Nieuw-Zeeland image

Nieuw-Zeeland



Reviews

Nieuw-Zeeland
Oceanië
Addmissions

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Nieuw-Zeeland Wanaka
Kburgers1 was hier 01 Feb 2020
Wanaka ligt in de Southern Alps op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het staat in tegenstelling tot het drukke actieve Queenstown bekend om de rustige en relaxte sfeer die er hangt. Wanaka ligt aan het prachtige Lake Wanaka. In het helder blauwe water vind je hier de beroemde Wanaka Tree, een must voor iedere fotograaf. Rondom het dorp vind je uiteenlopende wandelpaden naar prachtige uitkijkpunten over de bergen en de nabij gelegen meren. Wij vonden de relatief makkelijke Mt Iron Track (4,5 km 1,5 uur round) leuk om te lopen. Houd je van een pittige lange wandeling neem dan de Roys Peak Track (16km, 5-6 uur round). Aan het eind van de dag kan je dan tot rust komen bij een van de gezellige restaurantjes in het dorp. Een aanrader vonden wij cafe Kai Whakapai, tevens topchoise cafe volgens Lonely planet, waar je ook heerlijk kan ontbijten. Wie van wijn houdt moet de gratis wijnproeverij bij Ripon online boeken. Je maakt dan kennis met de heerlijke wijnen van Ripon die in Wanaka gemaakt zijn. Vanaf de wijngaard heb je prachtig uitzicht over Lake Wanaka. Een leuke belevenis in dit schitterend gelegen dorp. Voor ons was dit de ideale plek om te verblijven in Nieuw-Zeeland.
Stad
  • Lake Wanaka
Review geplaatst op 2020-09-07
7
Nieuw-Zeeland Rotorua
Kburgers1 was hier 01 Feb 2020
De geur van rotten eieren komt je tegemoet zodra je het dorp in rijdt. Zwavel ontsnapt door de putten in de straten. Neus dichtknijpen en doorgaan. Je geothermische avontuur in Nieuw-Zeeland is zojuist begonnen. In Rotorua vindt je meerdere geothermische gebieden. Uiteenlopen met warmwaterbronnen en geisers. Wij bezochten Wai-o-tapu thermal wonderland, vanwege de felle kleuren in de (champagne)pools. Na genoten te hebben van dit natuurverschijnsel kan je een bezoek brengen een van de Maori Villages om meer te weten te komen over de Maori's. Wij vonden dit prijzig dus zijn gratis een duikje gaan nemen in Kerosene Creek, +40 graden waterstroom. Neem wel oude kleding mee want je stinkt als je eruit komt. Wij zijn ook een wandeling gaan maken tussen de grootste bomen ter wereld, de Redwoods. Oorspronkelijk uit Californië USA. Een mooie wandeling. En voor wie het leuk vind kan je ook een tree-walk doen door de bomen heen, overdag en verlicht in de avond. Voor wie van midgetgolf houdt, ga dan midgetgolven tussen de vlaamse reuzen (konijnen) in Rotorua. Of zoek nog meer de adrenaline kick op en ga raften of ziplinen. Kortom er is genoeg te doen in dit stinkende maar ook bijzonder plaatsje Rotorua. Let wel op. Alles in Rotorua kost entree geld. Wij maakten dan ook keuzes wat wij hier wel en niet betaald wilden doen.
Stad
  • Veel activiteiten om te doen
  • Maori cultuur en villages
  • Te Puia
  • Wai-o-Tapu Thermal Wonderland
  • Kerosene Creek
  • Redwood tree park
  • Geothermisch gebied
  • De geur ;)
Review geplaatst op 2020-09-08
7
Nieuw-Zeeland Waimangu-volcanic-valley
LBouwhuis was hier 28 Feb 2019
Roadtrippen door Nieuw- Zeeland! Éen groot avontuur! Van te voren de route globaal bepaald, maar per dag bekeken we waar we heen gingen. Vandaag hadden we nog niet veel op de planning staan. Ik had mijn reisboekje bij de hand met álle informatie die we maar nodig hadden voor Nieuw- Zeeland. Zo stond ook dit park beschreven als highlight die de moeite waard was. En dat was ook zeker zo! Wel wat toeristisch, er is een grote parkeerplaats en bij de ingang is een restaurant en receptie, wat ook het startpunt is van je wandeling. Je kon kiezen tussen een wandeling (ongeveer een uur), boottocht of combi hiervan. Wij hebben gekozen voor alleen de wandeling en waren ongeveer 20 euro kwijt. Hierbij konden we dan wel met de bus teruggebracht worden of kon je onderweg op een bus stappen. Het was een prachtig park om doorheen te lopen. We kregen een kaart mee met plattegrond, waar ook alle highlights per plek aangegeven waren. We liepen langs kraters, meren, geisers, hotsprings, en overal was nog geothermische activiteit waar te nemen. Te zien aan de stoomwolken die de lucht ingeblazen werden. Erg indrukwekkend om te zien, vooral om te weten dat daar járen geleden (1886)een vulkaan tot uitbarsting is geweest en dit hele park zich daardoor zo gevormd heeft. Mocht je in de buurt zijn, neem een kijkje! Het is er echt heel mooi!
Activiteit Wandelroute Highlight
  • Indrukwekkend
Review geplaatst op 2019-05-28
8
Nieuw-Zeeland Martinborough
Ikaro was hier 15 Mar 2018
Dit plaatsje ligt midden in een van de grootste wijn regios van Nieuw Zeeland. Voor de grootte van de plaats is er aardig veel toerisme, maar het zijn wel vooral Nieuw Zeelanders. Je kan een soort 'wijn fiets' huren waarmee je een aantal wijngaarden kan af gaan om te proeven, rond te kijken en verhalen van de lokale bevolking kan aanhoren.
Stad
  • Mooi plaatsje
  • Veel te doen
  • Erg klein
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Nieuw-Zeeland
Machella was hier 30 Sep 2017
Rotorua is een leuke bijzondere plaats. Je vind hier veel terug van de Maori's. Je kan hier ook een hoop tours boeken maar zijn erg prijzig. Leuk om gewoon lokale mensen aan te spreken en een praatje te maken over de geschiedenis. De stad ruikt naar Zwavel omdat er door de stad veel natuurlijke hot springs zijn. Neem een kijkje in het gratis park: Kuirau Park, hier is ook een gratis voetenbad. Redwoods heeft grote mooie bomen en hier kan je leuk mountainbikes en klimmen in bomen.
Land
  • rustig
  • veel maori's
  • hot pools
  • cultuur
  • zwavelgeur
Review geplaatst op 2017-11-02
9
Nieuw-Zeeland
PatrickPereira was hier 28 Feb 2017
Tijdens de maand maart verdween ik een hele maand - weg van werk en stress... ik spendeerde een maand in Nieuw Zeeland en dat was een schot in de roos. Ik was uitgenodigd op een huwelijksfeest van een vriend en uiteindelijk heb ik een week meegeholpen om het te organiseren. Ongelooflijk hoe je op die manier in contact komt met de super vriendelijke lokale bevolking. Daarna huurde ik een motor en reed € 3500 kilometer rond op het zuideiland en het noordeiland. Ik kampeerde op de White Horse camping ground onder Mount Cook en ging pinguins spotten in Oamaru. Ik kan het iedereen aanraden. Indien je niet met de motor wilt is het huren van een campervan een ideale oplossing. Een tip: Jackon Bay en het meest afgelegen kreeftenrestaurant (container) van de wereld. Het was zo leuk dat ik de helft van mijn boek 'Hoofdpijn & Schone Sokken' hierover geschreven heb.
Land
  • super vriendelijke bevolking
  • prachtige natuur
  • vulkanen en bergen
  • pinguins & andere zeediern
  • gemakkelijke communicatie: Engels overal
  • fish & chips overal
  • het is VER vliegen
  • aardbevingen
Review geplaatst op 2017-11-13
10
Nieuw-Zeeland Mount Cook
PatrickPereira was hier 28 Feb 2017
Mount Cook is overweldigend aanwezig op het zuideiland. Of je nu van het Noorden vanuit Westport komt of vanuit het zuiden via Twizel en Pukaki langs de baan die langs Lake Pukaki omhoog loopt door de vallei je kunt er niet naast kijken. Aoraki/Mount Cook Village is de laatste nedezetting in deze vallei en als je een klein weggetje volgt dat uitloopt in een dirt road dan kom je op de White Horse Camping Ground, net onder de Mueller Gletsjer en Mount Sefton, de berg naast Mount Cook. Jammer genoeg was dit de meest bevolkte plaats waar ik overnacht heb op mijn maand-in-Nieuw-Zeeland-toer. Het was alsof Mount Cook alle camper busjes met toeristen naar hier trok als een machtige magneet. 's Nachts rukte de warme stormwind vanuit het Noorden en de Tasman Sea de elastieken van de haringen van mijn tentje en de volgende morgen was het lachen geblazen toen meerdere mensen een sprintje moesten doen om hun tent in te halen bij het inpakken! Daarna een sterke koffie in de bar van het kleine vliegveldje net voorbij Aoraki/Mt Cook Village met ongelooflijk mooi zicht op de vallei. Slecht geslapen maar toch een onvergetelijke wereld ervaring!
