Amandahouttuin

profiel Amandahouttuin

Naam

Amanda Houttuin

Reviews

0

Foto's & tips

15

Blogs

0

Lid sinds

29 February 2012

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Maleisië

Fav. stad

Sevilla

Mijn Motto

'Het gevoel van 'echt' reizen zit 'm ook in de dingen die niet helemaal goed gaan tijdens de reis!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

1100D

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (15)

'523883' door Amandahouttuin '523883' door Amandahouttuin

MaleisiëBelum

MaleisiëBelum

Op bezoek bij de Oran

Amandahouttuin

Maleisië is echt een smeltkroes van allerlei culturen. Tijdens onze rondreis met de auto kwamen we terecht in het Royal Belum State Park waar we onder begeleiding van een lokale gids met een bootje diep de jungle introkken op zoek naar olifanten en andere zeldzame dieren. Na een lange en zware trekking door de jungle waarbij we getergd werden door ontelbaar veel bloedzuigers en andere nare insecten moesten we helaas zonder succes terugkeren naar het Sungai Enam Base Camp waar we zouden overnachten. Na onze overnachting middenin de jungle (tip: neem een muskietennet en lakenzakken mee) bracht onze gids ons naar een afgelegen dorpje waar we kennis konden maken met de oorspronkelijke bewoners van Maleisië; de Orang Asli. Deze bijzondere ontmoeting maakte de hele reis weer goed!

'523907' door Amandahouttuin '523907' door Amandahouttuin

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Iets om over na te...

Amandahouttuin

De Cameron Highlands in Maleisië zijn werkelijk schitterend om te zien, de verkoelende bries ten opzichte van de benauwde stad Kuala Lumpur. Uitgestrekte theeplantages zover het oog reikt. Groen, groener, groenst. Ook de hotels zijn hier schitterend, veel engelse landhuizen uit het oude koloniale verleden die omgebouwd zijn tot luxe hotels waar je heerlijk kunt genieten van high tea met verse aardbeiden en scones. Prachtig toch? Tot je ineens geconfronteerd wordt met de theeplukkers zelf. Arme gastarbeiders uit India, Bangladesh of Nepal die waarschijnlijk voor een appel en een ei staan te ploeteren tussen die prachtige plantages. Dan kijk je toch ineens heel anders naar dat lekkere kopje thee.

'523887' door Amandahouttuin '523887' door Amandahouttuin

IndonesiëTana Toraja

IndonesiëTana Toraja

Een feestelijke...beg

Amandahouttuin

Tijdens onze rondreis door Sulawesi, Indonesië verbleven we een aantal dagen bij de Tana Toraja waar we werden uitgenodigd een begrafenis bij te wonen van een man die al vier jaar dood was. Al die tijd heeft zijn familie gespaard om alle vrienden, familie en kennissen te ontvangen in een speciaal opgezet dorpje. Er komen zoveel mensen van over de hele wereld dat de begrafenis wel vier dagen duurt en dat is voor Toraja begrippen niet eens lang. Al die tijd heeft Opa in het huis opgebaard gelegen, terwijl het dagelijkse leven om hem heen gewoon doorging en de kleinkinderen om zijn kist heen speelden. Alle bezoekers zijn prachtig uitgedost en iedereen neemt cadeau's mee voor de familie van de man. Van palmwijn tot albino waterbuffels van wel 30.000 euro! De mensen sparen daar soms hun hele leven voor. Want, als je als bezoeker iets cadeau geeft, mag je eenzelfde cadeau terugverwachten op jouw eigen begrafenis. Wij kunnen dus op onze begrafenis in ieder geval een slof sigaretten verwachten!

Community-updates

22-10-2021 Afgelopen week zijn er meldingen binnengekomen over het probleem dat er geen mails meer verstuurd worden, wanneer er een reactie wordt geplaatst onder een foto of op het individuele profiel. Het probleem is inmiddels opgelost. Alle mails zullen alsnog bij een ieder in de mailbox terecht komen, mocht je deze functie aan hebben staan. Excuses voor het ongemak!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 42 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Nederlandse bunkers. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Nederlandse bunkers door Mitevisuals
2. Review: Kroatië door Dorpie
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Tamara_travelstheworld

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik