Nuuk

Nuuk is de hoofdstad van Nuuk en veruit de grootste stad van het land. Het ligt aan zee, net als vrijwel alle plaatsen. Er zijn dan ook nauwelijks wegen in het land. Aan een auto heb je dus niets. Een boot is je vervoermiddel (en meestal ook je kostwinning). Zodra de mist optrekt geven de prachtig gekleurde houten huizen het geheel een bijzondere uitstraling.

Informatie over Nuuk

Beste foto's & tips van Nuuk

'438417' door chapootje '438417' door chapootje

GroenlandNuuk

GroenlandNuuk

De hoofdstad van...Gr

chapootje

Nuuk is de hoofdstad van dit onbegaanbare land. Het ligt aan zee, net als vrijwel alle plaatsen. Er zijn dan ook nauwelijks wegen in het land. Aan een auto heb je dus niets. Een boot is je vervoermiddel (en meestal ook je kostwinning). Zodra de mist optrekt geven de prachtig gekleurde houten huizen het geheel een bijzondere uitstraling.

'392556' door pensionado '392556' door pensionado

GroenlandNuuk

GroenlandNuuk

Haven van Nuuk

pensionado

Omdat er nu pas de eerste foto's van Nuuk, de hoofdstad van Groenland, op de Columbus site staan hierbij nog een laatste. Dit is de haven van Nuuk gezien vanaf een hoger gelegen uitzichtpunt. Ook in Nuuk hadden wij nog last van mist die een helder zicht in de weg stond. Het grote rood/witte schip is de ferry waarmee wij vanuit Qaqortoq in het uiterste zuiden zijn vertrokken. De zeereis van 1200 km naar Ilulissat duurde 3½ dag, omdat we onderweg vele malen aanmeerden. Zie ook mijn tip, want die tocht met de ferry is een echte aanrader!

'392452' door pensionado '392452' door pensionado

GroenlandNuuk

GroenlandNuuk

Het Semitsiaq gebergt

pensionado

Hoewel de hoofdstad Nuuk haar oude karakter heeft verloren als gevolg van nieuwbouw, wegen, verkeer, reclameborden en andere tekenen van 'vooruitgang', is de natuur rondom de stad onveranderd imposant. De stad ligt aan een van de langste fjorden van Groenland en achter de bebouwing rijst een ruig gebergte op, Semitsiaq genaamd dat van elk punt te zien is. Op deze foto hangen flarden mist rond het massief. Ik koos daarom eens voor zwart/wit. (even groot openen)

Laat kaart zien