Sydney Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Sydney verkozen tot beste stad

Gepubliceerd: 20 okt 2009
0

Sydney is voor het achtste jaar op een rij verkozen tot de beste stad ter wereld.

De havenstad aan de oostkust van Australië liet San Francisco, Parijs, Rome en Melbourne achter zich in de jaarlijkse poll van het Amerikaanse reismagazine Condé Nast Traveler.

Criteria

Meer dan 25.000 lezers van het Amerikaanse magazine brachten hun stem uit. Hierbij werd gelet op criteria als sfeer, vriendelijkheid, cultuur en bezienswaardigheden, restaurants en winkelen. San Franciso kwam als beste stad van de Verenigde Staten uit de bus, Vancouver werd verkozen tot beste stad van Canada. In Europa stond Florence aan kop, in Afrika was dat Kaapstad. Tot slot werd Ubud, dat ook het hoogste scoorde in de categorie 'vriendelijkheid', als beste stad in Azië beoordeeld.

Relaxte levensstijl

Volgens Minister van Toerisme van New South Wales Jodi Mckay genieten bezoekers van Sydney van de relaxte levensstijl, de beroemde bezienswaardigheden en de schoonheid van de stad. 'Deze prijs is een fantastische eer voor het toerisme en de gastvrijheidssector. Tevens bevestigt het wat veel inwoners al weten, namelijk dat Sydney de beste stad ter wereld is', aldus de minister. Het afgelopen jaar ontving de grootste stad van Australië bijna 2,6 miljoen internationale bezoekers.


Amsterdam

Onze eigen hoofdstad eindigde op de tiende plek van de ranglijst.


Foto door: Paskalkw.reisreporter.nlVolg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Australië artikelen
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Klimaatverandering. Een gevaar voor werelderfgoed

19 nov 2016, Archeologen mogen hun borst letterlijk nat gaan maken. Volgens het rapport van Environmental Research Letters lopen meerdere UNESCO Werelderfgoederen het risico om voor het jaar 2100 onderwater te staan of beschadigd te zijn. Nog even en dan zijn ...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.