Regio
  • machtig uitzicht
  • overweldigende wandelmogelijkheden
  • Twizel-Aoraki: prachtige 65 km
  • te veel volk heeft hetzelfde idee
  • Chinezen met huurwagens op de weg
Review geplaatst op 2017-11-16
10
Nieuw-Zeeland Tongariro Crossing
Het is dat ik aan minimaal 150 karakters moet voldoen, anders was ik met 8 al klaar geweest... GEWELDIG! Voor iedereen die goed ter been is, is deze wandeling voor 500% een aanrader. En heel belangrijk: laat je niet afschrikken door reizigers die vertellen dat het niet te doen is zonder professionele uitrusting. Wij zijn niet in top conditie en hebben in onze spijkerbroek en op gympen de wandeling gedaan. Er wordt zo'n 8 uur voor gerekend maar binnen deze tijd heb je ruim voldoende tijd om even te pauzeren en te genieten van het prachtige uitzicht. Je hebt daarna wel 3 dagen spierpijn, je lichaam vindt het niet altijd leuk. Maar het is het zó waard en ach, goed excuus om daarna eens lekker in een modderbad in Rotorua te duiken, toch? Ga 'm gewoon bewandelen en geniet van de bergen, sneeuw, turkooizen wateren, geweldige uitzichten etc. Het is gewoon balen als de 19 km voorbij zijn ;-).
Regio
  • Geweldig uitzicht
  • Onvergetelijke ervaring
  • Eenvoudig een shuttle te boeken naar eindpunt
  • Weinig toiletvoorziening
Review geplaatst op 2017-01-15
9
Nieuw-Zeeland
Sluth was hier 30 Jun 2015
Mijn wens was om de geeloogpinguin te zien in de volle natuur. Nou, dat is volledig waar gemaakt door ELM-TOURS in Dunedin. Na een bezoek aan de Albatrossenlokatie met prachtige 8 maanden oude jonge albatrossen in de kolonie, hadden we met kleine groepen, toegang tot de particuliere gebieden op het schiereiland Otago Peninsula. Daar zijn de Nieuw-Zeelandse pelsrobben en zeeleeuwen op zeer korte afstand te bewonderen.Toen om 15.30u ook nog enkele geeloog-pinguïns uit de zee op het strand naar ons toe wandelden en zich uitgebreid lieten fotograferen,kon mijn Nieuw Zeeland reis niet beter eindigen en was ik intens gelukkig! De trip duurde ruim 5 uur met halen en brengen van de accomodatie en er was een Nederlandse vertaling op papier van alle dieren die we bezocht hebben. Kosten € 80,00 pp
Land
  • Schitterend en rustig
  • Je kunt onderweg het busje niet even laten st
Review geplaatst op 2017-02-22
7
Nieuw-Zeeland
Ikarotenbosch was hier 28 Feb 2015
Wellington is een heerlijke stad om te zijn. Er is heel veel te doen, zoals het Te Papa museum, de openbare bibliotheek ( hele lekkere koffie! ), meerdere kunstgalerijen waar je vaak zelfs zonder betaling naar binnen mag, goed eten en er is een hoop leven in de brouwerij. Met mooi helder weer kan je de besneeuwde toppen van de bergen in de vertezien terwijl het water zich fonkelend uitstrekt. Alhoewel het de hoofdstad van Nieuw Zeeland is, voelt het niet groot, je bent er binnen de kortste keren bekend. Je kan wel makkelijk je geld uitgeven. Overnachtingen kunnen duur oplopen en zoals veel plaatsen in Nieuw Zeeland is het leven er niet goedkoop. Het weer in Wellinton laat vaak iets te wensen over, maar op de mooie dagen is het echt een prachtstad, en op de mindere dagen is het nog steeds niet mis.
Land
  • Prachtige omgeving
  • Veel te doen
  • Leuke mensen
  • Winderig
  • Erg heuvelachtig
  • Prijzige overnachtingen
Review geplaatst op 2016-09-07
7
Nieuw-Zeeland
Ikarotenbosch was hier 28 Feb 2015
Je verwacht het niet, je rijdt langs een lange, redelijk rustige weg en opeens doemt daar een lange hangbrug op! Je kan hier de oude mijnen bekijken, prachtige wandelingen maken en lekker aan de rivier hangen. Dit is echt in "The middle of nowhere" maar leuk als je er langs komt. Er zijn best weinig mensen en er is veel te zien.
