7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer image
Midasket

7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.Als je haast hebt, kun je beter niet over Times Square lopen (Foto: Reisreporter Daisy11)1. Times Square, New YorkAls je New York echt wilt ervaren zoals de locals dat doen, moet je vooral níét naar Times Square gaan. Het mag dan een van de eerste plekken zijn waar je aan denkt als je New York zegt, de locals proberen het kosten wat het kost te vermijden. Wat blijft er dan over? Juist, klikgrage toeristen, irritante verkopers en kitscherige souvenirwinkels.Oké, het is allang geen supergoed bewaard geheim meer, maar in de überhippe wijk Williamsburg, aan de overkant van het water in Brooklyn, is altijd wat loos, van geïmproviseerde volleybaltoernooien tot spontane optredens. En dat zónder klikgrage toeristen, irritante verkopers en kitscherige souvenirwinkels. 

Dubai kent vele, mooie skylines (Foto: Reisreporter adelheid)2. Dubai, Verenigde Arabische EmiratenBenieuwd naar ’s werelds hoogste bouwwerk, de Burj Khalifa in Dubai? Wij zouden nog even wachten. De stad maakt zich klaar voor de Dubai Expo in 2020, waardoor veel van de gebouwen in de steigers staan.Kun jij niet wachten tot 2020? Ga dan naar Hong Kong, waar weliswaar niet het hoogste gebouw ter wereld staat, maar wel een van de grootste hotels. In het Ritz-Carlton Hotel slaap je letterlijk in de wolken.  

De Big Ben is een van de bekendste gebouwen van Londen (Foto: Reisreporter nielsdros)3. Londen, EngelandNa 157 jaar zal de Big Ben in Londen voor het eerst een grondige inspectie ondergaan. En dat is niet zo 1, 2, 3 gepiept. Het zal de komende drie jaar verdacht stil zijn als de wijzer het volledige uur aantikt.In Praag staat ook een klok die de moeite waard is, het astronomische uurwerk van Praag. Dit middeleeuwse stukje precisie staat er al sinds 1410. 4. Pisa, ItaliëPisa is een klein stadje met een scheve toren. Veel meer is het niet. Voor € 15 kun je in de toren omhoog klimmen. Want om nou alléén voor die ene foto naar Pisa te gaan …Het is misschien een beetje vergezocht, maar we kwamen erachter dat er nóg een scheve toren bestaat. En wel in Abu Dhabi. De Capital Gate Tower is drie keer hoger en vier keer schever dan de Toren van Pisa. Uitgekeken? Dan is er gelukkig nog heel veel meer te doen. 

Ibiza en de hippiecultuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden (Foto: Reisreporter joycemul)5. Ibiza, SpanjeFeesten, feesten, feesten, maar wat nog meer? Oké, Ibiza heeft een leuke noordkust, maar daar is ook alles mee gezegd.Op slechts een half uurtje varen van Lanzarote ligt Graciosa, waar de stranden nog verlaten zijn en ze niet weten hoe een discobal eruitziet. Je hoeft Spanje dus helemaal niet uit voor een eiland waar het nog rustig toeven is. Kende jij dit Europese paradijsje al? 6. New Delhi, IndiaDe luchtvervuiling in New Delhi begint zó’n erge vormen aan te nemen dat je soms letterlijk geen hand voor ogen ziet. Niet waar je op hoopt tijdens een reis door India.Gelukkig zijn er andere Indiase steden die die moeite waard zijn, zoals de op een na grootste stad van India, Bangalore. De stad wordt ook wel Garden City genoemd vanwege al haar prachtige tuinen en parken. Klinkt toch wat frisser dan de meest vervuilde stad ter wereld, of niet?

De IJslandse gletsjer Hoffellsjökull wordt nauwelijks bezocht (Foto: Reisreporter MiekeDeHaas)7. Noord-IJslandIJsland is populairder dan ooit, maar dat heeft ook zo zijn nadelen. Zo waan je je in de eens zo desolate landschappen nooit meer echt alleen. Het aantal toeristen op het eiland heeft het aantal inwoners inmiddels al behoorlijk ingehaald.  Mocht je perse naar IJsland willen - wat we best snappen - ga dan naar het zuiden van IJsland. Ook daar heb je indrukwekkende gletsjers en ijsmeren, maar je moet er iets meer moeite voor doen. In de regel geldt toch: hoe toegankelijker, hoe drukker.