buiten Triconmalee aan de Sinnakarachchi lagune. In het mini haventje zochten wij een lokale visser die met ons ging snorkelen. Als extra kregen wij eerst een tochtje door de mangrove in de Sinnakarachchi lagune om daarna de zee op te gaan. Niet naar Pigeon Island maar naar enkele onbekende rotspartijen voor de kust. Hier doken wij in de schitterend onderwaterwereld met fel gekleurde vissen in het prachtig koraal. Onze visser had alle tijd van de wereled en voor we het wisten hadden we bijna 6 uur weggeweest. De visser genoot van onze aanwezigheid en het plezier dat wij hadden. Nadien ging hij op onze kosten mee uit eten in een lokaal restaurant.

'446849' door JefLauwers '446849' door JefLauwers

Sri LankaYala Ruhunu NP

Sri LankaYala Ruhunu NP

Luipaard in Yala NP

JefLauwers

Na vele Afrika reizen was het mij nog steeds niet gelukt op de luipaard is een keertje mooi op de plaat te krijgen. Telkens ik hem zag was de afstand te groot of was hij mij te snel af. Maar dat ik nu voor een luipaard foto naar Sri Lanka moest reizen had ik niet gedacht. In het Yala NP vertrok ik 's morgens met onze gids op pad.Na enkele uren hadden we al een lippenbeer gezien en kon onze dag al niet meer stuk. Even later zagen we onze eerste luipaard. Hij had zich jammer genoeg verscholen in het struikgewas. Onze gids vertelde ons dat we misschien beter post zouden vatten aan een waterpoel en daar rustig moesten afwachten omdat de dieren door de droogte toch verplicht waren de weinige waterpoelen te bezoeken. Na 4 uur wachten werd ons geduld beloond en maakte ik deze foto. Na het drinken ging dit jonge mannetje even rusten aan de rand van de waterpoel. Een mooie ervaring hij bleef bijna een half uur ter plaatse!

'447406' door JefLauwers '447406' door JefLauwers

Sri LankaYala Ruhunu NP

Sri LankaYala Ruhunu NP

Smyrna ijsvogel in...

JefLauwers

Tijdens onze safari in Yala NP in Sri Lanka hadden we alles gezet op het zien van een luipaard en hadden daarom besloten ons aan één van de weinige waterpoelen te zetten die nog over waren in de droge periode. Geduldig bleven we enkele uren wachten in de hoop hij verscheen om te drinken. En ja hoor uiteindelijk deed hij dit ook. Maar tijdens de uren wachten was er geen verveling. Vele mooie vogels , een cobra en een waterkraan kwamen langs. Deze mooie Smyrna ijsvogel kwam netjes voor de lens poseren en maakte het wachten minder lang.

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (3)

'471181' door TicoTica '471181' door TicoTica

Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

Zondagmiddag op playa

TicoTica

Ga eens op zondagmiddag naar playa grande. het ligt zo'n beetje in het midden van Sosua/Cabarete en Samana in. Je vindt er een onweerstaanbaar mooi ongerept strand waar de dominicanen op zondag middag heerlijk genieten van hun welverdiende rust. Echt een sfeertje om eens wat van te proeven...

'469568' door GrietBuis '469568' door GrietBuis

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Slapen bij de nonnen!

GrietBuis

Een bijzondere ervaring: slapen bij de nonnen. In Detusoko is het klooster van de Francikaner nonnen. Het klooster is net buiten het dorpje Detusoko gelegen, midden tussen de bergen en in de natuur, erg mooi! Het uitzicht op de groene, bergachtige omgeving is schitterend! De kamers zijn zeer eenvoudig, een beetje Spartaans. De nonnen runnen hier al jaren een weeshuis. Met de opbrengsten van het hotel houden zij het weeshuis draaiende. Als je nog ruimte in je koffer of rugzak hebt, neem dan wat kinderkleding mee dat is hier meer dan welkom! Er zijn in totaal 46 kamers. Deze zijn zeer eenvoudig ingericht met twee éénpersoonsbedden met een klamboe. De standaard kamers hebben een gedeelde badkamer met koud water. De VIP-kamers hebben een eigen douche en toilet. Ook daar is alleen koud water. In de eetzaal kun je eenvoudig maar lekker eten. De gastvrijheid van de nonnen en de kinderen is hartverwarmend!!!

'469321' door Geervannesmeed '469321' door Geervannesmeed

Sri Lanka

Sri Lanka

Malaria?

Geervannesmeed

Insecten in Sri Lanka ? Genoeg... Maar geen muggen! In Nederland zien we op één avond in juli meer muggen, dan we hier de héle rondreis gezien hebben. En dan wordt er zo gewaarschuwd dat we toch zéker malariapillen moeten slikken. Niks malaria!! Alleen in het noorden en noordoosten schijnt het nog voor te komen en daar komen dus geen toeristen in verband met de Tamil Tijgers. De landelijke krant "Daily News" van 13 maart 2008 meldt het volgende: "Sri Lanka tops South East Asia in Malaria control". Sri Lanka behoorde in het jaar 2000 nog bij de top 10 landen wat betreft malaria. Dankzij een grote financiële bijdrage van de WHO (World Health Organisation) en het GFATM (Global Fund for Anti Tuberculosis and Malaria), is er daarna een goed beleid gevoerd en is Sri Lanka nagenoeg malariavrij gemaakt. Jaarlijks sterven in heel ZO Azie ongeveer 4000 mensen. In Sri Lanka zijn de afgelopen 7 jaar géén doden en in 2007 maar 196 malaria patiënten geregistreerd. Wil je op safe spelen, dan is een goede Deet en lichtgekleurde aangepaste kledij (vanaf zonsondergang) aan te raden. Van de denque-mug, die overdag actief is en die knokkelkoorts kan veroorzaken, hebben we ook helemaal niets gemerkt.

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik