Ameerakker

10
Oeganda
Ameerakker was hier 01 Apr 2022
Schitterend en boven verwachting was onze Oegandareis in april 2022. We hadden direct geboekt bij amazinggorillaexpedition.com vanwege positieve berichten van bekenden. Vanaf het eerste contact met amazinggorillaexpedition liep alles op rolletjes. We hadden een taylormade rondreis van 18 dagen met alleen maar hoogtepunten zoals het Ziwa Rhinosanctuary waar we tijdens een wandelsafari de neushoorns tot op 20 meter konden benaderen. Ons verblijf in een lodge met uitzicht op de stoomversnellingen in de Nijl. Een verblijf in Moroto in het oosten van het land waar we als enige een Karamojongdorp hebben bezocht. Opvallend waren de gekleurde hoedjes van de mannen en de manier waarop er gedanst en gesprongen werd. Kidepo NP in het uiterste noorden met schitterende vergezichten en met een mooi glooiend savannelandschap, waarbij je het wild al van verre kunt zien. Dan naar de bekendere wildparken in het westen als Murchison Falls en Queen Elisabeth voor wildlife en mooie vogels. Naar Kibale NP voor de chimpansees en Bwindi NP voor de Gorilla’s. Oeganda is een land met een veelzijdige natuur en wildlife. Maar ik ben vooral blij dat we ook het oosten en het noorden hebben van Oeganda hebben verkend. Er is daar geen verharde weg en je ziet een ander Oeganda met kleine dorpjes en vrouwen, die zware lasten op hun hoofd dragen om bijvoorbeeld water te halen of om koopwaar op een markt te verkopen. Oeganda heeft heel veel indruk op ons gemaakt en het was een reis om nooit mee te vergeten.
Land
 • geboekt rechtstreeks bij amazinggorillaexpedition.com was een perfecte service
 • in het oosten en noorden bijna geen toeristen
 • veelzijde wildlife en natuur
Review geplaatst op 2022-05-24
8
Estland
Ameerakker was hier 15 Aug 2021
Nu Corona een streep zet door ver weg vakanties ga je kijken waar je nog naar toe kunt. Een autovakantie naar de 3 Baltische Staten is een alternatief. Je denkt daarbij aan bossen en meren maar ik was positief verrast door de schoonheid van steden als Riga, Tallinn en Vilnius. Riga heeft gebouwen in Jugendstil, Tallinn heeft een middeleeuws karakter, Vilnius heeft mooie kerken. Sommige kerken hebben een fraai uiterlijk maar andere zijn van binnen mooi gedecoreerd. Wat de steden gemeen hebben is dat de gebouwen façades hebben in prachtige pasteltinten en straten met kinderkopjes, typisch Midden Europees. In Estland net buiten Tallinn ligt het Kadriorgpaleis opgetrokken in barokstijl dat nu dienstdoet als museum. Behalve dat het paleis in een mooi park ligt was er ook nog een expositie van Vlaamse schilderwerken uit de 15de en 16de eeuw (From Memling to Rubens). Een hele mooie tentoonstelling die je daar niet verwacht. De dag van onze rit naar Tartu de tweede stad van Letland vierde Estland haar 30-jarige onafhankelijkheid. Duidelijk is dat de Baltische Staten niks meer willen weten van hun bezetting door de Russen. Ze hebben zich volledig op het Westen gericht. De afstanden tussen de diverse steden zijn goed te doen en buiten de drie genoemde hoofdsteden is er nauwelijks verkeer op de weg wat voor ons heel bevrijdend overkomt. Kortom een hele leuke vakantie om in de Corona periode te doen. Onze timing (augustus 2021) was goed want Letland is nu opnieuw in Lockdown.
Land
 • Veel cultuur
Review geplaatst op 2021-11-15
10
Peru Cusco provincie
Ameerakker was hier 30 Nov -1
Vanuit Cuzco Peru kun je een uitstapje maken naar de Rainbow Mountain ook wel Vinicunca of Montana de Siete Colores genoemd. De bus haalt je ’s morgens om 3.30 uur op en brengt je eerst naar Cusipata voor een ontbijt. Vervolgens gaat het dan echt de bergen in en ga je naar een hoogte van 4670 meter in de Andes. Van daaruit kun je te paard of loopt je in een paar uur naar een hoogte van schrik niet 5040 meter. Het laatste stuk is echt zwaar want door de ijle lucht en de steile klim sta je na elke 10 stappen stil om op adem te komen. Maar je wordt beloond. Je ziet dan een landschap van diverse aardlagen met verschillende kleuren in een bergrug. Verder op zie je de besneeuwde toppen van de Andes van boven de 6000 meter. Je kunt met je gids vanuit het uitzichtspunt op de Rainbow Mountain in ca 30 minuten doorlopen naar Apu Labrayani of Montana Roja. Je ziet dan bergen van rood gesteente. Ook dit panorama is de moeite waard. Maar mooi is het om terug te kijken naar waar je vandaan komt. Je ziet dan mensen heel ver weg als mieren tegen een berg omhoogklimmen in een slingerpad met op de achtergrond besneeuwde toppen. Je realiseert je dan pas hoe klein en nietig wij zijn op deze aarde. De bus brengt je om ca 1800 uur terug in Cuzco. Ik heb van die dag 20-02-2020 foto’s geplaatst. Dit was echt een topdag in onze vakantie maar het bizarre van de Rainbow Mountain is dat door opwarming van de aarde de aardlagen tevoorschijn zijn gekomen en nu een toeristische attractie vormen.
Regio
 • Gids gaat mee
 • Zeer fotogeniek
 • Buiten gebaand pad
 • Vereist een goede gezondheid & conditie
Review geplaatst op 2021-03-23
10
Peru Machu Picchu
Ameerakker was hier 30 Nov -1
Machu Picchu staat bij elke reisgids als een highlight te boek maar is dat ook werkelijk nog zo want het is geen locatie meer buiten de gebaande paden. Vanuit Cuzco hadden we een 2-daagse trek geboekt. De trein naar Aqua Caliente stopt een aantal kilometers voor ‘t stadje in de jungle waar je moet uitstappen. Je gaat met een gids de bergen in en komt bij een aantal Inca nederzettingen. Het dringt respect af om te zien hoe de Inca’s tegen steile hellingen nederzettingen en terrassen hebben aangelegd en hoe ze door hun manier van bouwen de muren aardbevingproof hebben gemaakt. Onderweg krijg je goede informatie en kun je genieten van uitzichten. Aan het einde van de dag bereik je Machu Picchu. Direct valt de spectaculaire locatie op. Machu Picchu ligt op een plateau (2600m) in een U bocht aan de Urubamba rivier maar de rivier zie je niet, want die ligt 400 meter lager. Links en rechts gaat het stijl naar beneden. In de knie van de U bocht achter de ruïnes torent een gigantische rots omhoog. Ik heb daar staan kijken en de zon onder zien gaan. De volgende ochtend om half vijf uit bed want om zes uur gaan de poorten open. Ik ben teruggegaan naar de plek van de dag ervoor. Je ziet na zonsopkomst licht en schaduw verschuiven over Machu Picchu en omliggende bergen. Ik heb daar ruim een uur staan genieten. Daarna aangesloten bij de rondleiding en op tijd weg toen de massa met busladingen kwam. Zeker een highlight maar kom vroeg. Wel hadden we geluk met 2 dagen strakblauwe lucht.
Highlight
 • Interessante rondleiding gehad
 • Indrukwekkend landschap
 • Top locatie
 • Erg vroeg opstaan is een must om de massa voor te zijn
 • Erg druk van af 10.00 uur
Review geplaatst op 2021-02-11
10
Bolivia Uyuni
Ameerakker was hier 30 Nov -1
Vanuit San Pedro d’Atacama (Chili) vertrekken we richting de Boliviaanse grens. San Pedro zelf ligt al op 2400 meter hoogte. De grens ligt op 4491 meter en na uitstappen voel je meteen de ijle lucht. Maar wat is het er mooi. Je ziet twee vulkanen in een maanlandschap bedekt met een besneeuwde top tegen een strakblauwe lucht. Laguna Blanca is onze eerste bestemming in Bolivia. Het meer is wit, veroorzaakt door het ijs vanwege de nachtelijke vorst. We zien vogels op het ijs en ijsschotsen, die door de wind omhoog zijn gestuwd tegen de wal. Het naast gelegen meer Laguna Verde is groen gekleurd veroorzaakt door de hoge concentratie aan mineralen. We rijden verder en zien een vosje en enkele vicunas (soort lama) genieten van het wissende maanlandschap qua kleuren en rotsen, rijden door naar geisers op een hoogte van 4855 meter en weer verder naar Laguna Colorada het meer, waarvan het water rood kleurt vanwege de algen. Het mooie is dat de algen weer voedsel zijn voor de flamingo’s. Overnachting in Villa Mar. De tweede dag maken we stops bij mooie rots- en waterpartijen, zien lama’s en vicunas, en overnachten in een zouthotel aan de rand van de Salar de Uyuni. Op dag 3 gaan we de zoutvlakte op naar het cactus eiland midden op de zoutvlakte. Vanuit een overzichtspunt op het eiland zie je op de voorgrond cactussen, daarachter een witte zoutvlakte en in de verte op 60 km bergen. ’s Avonds overnachten we in Uyuni. Het waren drie onvergetelijke dagen, die ik niet had willen missen.
Regio
 • Geweldige landschappen
 • Geen massa toerisme
 • Nog puur om te ontdekken
 • Hotels zijn matig qua voorzieningen
 • Koud
Review geplaatst op 2021-02-01

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier