New York City reisblogs

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook in NYC - Met de bus van Chicago naar New York deel 5 (the end)

LindsayMossink was er (tot 06 aug 2008) Gepost op 09 sep 101 reacties

Maandag 18 augustus, dinsdag 19 augustus, woensdag 20 augustus en donderdag 21 augustus: Niets overtreft The City that never sleeps..

Na een mooi ritje met de Megabus van Washington naar NYC vonden we in de drukke maar vertrouwde stad meteen weer onze weg. Penn Station, LIRR-treintje naar Jamaica, even overstappen en taffff, binnen een half uur in Queens Village, waar de Howard Johnsen in 1 klap de rest van onze hotelletjes overtrof! Daar dan ook de rest van de dag gebleven, LCD-scherm aan de wand dus problemen, hoo maar. Die avond, en dit soort avonden hebben we zelden, maar die avond hebben we gezondigd. Eten laten komen. Meer heb ik er niet aan toe te voegen...

De volgende dag (dinsdag) was het dan zover. Na twee succesvolle shopdagen in Chicago en Washington moest ook hier geshopt worden, want niemand verlaat NYC zonder overbagage. Zo gezegd, zo gedaan. En we gingen los! De eerste aanwinst was een te mooie portomonnee voor Lin, vervolgens in de H&M 2 mooie overhemden voor Roy gescoord en wat goedkope lingerie voor Linnie. Toen zijn we Fashion Street afgelopen en we did good. Bij een super leuk winkeltje op Fashion Street een rok van Sofia gekocht. Of we alsjeblieft nog eens komen buurten! 'Maar natuurlijk!' Vervolgens liepen we zo Times Square op, and boy did it feel good! Billabong-zaak in voor een te vet broekje voor Roy en een super leuke jas voor Lin (ja nog één). Geslaagd. Het einde was echter nog niet in zicht. Met nog een groot stuk straat te gaan en een missie 'find the Apple store' beloofde dat wat voor de avond die inmiddels aan het vallen was!! Binnen een uur was de Ipod Classic (Lin) die in Nederland 100 euro meer is, binnen! Crate and Barrel nog even aangedaan, gewoon omdat we het niet laten konden en op zoek gegaan naar een eettentje, hoewel.. we hadden al bedacht dat we gewoon 5th Avenue af zouden struinen, rechts af zouden slaan en weer terug zouden komen op Times Square om daar een hapje te eten bij Bubba! On our way over there kwamen we echter The Gap tegen waar Lin een waar 'Are you staff?!'-waardig outfit incl schoenen heeft gescoord. Moe maar voldaan gegeten bij Bubba en eenmaal thuis de boel de boel gelaten, morgen weer een dag.

Woensdag was het tijd om de Statue nog eens goed van dichtbij te bekijken! En krijg nou wat, hij was kleiner dan vorige keer! Nee, echt! Anyway, de weg er heen is ook een verhaal apart. Eerst heerlijk gebruncht bij Ruby Tuesday, jawel, óp Times Square mét uitzicht. Vervolgens, volgens de STRAKKE planning de metro gepakt naar South Ferry. En in de merto ging het mis. Soepel als we zijn, werd het probleem geanalyseerd en opgelost. Mevr. Metro riep om dat iedereen die er bij South Ferry uit wilde, zich naar de eerste 5 wagons moest begeven. Oké, hurry hurry, de boot vertrekt over een kwartier. Wij in de VOORSTE wagon.. bedoelde ze eigenlijk de LAATSTE 5, maar iets over haar point of view ofzo... Volgende station... rennen! In 1 oogopslag vond Roy bomen, waar logischerwijs dus water moest zijn en waar dus ook de boot moest vertrekken en ja hoor. Met onze reservetickets konden we ook nog een gewoon doorlopen en stonden niet veel later te social talken met een Australisch koppel. No worries.

Het vrijheidsbeeld, Ellis Island en het uitzicht waren prachtig met de strak blauwe lucht en ondanks de enorme lange wachttijd om weer terug te komen met de boot, was het 't meer dan waard. Goeie zet!

Back in town, nog langs The Sphere gelopen. Dit symbool voor wereldvrede stond begin 2001 nog in het World Trade Center, al 30 jaar lang en werd tijdens de tragische gebeurtenis van 9/11 beschadigd. Nu staat het beschagde symbool in Battery Park als een icoon voor hoop en de indestructible spirit of the country.

Uiteraard weer naar vertrouwd Times Square en een heerlijke pizza gegeten, wederom aan de straat waar het allemaal gebeurt, bij Planet Hollywood. De dag was lang, de 3 weken zijn omgevlogen maar toch lijkt het alsof we hier al maanden zitten. De steden zijn geweldig, blij dat we ook New York, ook al waren het maar 2 echte dagen, nog hebben aangedaan. Want zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook in New York City.

LindsayMossink Positie 4099 (0 p.) Lid sinds 16-07-2010 Foto's en tips: 8 Blogs: 7 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Reacties bij deze blog

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

leuk verhaal!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.