Rotorua

Rotorua is een stad op het Noordereiland dat vooral bekendstaat om zijn geothermische activiteit van vulkanische oorsprong. Dit is ook de voornaamste reden waarom Rotorua zoveel toeristen aantrekt. De stad ligt aan een meer met dezelfde naam. Het Rotoruameer is het grootste van de zeventien meren in de omgeving.

Informatie over Rotorua

Beste foto's & tips van Rotorua

'305122' door Trude '305122' door Trude

Nieuw-ZeelandRotorua

Nieuw-ZeelandRotorua

Maori krijger

Trude

Op het Noordereiland zijn veel gelegenheden om op de hoogte raken van de leefwijze van de Maori bevolking. Deze foto heb ik gemaakt tijdens zo'n Maori-ceremonie. Tijdens deze ceremonie dansen en zingen de Maori's in hun eigen taal. Het is ook interessant hun gelaatsuitdrukking te zien.

'441845' door chapootje '441845' door chapootje

Nieuw-ZeelandRotorua

Nieuw-ZeelandRotorua

Pruttelende modderpoe

chapootje

Bij Rotorua ligt een geothermische park, een gebied van vulkanische oorsprong. Iedereen die Nieuw Zeeland bezoekt, kent het, al is het maar omdat het gebied tot ver in de omtrek de geur van rotte eieren verspreidt. Die geur neem je op de koop toe, want het is echt heel bijzonder om de pruttelende modderpoelen in allerlei kleuren te zien!

'408253' door noiram '408253' door noiram

Nieuw-ZeelandRotorua

Nieuw-ZeelandRotorua

Bizar

noiram

In de omgeving van Rotorua op het Noordereiland vind je de meest fantastische geothermische landschappen. Dit vreemde verschijnsel zie je bijvoorbeeld nabij het maori-dorp Whakarewarewa. Het stinkt, het pruttelt en het ziet er fantastisch uit! De maori's die hier wonen laten je hun dorp zien en vertellen honderduit over de geschiedenis en de vulkanische uitbarstingen.

Laat kaart zien