New York City reisblogs

Down town New York. Een nieuwe wereld.

Simonedenb was er (tot 14 mei 2011) Gepost op 10 dec 111 reacties


"If I can make it here, I can make it anywhere"

New York. Hier moet je zijn geweest. Natuurlijk, niks moet. Maar het mag, dus maak er gretig gebruik van. En dan minimaal één keer. Ik ben er nu drie keer geweest en ik ben nog lang niet klaar met deze wereldstad. Het voelt inmiddels als thuiskomen - ik weet het, ik heb nog bijna niks gezien. Toch een paar tips! Bezoek alle culturele hoogstandjes die worden genoemd: ja, die 1576 traptreden van the Empire State Building zijn echt de moeite waard. Ga in de herfst of lente. Shoppen met 40 graden of ploeteren door een halve meter sneeuw is géén goed idee.

Ga naar Little Italy en China Town. Ruik de oosterse keuken. Zie hoe een winkelier levende krabben uit een vat trekt met zijn tang. De krabben vechten terug met hun vlijmscherpe scharen, maar maken geen kans. Ze verdwijnen in een bruine papieren zak. Mee met de klant. Kom bij van de culturele shock en neem even een rustmomentje op de grens. Zie hoe twee werelden elkaar tegemoet komen. Zie de wapperende groen-wit-rode Italiaanse vlaggen je tegemoet komen. Italië voelt hier even als thuis.

En what else.. Shop 'till you drop. Voor welke winkels kom je naar New York? Het o zo populaire Abercrombie & Fitch staat aan 5th Ave. Ondanks de zwarte luiken en de ontbrekende naamplaat hoef je niet bang te zijn om de winkel te missen - de rij is meterslang. Een goede neus? Dan ruik je de onontkoombare geur vanzelf wel. Geen zin in rijen, maar wel veel tijd? Pak dan de trein naar bijvoorbeeld White Plains, een stad in de buurt van New York City. Een prachtige mall inclusief Abercrombie staat daar op je te wachten, zónder rij.

Blijf je liever Down Town? Pak dan de Subway naar de wijk Soho. In deze wijk vind je Hollister, het jongere zusje van Abercrombie. De kleding is bijna identiek, maar net wat minder sportief. Geen lange rijen voor deze zaak en uren winkelplezier gegarandeerd. De hoge winkel is ingedeeld in knusse kamers. In het trappenhuis wachten modellen in bikini's en zwemshorts op je. Vreemd? Ach, voor hen is het gewoon een studentenbaantje. En je bent tenslotte in The Big Apple. Het trappenhuis van Hollister doet aan als boulevard. Ruisende zee wordt geprojecteerd op de muren. Reden om even te stoppen? Zeker, reden genoeg om even te genieten van de vooruitstrevendheid. Overigens hoef je niet bang te zijn om ook maar iets te missen: de kassa bevindt zich (hé, wat slim) op de bovenste verdieping. Je móét toch wel die winkel door.

Portemonnee leeg? Of toch nog een klein beetje overgelaten.. Just in case. Loop dan binnen bij Forever21. Dé winkel voor low budget kleding, schoenen en fan-tas-tische sieraden. De winkel is te vinden op Times Square, maar ga ook voor deze zaak liever naar the store in de wijk Soho. Tegenover Forever21 ligt Union Square Park, hier zijn lokale kunstenaars met hun collecties te vinden. Ook zitten er gezellige locals die wel in zijn voor een potje schaak.

Klaar met shoppen? Is de koffie van de Starbucks op? Gewonnen met schaken?

Maak een wandeling over de Brooklyn Bridge. Neem de subway vanaf DownTown, richting Brooklyn, om zo over de brug terug naar de stad te lopen. Op deze manier loop je de skyline van The Big Apple tegemoet. Je bent even onderweg, maar genoeg dingen die het goed maken, zoals het prachtige uitzicht, de mooie kiekjes en het stukje wandelen is natuurlijk goed voor de calorieën! Tip: hoe fashionable ze ook zijn.. Doe het niet op je net gekochte schoenen. Blaren gegarandeerd!

Wat ik ook aan kan raden... Ach, ik kan nog heel lang door schrijven over deze stad...

Simonedenb Positie 29322 (0 p.) Lid sinds 10-12-2011 Foto's en tips: 9 Blogs: 1 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties bij deze blog

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

haha heel leuk geschreven, ga binnenkort eens kijken op een aantal van deze plekken

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.