Land
  • Mooie omgeving
  • Niet heel erg afgelegen
Review geplaatst op 2016-09-07
7
Nieuw-Zeeland Wellington
Ikarotenbosch was hier 28 Feb 2015
Wellington is een heerlijke stad om te zijn. Er is heel veel te doen, zoals het Te Papa museum, de openbare bibliotheek ( hele lekkere koffie! ), meerdere kunstgalerijen waar je vaak zelfs zonder betaling naar binnen mag, goed eten en er is een hoop leven in de brouwerij. Met mooi helder weer kan je de besneeuwde toppen van de bergen in de vertezien terwijl het water zich fonkelend uitstrekt. Alhoewel het de hoofdstad van Nieuw Zeeland is, voelt het niet groot, je bent er binnen de kortste keren bekend. Je kan wel makkelijk je geld uitgeven. Overnachtingen kunnen duur oplopen en zoals veel plaatsen in Nieuw Zeeland is het leven er niet goedkoop. Het weer in Wellinton laat vaak iets te wensen over, maar op de mooie dagen is het echt een prachtstad, en op de mindere dagen is het nog steeds niet mis.
Stad
  • Prachtige omgeving
  • Veel te doen
  • Leuke mensen
  • Winderig
  • Erg heuvelachtig
  • Prijzige overnachtingen
Review geplaatst op 2016-09-07
8
Nieuw-Zeeland
Dit plaatsje ligt midden in een van de grootste wijn regios van Nieuw Zeeland. Voor de grootte van de plaats is er aardig veel toerisme, maar het zijn wel vooral Nieuw Zeelanders. Je kan een soort 'wijn fiets' huren waarmee je een aantal wijngaarden kan af gaan om te proeven, rond te kijken en verhalen van de lokale bevolking kan aanhoren.
Land
  • Mooi plaatsje
  • Veel te doen
  • Erg klein
Review geplaatst op 2016-09-16
10
Nieuw-Zeeland
DylanAlleijn was hier 31 Dec 2013
Australië en Nieuw-Zeeland behoren volgens velen tot de mooiste landen ter wereld. Het immense land van de kangoeroes en het relatief kleine buurland dat bekend staat om haar kiwi's hebben beiden een overweldigende natuur. Tijdens mijn 345 dagen durende trip, meer dan 12.500 gereden kilometers in 3 verschillende auto's door 18 provincies, 55 slaapplekken, 8 werkgevers, 2 landen en 1 nieuwe liefde heb ik dit alles met eigen ogen mogen aanschouwen, van actieve vulkanen tot borrelende modderpoelen, van verlaten stranden tot besneeuwde bergtoppen en van imposante gletsjers tot adembenemende fjorden. Een reis om nooit meer te vergeten... Het resulteerde uiteindelijk -naast bijzondere contacten overal over de wereld en een verrassende nieuwe relatie met een Argentijnse schone- in dit ruim 300-pagina’s tellende informatieve reis(dag)boek. Uitgeverij Boekscout was razend enthousiast en besloot om het zo snel mogelijk uit te brengen. Het boek ’Kangoeroes & Kiwi’s’ is intussen alweer een tijdje te koop: een boek voor zowel de reislustige lezer die hiermee inspiratie op kan doen voor een volgende reis, als voor iedereen die het liefst lekker (veilig) thuis blijft, graag geniet van mooie (reis)verhalen en op die manier zijn fantasie de vrije loop laat gaan. Kangoeroes & Kiwi's is onder andere te koop via bol.com: https://www.bol.com/nl/p/kangoeroes-kiwi-s/9200000079256845/
Land
Review geplaatst op 2018-11-19
9
Nieuw-Zeeland Dunedin omgeving
Op ruim anderhalf uur rijden van Dunedin ligt Purakaunui Falls, een van de meest zuidelijk gelegen bezichtigingen van het Zuidereiland. Op 10 minuten wandelen van de begaande weg vind je de waterval, welke zo indrukwekkend is dat zelfs de meest amateuristische fotograaf er mooie plaatjes voor in zijn plakboek kan schieten. Hoewel de waterval in de omgeving een bekende toeristische trekpleister is, slaan veel toeristen dit deel van Nieuw-Zeeland over, waardoor je (zeker buiten het hoogseizoen) een grote kans hebt om de waterval helemaal voor jezelf te hebben.
Regio
  • Bijzonder door de drie lagen
  • Toegankelijk voor rolstoelen
  • Pad kan erg glad zijn na regenval
Review geplaatst op 2016-10-12