New South Wales

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandelen in Mungo national park

New South Wales,
Australië


Mungo national park lijkt wel een [url="http://www.pleasetakemeto.com/australia/mungo-national-park/information" target="_blank"]bizar maanlandschap[/url]. Er zijn spectaculaire duin- en rotsformaties van zand en modder te zien. Deze duinen zijn geërodeerd door wind en water, een [url="http://www.columbusmagazine.nl/oceanie/australie/new_south_wales/reisreporter/fotos/229959.html" target="_blank"]surreëel maanlandschap[/url] van rare vormen is het gevolg. Vooral bij zonsondergang wordt het park schitterend, het zand kleurt geel tot oranje en rood en het is prachtig om door het vreemde landschap te wandelen. Het behoort tot de lijst van het werelderfgoed. In het midden van het park ligt Lake Mungo, een drooggevallen zoutmeer dat bijzonder is wegens archeologisch belang (menselijke botten van 40.0000 jaar oud).

Overdag is het te warm om dieren te spotten, ’s avonds kun je dieren zien zoals emoes, wallabies, kangoeroes, vogels en reptielen.

Er zijn genoeg slaapplekken. Twee km van het Visitor centre (hete douches en doorspoeltoiletten) zijn kampeerplekken waar gratis gasbarbeques en kampvuurplaatsen beschikbaar zijn. ’s Avonds is de hemel boven Mungo park extreem helder.

De beste tijd om het park te bezoeken is rond de wintermaanden maart t/m oktober (weinig wind en niet zo heet).

Het park ligt in ‘the outback’ en is via een onverharde weg prima bereikbaar (het kan lastig worden na een regenbui). Het ligt 987 km ten westen van Sydney en vanaf Mildura is het 110 km rijden. Broken Hill ligt 316 km ten zuiden van het park. Er zijn geen winkels in de buurt dus moet je alle spullen zelf meenemen.