Aldi-hein

'344819' door Aldi-hein '344819' door Aldi-hein

SenegalPetite Cote en Sine-Saloum

SenegalPetite Cote en Sine-Saloum

Groente markt

Aldi-hein

Bijna niemand wil op de foto wat heel jammer is gezien de kleurrijke kleding die ze overal dragen. Vooral op de markt maar daar moet je wat stiekem foto's maken wil je geen ruzie of een grote mond krijgen.

'278710' door Aldi-hein '278710' door Aldi-hein

PeruBallestas eilanden

PeruBallestas eilanden

Guano

Aldi-hein

Eens in de 2 jaar komen mensen via deze aanlegbrug op de eilanden voor de kust van Peru om de Guano - vogelpoep - weg te halen voor de verkoop. Ongeveer 25 dollar per kilo zijn de bedragen die hiervoor betaald worden.

'277707' door Aldi-hein '277707' door Aldi-hein

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Wachten

Aldi-hein

Deze vrouw op de weg naar het dorpje Pingan wacht geduldig totdat de regen weer opgehouden is en zij haar spullen weer kan uitstallen

'272654' door Aldi-hein '272654' door Aldi-hein

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Vis vangen

Aldi-hein

Deze visser in Yangshuo is met behulp van zijn aalscholvers aan het vissen op zijn bamboevlot. Hij geeft klappen met zijn peddel op het water en als de vissen bovenkomen pakt de aalscholver ze snel uit het water.

'224993' door Aldi-hein '224993' door Aldi-hein

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Alpaca's

Aldi-hein

Ondanks dat de Alpaca's in het wild rondlopen zijn ze wel gemerkt met een feestelijk kleurtje in hun oor. Tot een afstand van ongeveer 10 meter kun je in de buurt komen en dan lopen ze weg. Spugen heb ik ze niet zien doen.

'222551' door Aldi-hein '222551' door Aldi-hein

JordaniëJordanië Woestijngebied

JordaniëJordanië Woestijngebied

Op de kameel

Aldi-hein

In de woestijn in Jordanië maakte we een trip op een kameel om half 7 's ochtends. Let ook even op de kleuren van de bergen. Zo'n trip is zeker een aanrader.

'222521' door Aldi-hein '222521' door Aldi-hein

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Een kindje

Aldi-hein

Tijdens een wandeling door de rijstvelden van Ping'an gingen we een traditionele lunch nuttigen in een huis van een lokale familie. Zij hebben een heel schattig kindje wat lekker tussen ons door scharrelde .

'222467' door Aldi-hein '222467' door Aldi-hein

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Een jongen die op een

Aldi-hein

De armere gezinnen in Jordanië kunnen op geld verdienen door een ezeltje of een paardje te kopen en er dan toeristen op laten rijden. Zelfs (kleine) kinderen moeten op deze manier geld verdienen van hun ouders.

'222392' door Aldi-hein '222392' door Aldi-hein

JordaniëJordanië Woestijngebied

JordaniëJordanië Woestijngebied

een erg aparte lucht

Aldi-hein

Op deze foto kunt u zien hoe apart de lucht kan zijn. Er is één plaats op het landschap die heuvelig is,en juist daar vormen alle wolken zich naartoe. Helaas is de foto niet helemaal recht want we zaten in een jeep

'222390' door Aldi-hein '222390' door Aldi-hein

JordaniëJordanië Woestijngebied

JordaniëJordanië Woestijngebied

Een kameel

Aldi-hein

Op deze foto kunt u goed zien dat kamelen opvallend herkauwen. Ook kunt u zien dat kamelen ook hele mooie en ook lange wimpers hebben. Het zijn echt lieve diertjes.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik