Miami Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Miami Nights

Gepubliceerd: 29 aug 2012
0

De nacht is eeuwig jong in de partyhoofdstad van de VS. Alle subculturen van Miami – surfers, fashionista’s, homo’s en Latino’s – komen bijeen op de flinterdunne strook land van de glamourwijk South Beach om zich in het feestgedruis te storten. Nu jij nog.

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst: Maria de Los Angeles Lemus, Fotografie: Carlos Ramos e.a.

Miami Nights

Art-decohotels, verlicht in alle denkbare tinten blauw en roze, schitteren in de gloed van de ondergaande zon. Een straat verderop, voorbij de rij wuivende palmen, lonken gouden zandstranden en de Atlantische Oceaan. De terrassen en cafés puilen uit van de mensen. Met dames voor wie geen naaldhak te hoog gegrepen is en heren die steevast elke avond in de gym zijn te vinden. Dit is een plek om te zien en gezien te worden. Op straat steken Lamborghini’s en Ferrari’s elkaar de loef af en hoor je, als je goed luistert, in de verte het bouwgeweld van tientallen in de lucht schietende wolkenkrabbers. Hoezo kredietcrisis?

Gelegen op het puntje van een eiland dat het centrum van Miami van de Atlantische Oceaan scheidt, is South Beach de (halfnaakte) belichaming van de Amerikaanse droom: waar je maar kijkt surfers in een turkooizen zee, gebronsde fotomodellen, chique designerwinkels en smetteloos witte loungebars. Maar waar de buurt pas echt een reputatie hoog heeft te houden, is met het nachtleven. New York mag dan ‘the city that never sleeps’ zijn, Miami is ‘the city that never stops to party’. Als schrijver die in Miami is geboren en getogen weet ik niet beter. Alleen al in South Beach vind je zo’n 150 clubs die vaak zo populair zijn dat nachtbrakers er gerust 20 tot 60 dollar en eindeloze wachtrijen voor over hebben om binnen komen. Van mensen die hier niet vandaan komen, hoor ik regelmatig hoe makkelijk het is om tijdens een avondje uit van de ene in de andere club- en subcultuur te verzeilen. Waar je in New York en Los Angeles naar de andere kant van de stad moet afreizen om een andere scene te vinden, krijg je in South Beach alles op een amper 1 kilometer breed strookje land gepresenteerd. Maar al die subculturen op één (lange) avond induiken? Die uitdaging was ik nog nooit aangegaan.

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Reisnieuws
VIDEO: Dolfijnen blazen bellen

29 mrt 2010, Dat de dolfijn één van de slimste diersoorten is, is inmiddels bekend. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat ze de Amerikaanse marine helpen bij onderwateroperaties? De dolfijnen in deze video wonen in Seaworld en hebben een heel eigen bellenblaas-s...

1
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
TV: World's toughest towns

19 okt 2009, Toeristische steden lijken op het oog vaak veilig, maar wat schuilt er op de plekken waar de meeste mensen niet komen? Discovery Channel zocht het uit.

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Zwemmen met alligators

31 jan 2009, Ooit een alligator willen zoenen? Wij ook niet, maar de dierenverzorgers in het themapark Jungle Island in Florida denken daar anders over. De trainers zwemmen gezellig samen met de hapgrage dieren.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.