Abel Tasman NP beste reistijd

Het weer in Abel Tasman NP

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Abel Tasman NP te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Abel Tasman NP? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Abel Tasman NP

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weerDe gemiddelde temperatuur en neerslag in Abel Tasman NP Zuid:Het zeeklimaat maakt het Abel Tasman NPse weer onvoorspelbaar. Het kan van het ene op het andere moment omslaan. De drukste seizoenen zijn de zomer, december t/m februari, en de winter, mei t/m augustus. Wie dus in alle rust van Abel Tasman NP wil genieten zonder per se de warmste en koudste dagen mee te pakken kiest voor de maanden februari, maart, oktober en november.


Reisadvies
Voor Abel Tasman NP geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
6 februari Waitangi, 25 april ANZAC Dag.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Abel Tasman NP

Beste foto's & tips van Abel Tasman NP

'520501' door JoshuaX '520501' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Baai tot baai

JoshuaX

Watertaxi's zijn de beste manier om Abel Tasman NP te verkennen. Er is geen ander gemotoriseerd vervoer om bij de prachtige baaien te komen. Het mooie is dat je van de ene naar de andere baai kunt wandelen waar een watertaxi je dan weer een paar uur later op komt pikken. Onze wandeling bracht ons van Bark Bay via uitzichtpunten, rivieroversteken via hangbruggen en andere baaien naar het eindpunt wat je op de foto ziet, Torrent Bay, waar al enkele wandelaars op het strand zitten te wachten op de watertaxi. Een prachtige twee uur durende wandeling en een leuk avontuur met de snel varende watertaxi's, je stuitert af en toe over het water.

'483643' door Ellen69 '483643' door Ellen69

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Abel Tasman

Ellen69

De Abel Tasman Coast Track is een fantastische meerdaagse wandelroute door oeroude bossen van Nieuw-Zeeland afgewisseld met charmante, prachtige baaien - groot en klein. Opvallend zijn de goudgele stranden, en het zuivere aquamarijnkleurige water van de zee, werkelijk hemels. Bij deze foto kan ik wegdromen bij het oneindige water, de zon die heerlijk scheen bij een temperatuur van 28 graden, meer konden wij ons niet wensen. De track hoef je overigens niet helemaal te lopen om van deze pracht te genieten; een watertaxi kan je afzetten op een bepaald punt vanaf waar je kunt gaan lopen.

'484414' door Ellen69 '484414' door Ellen69

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Doorkijkje

Ellen69

De Abel Tasman coast track is prachtig door de vele afdalingen die je kunt maken naar ingesloten baaien - groot en klein. Je wordt verrast door de prachtige goudgele strandjes en het helder blauwgroene water, kunt tijdens de wandeling dus ook een heerlijke duik nemen om af te koelen, of simpelweg genieten van je lunch in de koele schaduw van de bomen langs het strand. Op de foto een doorkijkje op het strand, met zicht op die mooie Tasmaanse zee.

Laat kaart zien