New South Wales

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jackeroo/Jilleroo School

New South Wales,
Australië


Deze foto hoort bij mijn blog over de Leconfield Jackeroo/Jilleroo school die ik gedaan heb in New South Wales, Australië. In vijf dagen wordt je klaargestoomd tot heuse cowboy. Hier maken we met de paarden een tocht door de omgeving. Een stukje uit mijn blog:

"De eerste, maarliefst twee uur durende, tocht was voor mij dan ook meteen een doorslaand succes. Achter mij kijkend merkte ik dat sommigen iets minder genoten: er werd druk aan boometende paardenhoofden getrokken, wanhopig (of niet) gekeken bij het afdalen van een lichte helling en één meisje had het zelfs voor elkaar gekregen om na tien meter al haar stijgbeugel inclusief vastzittende laars te verliezen.
Ik mocht erom lachen, vond ik zelf, want ik heb als klein meisje genoeg angstige uren op woeste Shetland pony's doorgebracht. Ik geloof niet dat er de eerste jaren een les voorbij ging dat ik niet gebeten, geschopt, afgeworpen, vertrapt of half ondersteboven hangend ben geëindigd. Nu kon ik gelukkig wel genieten van de omgeving. Geen bebouwing, geen zendmasten, geen McDonald's, niets. Ja, gras, dat kun je krijgen. Kabbelende riviertjes. En schapen. Heel veel schapen...."