Abel Tasman NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Selluf lopen!!

Abel Tasman NP,
Nieuw-Zeeland


Toen wij met onze jonge kinderen naar Nieuw Zeeland wilden gaan, verklaarde menig persoon ons voor gek. 'Waarom zou je helemaal daar naar toe vliegen?" werd ons vaak gevraagd.
Ons antwoord was simpel: "Omdat wij dat leuk vinden. Het zal voor de kinderen inderdaad niet veel uitmaken of ze naar de camping in Frankrijk gaan of rondtrekken in een camper door Nieuws Zeeland, maar voor ons wel." Zo gezegd, zo gedaan! En dus vertrokken wij voor bijna 4 weken naar de andere kant van de wereld. Met onze 2 dochters van 3 en bijna 2 jaar jong.
En wat hebben we genoten! Een camper is ideaal: je mag (bijna) overal kamperen, je hebt altijd een bed en keukentje bij je.
In de ochtend waren we actief bezig, bijvoorbeeld met een flink stuk wandelen of spelen in één van de vele speeltuinen in een dorpje. We hadden voor de jongste zo'n handige wandelrugzak, maar daar wilde ze echt niet in: "selluf lopen" kregen we als antwoord.
Daarna was het tijd voor een middag broodje en na het broodje gingen de kids in de auto stoeltjes. Na 5 minuten rijden, lagen ze heerlijk te slapen. Moe van alle inspanning in de ochtend. Op deze manier konden we mooi een uurtje of 2 rijden, op weg naar onze volgende bestemming. in de middag was er dan weer voldoende tijd om verder te ontdekken, samen met de kinderen.
Kortom, laat je niet weerhouden om (samen met je jonge kinderen) de wereld te ontdekken. Inmiddels hebben onze kinderen al heel wat wat verschillende culturen gezien en we zijn nog lang niet uitgekeken. Zolang je als ouder de rust bewaard, past je kind zich vanzelf aan.
Geniet!