tahaa

Foto door Reisreporter Elleke

Een reis naar Frans-Polynesië staat garant voor lekker weer, witte stranden en een knalblauwe zee. Midden in de Zuidelijke Stille Oceaan liggen de vijf eilandengroepen waaruit Frans-Polynesië bestaat : de Australeilanden, de Gambiereilanden, de Genootschapseilanden, de Tuamotueilanden en de Markiezeneilanden. De eilanden zijn veelal van vulkanische oorsprong en bereiken soms hoogtes van 1000-1500 meter. Alle eilanden staan bekend om hun dichtbegroeide jungles en prachtige stranden. De unieke vis- en koraalsoorten rondom de eilanden maken deze bestemming ideaal om te duiken en te snorkelen.

Met Tahiti als bekendste en grootste eiland en Bora Bora als één van de mooiste is Frans Polynesië een land waar veel over gesproken wordt zonder dat je het door hebt. De exotische namen van de eilanden zeggen al genoeg over de eilanden zelf: ook daar hangt een relaxte, exotische sfeer. Tahitianen menen dat golfsurfen op hun eiland is ontstaan en zijn dan ook echte professionals. De golven rondom Tahiti zijn perfect voor elk niveau surfer en horen dus absoluut thuis op je to do-lijstje.

Ver weg van de toeristische eilanden liggen Huahine, Maupiti en Raiatea. Deze eilanden hebben nog geen resorts en er zijn nog geen toeristische activiteiten opgezet. Hier kun je leven van je zelf gevangen visjes en genieten van een onbekend paradijs. Ga vooral wrakduiken wanneer je Raiatea bezoekt! Het eiland staat bekend om zijn wrakken en er ligt zelfs een wrak met een luchtbel op 25 meter diepte, waardoor je onder water je duikmasker af kunt doen.

Op elk Frans-Polynesisch strand moet een cocktail gedronken worden en het heldere water smeekt om een duik. Een gebied dat fantasieën waarheid maakt…

Informatie over tahaa

Beste foto's & tips van tahaa

'1111170' door Elleke '1111170' door Elleke

Frans-Polynesiëtahaa

Frans-Polynesiëtahaa

Genieten 2.0

Elleke

Aan ons verblijf op Taha'a denk ik nog heel vaak terug. Ons budget liet het niet toe om in één van de resorts te logeren met overwater-bungalows. Dus zochten we wat anders en we kwamen hier terecht: je ziet ons privé-ponton en de foto werd genomen van ons verblijfje op de berg: openluchtbadkamer, openluchtkeuken en terras. Slaapkamer kon je wel afsluiten (voor de airco en tegen de beestjes). Er kan maar 1 koppel tegelijkertijd logeren. Ontbijten deden we op ons ponton en daar bleven we soms (niet altijd ;-)) de hele dag wat hangen, lezen, snorkelen. Mijn vriend fixte er de slecht werkende wifi, ging aan de slag met access points en als dank werden we de hele dag overladen met eten en 's avonds soms ook uitgenodigd voor het diner bij de familie in huis. De pater familias ging soms wat speervissen en 's avonds toverde zijn vrouw dan de meest verse tonijn op tafel. Geen andere toerist in de buurt. Dit is Luxe met een grote L en zonder twijfel véél beter dan eender welk resort. Wat hebben wij hier genoten!

'1110823' door Elleke '1110823' door Elleke

Frans-Polynesiëtahaa

Frans-Polynesiëtahaa

Ik trakteer!

Elleke

Taha'a is een heerlijk Frans-Polynesisch eilandje zonder luchthaven. Het is weelderig, wild, tropisch, paradijselijk. Een stukje varen uit de Ha'amene baai is er een mini-eilandje. Onbewoond. Het zou eigendom zijn van een rijke Chinees, die zijn ongerepte eiland zo nu en dan verhuurt aan jet-setters om er een exclusief feestje te houden. Volgens de eigenaar van ons verblijfje, lag de jacht van Larry Page (Google baas) er een tijdje aangemeerd. Gelukkig geen rijkelui wanneer wij voet aan wal zetten, maar een paradijs voor ons alleen. Ik hoop maar dat ons taxi-bootje ons 's avonds terug komt oppikken. Er is een verlaten openlucht-bar in elkaar geknutseld en er staan veel ligstoelen opgestapeld. Wij lenen er eentje en zetten de ligstoelen in het water, want het is ongeloofelijk heet. (Niet dat het water verkoelend is...) We lezen ons boekje terwijl de tropische visjes om ons heen zwemmen. Wij voelen ons de koning te rijk. We zijn hier helemaal alleen op het eilandje. Nee, beter dan dit wordt het niet. De bergen op de achtergrond zijn van het eilandje Ra'iatea. IEMAND van de Columbus RR's ooit eens voet gezet op dit onbewoonde eilandje van deze rijke Chinees? Die trakteer ik met plezier op een goeie pint! *Het eilandje is zo klein, dat het niet zichtbaar is op de gewone map / kaart, maar via Satellite view kan je het wél vinden!

Laat kaart zien