Janopreis

profiel Janopreis

Naam

Jan Hogerhuis

Reviews

0

Foto's & tips

19

Blogs

0

Lid sinds

01 January 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Iran

Over mij

VUT-ters hebben het nog drukker dan toen ze een full-time baan hadden is een veel gehoord gezegde. Zit wel wat in. Vrijwilligerswerk, kleinkinderen, fietsen, wandelen, met de caravan op pad en af en toe wat bijverdienen voor een vakantie ver van m'n bed. Wat hebben we het toch slecht. Als tijd niet meer de beperking is om te reizen is geld de bepalende factor. Reisdoelen volop in Azië en het Midden-Oosten. Maar ook Zuid-Afrika en Zuid-Amerika staan hoog op het verlanglijstje. Wie weet komt het er nog eens van.

Mijn Motto

'Ontdek andere landen en culturen. Maak contact met de lokale bevolking. Beleef hun gastvrijheid. Ervaar dat die "rijkdom" niet in geld is uit te drukken'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Sony

Model

DSC-W5

Laat een reactie achter

11 reactie(s) bij "Janopreis"

 • profile image comment
  Door Joop Zand• geplaatst op 09 Feb 2009 | 19:39:30

  Dat ga ik dan maar een keer proberen.......... zal dan wel voor ... staan, maar je weet maar nooit.

  ik laat je weten of het gelukt is Jan.

  Gr, Joop

  Bericht aangepast op 09:20:44
 • profile image comment
  Door Leeu• geplaatst op 07 Feb 2009 | 15:13:01

  Hoi jan,
  Ik hou wel van een grapje.
  Groetjes,
  Paula

  Bericht aangepast op 09:12:58
 • profile image comment
  Door Bowral• geplaatst op 13 Feb 2009 | 18:25:19

  Dag Jan,

  Wat leuk een reactie van jou bij mijn blog te lezen!

  Paul

  Bericht aangepast op 18:09:36
 • profile image comment
  Door Joop Zand• geplaatst op 09 Feb 2009 | 13:01:12

  Hallo Jan

  Dank voor je reactie bij mijn strandfoto, ben je misschien de sterretjes vergeten....ach dat is ook niet het belangrijkste hoor..... maar anders klim je nooit iets hoger op die lijst.

  Ik had het al begrepen dat je niet meer weg kon halen bij de foto......somas is het erg jammer dat je een storende factor op de foto hebt,...in steden zie je bij mooie gebouwen vaak een hijskraan of zoiets, is ook vervelend, maar daar doe je niets aan.


  Ik bekijk je foto`s met erg veel plezier.

  Groetjes, Joop

  Bericht aangepast op 18:00:33
 • profile image comment
  Door Janhermens• geplaatst op 23 Jan 2009 | 10:02:26

  Hallo Jan,
  welkom op deze reissite met jouw eerste plaatsingen. We zijn benieuwd wat er nog allemaal zal volgen.
  Nog veel reisplezier hier, Jan en Christien

  Bericht aangepast op 17:37:47
 • profile image comment
  Door Cooijman• geplaatst op 08 Feb 2009 | 17:41:25

  Hoi Jan,
  Ho,Ho, niet zo min over jezelf, je moet jezelf niet onderschatten. Er zitten hele mooie foto's tussen.
  Je moet het zo zien. Mijn mindere foto's toon ik niet. Zo krijg je vanzelf betere foto's op de site. Maar ook daar zitten foto's tussen waarvan ikzelf denk dat ze wel de moeiten waard zijn, maar toch niet worden beoordeeld.
  De digitale fotografie is echt een uitkomst. Een kaartje kost tegenwoordig niet veel meer dus moet je veel foto's maken, dan zit er vast een goede tussen. probeer op een zo hoog mogelijke resolutie te fotograferen zodat je altijd er een deel uit kan halen via fotoshop, als de afstand te groot is om er bij te kunnen komen.
  Een foto verkleinen kan altijd maar groter maken niet. Slel je voor dat je de foto van je leven maakt op een kleine resolutie. Dan zal je hem nooit kunnen vergroten om hem op te hangen.
  Nog een tip: lees boeken over het maken van compositie en leer beter kijken. In de bibliotheek is er voldoende keus. Dan hoef je ze niet te kopen. Ben je geen lid, geen nood om daar te gaan zitten lezen kost niets.
  Groetjes Astrid

