Wyoming image

Wyoming


Reviews

Wyoming
Verenigde Staten
Dauwdruppel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Verenigde Staten Wyoming
Neretslok was hier 30 Jun 2014
‘ A landmark to a nation and a mecca to photographers’. Zo wordt TA Moulton Barn in Wyoming omschreven. Deze barn, een typisch Amerikaanse schuur uit de pionierstijd, is een van de meest geliefde objecten voor Amerikaanse fotografen. Dat wil wel wat zeggen in een land dat New York heeft, de Grand Canyon en zo veel meer. Het beeld is dan ook prachtig: de barn met op de achtergrond de grillige pieken van de Grand Teton Mountains, bedekt met een laagje sneeuw. TA (Thomas Alma) Moulton bouwde de schuur tussen 1912 en 1945. De Moultons waren Mormonen die vijftig jaar eerder vanuit Salt Lake City naar het ruige noorden werden gestuurd, omdat ook de weinig bewoonde gebieden mormoons moesten worden. De familie Moulton wist in dit afgelegen gebied een bloeiend bestaan op te bouwen. De bijna tien huizen en schuren getuigen daar nog van. Het moet een hard bestaan geweest zijn, daar in het woeste noorden. De Moultons hebben het geprobeerd, de harde winters trachten te overleven. De wind zal hier gegierd hebben, gebruld, geblazen, de sneeuw hoog opgewaaid. Hier hebben enkele generaties geleefd en nu is het voor altijd stil. De schuur zelf blijkt inmiddels bijna een icoon van Amerika geworden. De visualisering, het tastbare bewijs dat een bestaan opbouwen onder moeilijke omstandigheden in Amerika altijd mogelijk is. De schuur is te bereiken vanuit Jackson Hole, Wyoming. Rijd 20 km richting Yellowstone, sla rechtsaf Antelope Flats Road in, anderhalve mijl doorrijden, dan links afslaan.
Regio
  • Fantastische fotogenieke entourage
  • Heel rustig, meestal ben je hier alleen
  • Absoluut geen
Review geplaatst op 2019-05-19
8
Verenigde Staten Wyoming
Japke was hier 15 Mar 2018
Heel erg mooi nationaal park waarbij je diverse dieren zoals bizons, herten, beren en antilope's van heel dichtbij kunt zien. Bovendien zijn er ook mooie geisers en kalksteenterassen. Op bepaalde plekken is het erg toeristisch, maar er zijn ook hele stukken waar je niet zo snel iemand zult tegenkomen.
Regio
  • Bijzondere combinatie van flora en fauna die je nergens anders kunt vinden
  • De mens gaat dwars door het leefgebied van de dieren heen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Verenigde Staten Wyoming
Sidonius was hier 31 May 2015
Een roadtrip door de VS vind ik één van de leukste manieren om vakantie te vieren en te reizen. Lange autoritten zijn bepaald geen straf omdat het landschap fascinerend is, vooral in het westelijke deel van de VS. Een hele mooie route is highway 14 west. Het is een deel van de route van Sharidon naar Cody, op weg naar Yellowstone NP. Neem bij Dayton de afslag in zuidelijke richting ("Bighorn Scenic Byway").Je doorkruist de Bighorn Mountains, ook wel het zusje van de Rocky Mountains genoemd. Het landschap is afwisselend: schilderachtige bergen, kleurige vlakten, heldere meren, watervallen. Onderweg op de highway 14 zijn de Shell Falls een leuke tussenstop. Via een goed begaanbaar pad kun je deze watervallen van heel dichtbij naderen en fotograferen.
Regio
  • Schitterend landschap
  • Niet toeristisch
  • Sheridan en Cody leuke stadjes voor verblijf
  • Geen minpunt
Review geplaatst op 2016-12-18
7
Verenigde Staten Wyoming
Japke was hier 31 Aug 2016
Mooi nationaal park met grote kans op het spotten van wildlife. Prachtige uitzichten op de bergen. Voor wandelaars ook een paradijs. Veel rustiger dan Yellowstone National Park, maar wel wat minder spectaculair.
Regio
  • Rustiger dan Yellowstone
  • Oog in oog met de natuur
  • Minder spectaculair dan Yellowstone
Review geplaatst op 2016-09-09
8
Verenigde Staten Wyoming
Heel erg mooi nationaal park waarbij je diverse dieren zoals bizons, herten, beren en antilope's van heel dichtbij kunt zien. Bovendien zijn er ook mooie geisers en kalksteenterassen. Op bepaalde plekken is het erg toeristisch, maar er zijn ook hele stukken waar je niet zo snel iemand zult tegenkomen.
Regio
  • Bijzondere combinatie van flora en fauna die je nergens anders kunt vinden
  • De mens gaat dwars door het leefgebied van de dieren heen
Review geplaatst op 2016-09-08

TOP REISAANBIEDINGEN

Eilandhoppen in Hawaii

NBBS Reizen

Eilandhoppen in Hawaii

Ontdek Oahu, The Big Island Hawaii en Maui tijdens een leuke island hopping reis. Je kunt deze reis uitbereiden naar 13 dagen inclusief Kauai. Combineer met Californië!

indiv. reis - Excl. vlucht - 10 dagen vanaf €1294
Een reis door het Wilde Westen

NBBS Reizen

Een reis door het Wilde Westen

Maak kennis met Texas, The Lone Star State. Reis met een huurauto naar bruisende muzieksteden en verrassende natuurgebieden en verblijf op een ranch.

indiv. reis - Incl. vlucht - 16 dagen vanaf €1773
Roadtrippen in The Deep South

NBBS Reizen

Roadtrippen in The Deep South

De zuidelijke staten zijn bekend vanwege de gastvrijheid en de indrukwekkende muzikale geschiedenis. Maak een roadtrip langs onder meer New Orleans, Memphis en Nashville.

indiv. reis - Incl. vlucht - 16 dagen vanaf €1836
Mooie autorondreis vanuit Boston

NBBS Reizen

Mooie autorondreis vanuit Boston

Maak per huurauto een rondreis door de glooiende landschappen van New England, langs lieflijke stadjes en beboste heuvels. Deze chamante regio is het mooist in de herfst.

indiv. reis - Incl. vlucht - 11 dagen vanaf €1199
Ontdek Oregon & Washington State

NBBS Reizen

Ontdek Oregon & Washington State

Een grillige kustlijn, ruwe bergketens, gletsjers en regenwouden kenmerken de natuur van Oregon en Washington. Verken deze weinig bezochte staten per huurauto vanuit Seattle.

indiv. reis - Incl. vlucht - 17 dagen vanaf €1588
Roadtrip van Seattle naar Denver

NBBS Reizen

Roadtrip van Seattle naar Denver

Reis met een huurauto van Seattle naar de nationale parken in de Canadese Rockies. Terug in de VS bezoek je de mooiste plekken van Montana, Wyoming en Colorado. 

indiv. reis - Incl. vlucht - 19 dagen vanaf €1633