Bora Bora

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Overnachten met het mooiste uitzicht zonder massatoerisme

Bora Bora,
Frans-Polynesië


Voor onze huwelijksreis zochten wij een 'hutje op het strand' op een van de motu's van Bora Bora. De overwaterbungalows hadden voor ons te veel nadelen: overpriced, ze verpesten het ongelooflijk mooie uitzicht en het is de plek waar alle toeristen verblijven. Wij houden er niet zo van om in die menigte op te gaan.

Bora Bora Eden Beach hotel was voor ons een prima uitkomst. De hutjes kosten de helft van de dure overwaterbungalows. Je stapt zo uit je Beach Bure op het strand en ze zijn vrij ruim. Er zijn 15 hutjes, waarvan er nog 7 worden verhuurd. Toen wij er waren, waren nog twee andere bungalows bezet, dus het was heerlijk rustig en we hadden alle privacy die we ons wensten.
Het restaurant dat bij het 'hotel' hoorde, serveerde overheerlijk eten!

Aanraders:
- boek half pension inclusief drankjes, want alles afzonderlijk betalen is ongelooflijk duur! Het heeft ons enkele tientjes (€40,-/50,-) per dag gescheeld.
- wandel door de 'tuin' van het hotel naar de andere kant van motu, waar de oceaan wild op het eilandje neer slaat. En dan natuurlijk bij voorkeur tijdens zonsopkomst of zonsondergang.

Voorheen werden de hutjes beheerd door Vlad en Dana, de eienaars. Maar zij hebben er een beetje met de pet naar gegooid. Geld werd belangrijker dan de gasten... tijdens de overname door de nieuwe manager (Franta) waren wij te gast en we merkten meteen een duidelijk verschil. Franta is een veel betere gastheer en zorgt ervoor dat het je aan niks ontbreekt.

Nadeel: de enorme hoeveelheid muggen! Maar er is gratis muggenspray voor handen, dus zeker gebruiken! (niet vergeten op de eerste avond, daar krijg je spijt van!)