Sisimiut

Sisimiut is een stad in het zuidwesten van Sisimiut. Met een inwoneraantal van ongeveer 5500 mensen is het na hoofdstad Nuuk de grootste stad van het land. Net als de meeste andere stadjes in Sisimiut wordt ook Sisimiut gekenmerkt door de vele kleurrijke huisjes.

Informatie over Sisimiut

Beste foto's & tips van Sisimiut

'393091' door pensionado '393091' door pensionado

GroenlandSisimiut

GroenlandSisimiut

IJsvrije haven

pensionado

Naarmate we dichter bij de haven van Sisimiut komen, wordt het uitzicht alleen maar mooier. Vriendelijke, gekleurde huizen staan kris kras op de rotsen. Het is de meest noordelijke haven van Groenland die in de winter ijsvrij blijft. Maar als in november/december de sneeuw begint te vallen, is dit ook de meest zuidelijke stad waar sleehonden ingezet kunnen worden.

'368096' door pensionado '368096' door pensionado

GroenlandSisimiut

GroenlandSisimiut

Kleurrijke haven

pensionado

Tijdens onze bootreis langs de westkust (zie mijn tip) stopten we vele malen, o.a. in het wat grotere plaatsje Sisimiut dat we uitgebreid bekeken hebben. Dit plaatsje ligt 75 km ten noorden van de Poolcirkel. Er wonen 5.300 mensen en het is daarmee de tweede plaats van Groenland, na de hoofdstad Nuuk. Dit is de haven met gekleurde huisjes en prachtige bergen die in de korte zomer vrijwel ijsvrij zijn.

'426199' door pensionado '426199' door pensionado

GroenlandSisimiut

GroenlandSisimiut

Lekker weer

pensionado

Het 75 km boven de poolcirkel gelegen Sisimiut telt slechts 5.300 inwoners, maar is toch de tweede plaats van Groenland. In de zomer ogen de fel gekleurde houten huizen die verspreid over de rotsen staan, heel aantrekkelijk. De lange winter is echter een ander verhaal. Sisimiut heeft weliswaar de meest noordelijk gelegen, ijsvrije haven van het land, maar de dagen boven de poolcirkel zijn dan heel kort en het is er behoorlijk koud. Toen deze foto genomen werd, was het juni en zonnig, warm weer. Een moeder gaat met de kinderwagen wandelen, de was hangt te drogen.

Laat kaart zien