Washington

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Washington State

Washington,
Verenigde Staten


Voor de mensen die van (West)USA houden, maar California, Utah en Arizona gezien hebben is Washington State het recept.

Begin je tour in de relaxte metropool Seattle. Bekijk de stad vanaf de 160 meter hoge Space Needle of vanaf een boot tijdens een tocht op Elliott Bay. Bezoek verder de levendige Pike Street Market, Pioneer Square en kijk of je een wedstrijd van de Mariners(Honkbal) of Seahawks(American Football) kunt bezoeken.

Pik na 2 dagen je auto(of camper)op en rij en vaar(ferry)richting de Olympic Mountains. Een geweldig natuurgebied, met schitterende uitzichten. Vanaf sommige toppen zie je Vancouver Island in Canada liggen. Port Angeles is de havenplaats waar ook de ferry uit Victoria(Canada) aankomt. Deze plaats kan je goed als uitvalsbasis gebruiken. Rij daarna langs de Atlantische Kust, via Ruby Beach richting Zuiden en ga weer landinwaarts richting Mount St Helens. Deze vulkaan, die vooral bekend is vanwege de verwoestende uitbarsting in 1980, is te bezichtigen van een Visitors Center. Doordat de vulkaan naar de zijkant is uitgebarsten was de 'ramp' niet te overzien. Het plaatje vandaag de dag is echter schitterend.

Als laatste kom je langs een andere vulkaan, Mount Rainier, waar je schitterend kan wandelen en van de uitzichten kan genieten. Lever je auto een week tot 10 dagen later weer in op het vliegveld van Seattle en je hebt een schitterende trip gehad.

Extra tip: Ook goed te combineren met Vancouver en Vancouver Island met de mogelijkheid om orca's en walvissen te zien.