Tahaa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ik trakteer!

Tahaa,
Frans-Polynesië


Taha'a is een heerlijk Frans-Polynesisch eilandje zonder luchthaven.
Het is weelderig, wild, tropisch, paradijselijk. Een stukje varen uit de Ha'amene baai is er een mini-eilandje. Onbewoond. Het zou eigendom zijn van een rijke Chinees, die zijn ongerepte eiland zo nu en dan verhuurt aan jet-setters om er een exclusief feestje te houden.

Volgens de eigenaar van ons verblijfje, lag de jacht van Larry Page (Google baas) er een tijdje aangemeerd.
Gelukkig geen rijkelui wanneer wij voet aan wal zetten, maar een paradijs voor ons alleen. Ik hoop maar dat ons taxi-bootje ons 's avonds terug komt oppikken. Er is een verlaten openlucht-bar in elkaar geknutseld en er staan veel ligstoelen opgestapeld. Wij lenen er eentje en zetten de ligstoelen in het water, want het is ongeloofelijk heet. (Niet dat het water verkoelend is...)
We lezen ons boekje terwijl de tropische visjes om ons heen zwemmen. Wij voelen ons de koning te rijk. We zijn hier helemaal alleen op het eilandje. Nee, beter dan dit wordt het niet.
De bergen op de achtergrond zijn van het eilandje Ra'iatea.

IEMAND van de Columbus RR's ooit eens voet gezet op dit onbewoonde eilandje van deze rijke Chinees? Die trakteer ik met plezier op een goeie pint!

*Het eilandje is zo klein, dat het niet zichtbaar is op de gewone map / kaart, maar via Satellite view kan je het wél vinden!