  Bericht aangepast op 14:13:44
 • profile image comment
  Door Mireille• geplaatst op 07 Feb 2009 | 18:02:57

  haha! ja toen wel! Dat was in de jaren 80 toen ik door oost Turkijke reisde en ze daar ook die broeken droegen. Uit mijn hippe tijd ;-)

  Bericht aangepast op 14:13:13
 • profile image comment
  Door Joop Zand• geplaatst op 07 Feb 2009 | 16:13:31

  Prima zo . de 2 peronen geven de foto veel meer kracht c.q dieptewerking........ dus daarom vind ik de foto oké Jan.

  Groetjes en een goed weekend verder.

  Joop

  Bericht aangepast op 14:13:00
 • profile image comment
  Door Indi• geplaatst op 05 Feb 2009 | 08:21:56

  Mooi foto's Jan: net ff gekeken! Veel plezier hier op RR. Groetjes Frank

  Bericht aangepast op 14:11:44
 • profile image comment
  Door Vlinder• geplaatst op 03 Feb 2009 | 19:20:29

  hallo jan,
  leuke foto's heb je ertussen zitten!
  als je het ook een beetje voor de punten doet.. je kan foto's die niet gescoord zijn er afhalen en eventueel op een ander (drukker) moment plaatsen. sommige foto's vedienen gewoon meer aandacht, maar met zoveel reporters is dat soms lastig!

  groetjes, marije

  Bericht aangepast op 14:10:35
 • profile image comment
  Door Dapau• geplaatst op 23 Jan 2009 | 20:35:03

  Hallo Jan,
  Wij zijn helemaal weg van die foto in die moskee. Geweldig!
  Groet
  Daphne&Paul

  Bericht aangepast op 14:04:33

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (19)

'151522' door Janopreis '151522' door Janopreis

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Gentiaan in de bergen

Janopreis

In het berggebied nabij de Zwitserse grens vind je in het voorjaar de mooiste bloemen, zoals de gentiaan.

'154409' door Janopreis '154409' door Janopreis

IranTeheran

IranTeheran

Moskee bij Karaj

Janopreis

Op de begraafplaats waar de schoonvader van mijn dochter begraven ligt stond deze moskee. Dit is architectonische symmetrie in optima forma. En die kleuren....... prachtig.

'151524' door Janopreis '151524' door Janopreis

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Voorjaar in de bergen

Janopreis

Als de sneeuw is weggesmolten komen de mooiste bloemen tevoorschijn.

Community updates

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Je kunt voor de Travel Awards bovendien ook meedoen aan de speciale fotowedstrijd, waarin we op zoek gaan naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen: plekken die jij bezocht hebt die de titel 'Wereldwonder' verdienen, maar nog niet platgetreden zijn door toeristen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. 

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

DE NIEUWE COLUMBUS IS UIT, MET FOTO'S VAN ...

25-02-2021 Wellicht hebben jullie het al gezien of is hij zelfs al op de mat gevallen: Columbus-editie 97 is uit! En het is een speciaal nummer, want we hebben niemand minder dan Belgisch avonturier Tom Waes als gasthoofdredacteur weten te strikken. Om dat te vieren, hebben we een lekker uitdagende reisquiz in elkaar gedraaid. Ook leuk: in het nummer vind je een aantal prachtige foto's van Wisseschout, Menno Schaefer, MirandaNoomen, Agrotewal en Dreamer666. Dank voor al jullie mooie foto's!

WIN EEN AVONTUUR MET DE MENSEN VAN WIE JE HOUDT

18-02-2021 Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste herinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah
 

week 09 | Community-toppers


Goedemorgen Amsterdam! Foto: Remi Nijkamp
1. Topfoto & -tip: Goedemorgen Amsterdam! door Remi Nijkamp
2. Review: Henneke
3. Communitylid van de week: Zandkorrel
4. Nieuwkomer: Mart & Mirte

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Doe mee met onze #verwegdichtbij-fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik