Alainverhasselt

profiel Alainverhasselt

Naam

Alain Verhasselt

Reviews

0

Foto's & tips

28

Blogs

0

Lid sinds

03 November 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Colombia

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D7100

Overige

Nikkor 16-85mm VR, Nikkor 70-300mm VR, Nikkor 35mm, Sigma 10-20mm,

Laat een reactie achter

9 reactie(s) bij "Alainverhasselt"

 • profile image comment
  Door Graaf• geplaatst op 14 Jul 2010 | 07:11:03

  Hoi Alain,
  Bedankt voor je reactie. Inderdaad bedoelde ik met die scherptediepte, dat de middelste kop in jouw foto het belangrijkste onderwerp is, en niet die halve aan de linkerkant. Die is juist scherp en die andere niet, het stoort een beetje. Als je de nadruk op de linker had willen leggen hadden die anderen veel verder weg moeten zijn, of juist niets erachter.
  Ik vond Cambodja een prachtig, fotogeniek land.

  groetjes, Jetty

  Bericht aangepast op 18:17:54
 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 09 Nov 2010 | 16:25:34

  Dag Alain,
  Hartelijk dank voor je leuke reactie bij mijn eetfoto.
  Ik ben verrast, want er zijn zoveel mooie foto's om uit te kiezen.
  De bushmen eten de diertjes gelukkig alleen in geval van nood en dan weet ik niet of ze ze rauw eten.
  Fijne dag,
  Corrie

  Bericht aangepast op 13:05:14
 • profile image comment
  Door Ludwine• geplaatst op 02 Oct 2010 | 12:35:59

  Hoi Alain,
  Dankjewel voor je reactie bij mijn foto van Valencia! Ik vond het een supermooi basiliekje, snap heel goed dat hier veel mensen willen trouwen.
  Grappig dat jij er een week eerder was!
  groetjes Ludwine

  Bericht aangepast op 11:26:41
 • profile image comment
  Door Ludwine• geplaatst op 01 Jul 2010 | 14:06:18

  Dankjewel voor je reactie bij mijn foto van de boottocht in Cambodja! Jammer dat bij jou het water te laag stond, maar 16 uur is inderdaad wel erg lang op z'n houten bankje ;-)
  Wat vond je verder van Cambodja? Groeten Ludwine

  Bericht aangepast op 08:02:11
 • profile image comment
  Door Chan• geplaatst op 23 Dec 2010 | 12:09:02

  Hey Alain,


  Klinkt goed, je ZA-reis. Moeilijk kiezen he... tussen al die continenten :)
  En dan moet je alles nog in een bepaald tijdsbestek zien te proppen !
  Ik heb daar een tijd gewerkt als touroperator voor ZA, reizen op maat e.d. maken en handmatig tickets maken enz enz. maar ik ben er helaas niet meer werkzaam.
  Ik zag al wat foto's van Azie staan inderdaad. Ik vind het heel moeilijk kiezen, Vietnam lijkt me ook erg mooi en volgens mij is het prima van noord naar zuid of andersom te bereizen in een aantal weken. Thailand heeft mijn hart een beetje gestolen, soms aardig heimwee zeg maar dus daar wil ik ook heel graag weer naartoe :) Waarschijnlijk eind volgend jaar weer naar Azie, tenzij er weer een ander briljant plan opborrelt, dan willen de plannen nog wel eens wijzigen haha.

  Bericht aangepast op 01:53:28
 • profile image comment
  Door Chan• geplaatst op 22 Dec 2010 | 08:44:22

  Hey Alain,


  Zeker, ik ben ook erg ongeduldig om te vertrekken ;)
  Venetie is ook een heerlijk vooruitzicht, daar zou ik graag nog eens naartoe willen. Waar ga je wintersporten ?
  Zuid Amerika lijkt me fantastisch, zoveel moois daar... waar wil je allemaal naartoe ? Ik zou niet kunnen kiezen ! Ik heb een tijd bij een touroperator gewerkt die nu is overgenomen door Shoestring, mijn ticket naar Ecuador & Peru lag al klaar maar toen kwam de crisis in reisbranche... maar het staat zeker nog op mijn verlanglijstje !
  In Chiang Mai ben ik vorig jaar een weekje geweest, ik vond het er heerlijk. Heimwee naar Thailand, maar ook reiskriebels naar Vietnam, Laos en Cambodja... hopelijk eind 2011 weer naar Azie en in mijn geval geldt ook: eerst maar even sparen... ;)

  Groetjes,
  C

  Bericht aangepast op 01:52:24
 • profile image comment
  Door Chan• geplaatst op 22 Dec 2010 | 07:50:56

  Hey Alain,

  Ik heb de reporterreis niet gewonnen, ik had toevallig zelf al geboekt :)
  Ik kan niet wachten... nog een paar weekjes.. en het is nu al goed koud in Lapland !

  Groetjes,
  C


  Bericht aangepast op 01:52:22
 • profile image comment
  Door REDACTIE• geplaatst op 28 Sep 2010 | 07:36:23

  Beste Alain,

  Helaas hebben we je foto 'Onder de vissen' moeten verwijderen omdat het alleen toegestaan is om foto's te plaatsen van dieren in het wild. Foto's van dieren in gevangenschap mogen alleen geplaatst worden als de dieren (bijna) niet meer in het wild te vinden zijn, zoals de orang oetan.

  Kijk ook eens op de FAQ-pagina voor alle tips en regels omtrent het plaatsen van foto's. Dit voorkomt teleurstellingen.
  Mocht je vragen hebben, mag je altijd mailen naar reisreporter@columbusmagazine.nl.
  Veel plezier nog op de site!

  Hartelijke groet,

  Het Reisreporter Team

  Bericht aangepast op 23:49:53
 • profile image comment
  Door Alainverhasselt• geplaatst op 01 Jul 2010 | 15:39:42

  Ja erg indrukwekkend! In het begin viel het landschap me een beetje tegen, erg vlak (ik kwam uit Vietnam), maar na een paar dagen was ik inmiddels echt enthousiast over de architectuur, het eten, de mensen... En er vallen genoeg foto's te schieten!
  Groeten,
  Alain

  Bericht aangepast op 21:45:50

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (28)

'259832' door Alainverhasselt '259832' door Alainverhasselt

CambodjaBattambang

CambodjaBattambang

Vleermuis

Alainverhasselt

Tijdens een dagtripje rond Battambang, Cambodja, passeerden wij een boom, helemaal behangen met vleermuizen. De beestjes hingen rustig te hangen maar werden door de herrie van onze tuk tuk chauffeur weggejaagd. Op dat moment zag je pas dat de meeste een spanwijdte hadden van meer dan 40/50 cm. Natuurlijk is het altijd tof als het lukt zo'n snel vliegend dier met volledige zoom beeldvullend in beeld te krijgen, maar met de zon erachter wordt het plaatje nog beter...

'259831' door Alainverhasselt '259831' door Alainverhasselt

CambodjaBattambang

CambodjaBattambang

Monniken op weg voor.

Alainverhasselt

Nog een 'typisch' beeld! Monniken die in Cambodja 's ochtends op weg gaan om hun aalmoezen te collecteren. Hiervoor gebruiken ze een gestoffeerde metalen kan waarin mensen eten kunnen gooien. We waren net vertrokken van ons hotel op weg naar Siem Reap toen ons busje stopte. Toen ik dit rijtje monniken aan zag komen lopen was het natuurlijk een uitgelezen kans om op te springen en ze als een peloton op de foto te klikken...

'351583' door Alainverhasselt '351583' door Alainverhasselt

ThailandAndaman kust

ThailandAndaman kust

Strandbeeld van een..

Alainverhasselt

Veel reclamefoto's laten een opgepoetst beeld zien van hetgeen je te wachten staat op vakantie. Op slechts weinig plaatsen komt het beeld echt overeen met de pracht van de werkelijkheid. Ik hoop dat ik jullie met deze foto de fantastische sfeer van dit eilandje kan over kan brengen. De werkelijkheid doet hier zeker niet voor onder!

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik