Washington

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mount Baker

Washington,
Verenigde Staten


Mount Baker, Cascade Mountains, Washington State, USA

Mount Baker ook bekend als Koma Kulshan of gewoon Kulshan, is een actieve vergletsjerde vulkaan in de Cascade mountains van Washington State in de Verenigde Staten. Het is de tweede meest actieve vulkaan in het gebied na de Mount Saint Helens, bekend van de verwoestende uitbarsting in 1980. Mount Baker is de jongste vulkaan in het Mount Baker vulkanische gebied en waarschijnlijk niet meer dan 90.000 jaar oud.
Mount Baker is ook een van de meest sneeuwzekere plaatsen in de wereld. In 1999 is in het Mount Baker Ski Area, het wereldrecord sneeuwval gemeten, in een seizoen bijna 30 meter sneeuw!
Op 3.285 meter is het de derde hoogste berg in de staat Washington en is zichtbaar vanaf Groot Victoria CND, Groot Vancouver CND en Seattle USA.
Aardig is om te weten dat de Spaanse ontdekkingsreiziger Gonzalo Lopez de Haro het huidige Mount Baker in kaart heeft gebracht in 1790 als de Gran Montaña del Carmelo. De ontdekkingsreiziger George Vancouver heeft de berg vrij snel daarna vernoemd naar luitenant Joseph Baker van de HMS Discovery , die de berg voor het eerst in beeld kreeg op 30 april 1792.